Terug naar overzicht

Het regionale traineeship GeldersTalent

Het ambtenarenbestaan saai? Wel nee! Werken bij de overheid heeft veel te bieden, het is creatiever, uitdagender en flexibeler dan je mogelijk had verwacht. Wat bij jou past? Kom erachter met GeldersTalent. Hét regionale traineeship waarbij je werkt en leert bij verschillende overheidsorganisaties in Gelderland. Wil jij verschil maken in de wereld om je heen en heb jij recent je hbo- of wo-diploma gehaald? Dan is GeldersTalent iets voor jou!

GeldersTalent, samengevat in 1 minuut…

GeldersTalent is een traineeship van twee jaar. Gedurende deze tijd werk je drie keer acht maanden aan een opdracht bij een overheidsorganisatie. Na acht maanden doen we een stoelendans. Zo wisselt iedere trainee dus van werk én van organisatie.

Naast vier dagen werken, volg je één dag in de week een gevarieerd opleidingsprogramma met je collega-trainees. Daarnaast krijg jij zowel begeleiding op de werkvloer als coaching. Samen ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.

En het allerbelangrijkste; bij ons mag je gewoon jezelf zijn. Bij GeldersTalent krijg je veel ruimte, maar we zijn altijd in de buurt als je ons nodig hebt. We zorgen ervoor dat jij invloed hebt op je tijd bij GeldersTalent.

Resultaat? Na twee jaar weet jij waar jouw kwaliteiten liggen, of je het liefst voor een grote of kleine organisatie werkt én wat voor werk bij jou past.

In mei staat onze vacature online voor een nieuwe groep

Wil jij op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes, ervaringen, tips en antwoorden op de meest gestelde vragen? En wil jij een mail ontvangen zodra de vacature openstaat? Schrijf je dan in voor onze mailinglist. Deze vind je hier. 

Tip: Kan je niet zo lang wachten? Maak een job-alert aan via Werken in Gelderland. Zo ontvang je dagelijks de passende vacatures in je mailbox. Dat doe je via deze link. 

9 april & 12 mei: 30 minuten met GeldersTalent (digitale inhousedag)

Lijkt het traineeship GeldersTalent iets voor jou, maar zit je nog boordevol vragen? Kom dan op 9 april of 12 mei digitaal langs bij onze inhousedag. Omdat wij persoonlijk contact belangrijk vinden, organiseren we op beide dagen twee informatierondes van 30 minuten. Zo kunnen we jou echt ontmoeten en heb jij ruimte om jouw vragen te stellen.

 • Klik hier om je aan te melden voor 9 april ronde 1 (14:00 – 14:30 uur) VOL
 • Klik hier om je aan te melden voor 9 april ronde 2 (14:40 – 15:10 uur) VOL
 • Klik hier om je aan te melden voor 12 mei ronde 1 (14:00 – 14:30 uur) VOL
 • Klik hier om je aan te melden voor 12 mei ronde 2 (14:40 – 15:10 uur) VOL

Wil je op de wachtlijst? Stuur even een berichtje naar Hanne Verweij (h2.verweij@nijmegen.nl)

 • Renée Baris

  “Ik heb de kans gekregen om te proeven van het werk dat me heel erg leuk leek. Daarnaast heb ik mezelf kunnen bewijzen en laten zien aan de organisatie. En dat heeft geleid tot een prachtige baan bij diezelfde gemeente! Daar ben ik super trots op en blij mee. Zonder het traineeship had ik niet op die plek terecht kunnen komen.

  Ik had niet verwacht dat ik in twee jaar zo veel zelfvertrouwen zou opbouwen. En dat ik na 2 jaar en 3 opdrachten heel goed weet wat ik leuk vind om te doen en wat niet.”

Grote en kleine overheidsorganisaties in Gelderland doen mee

Bij elke nieuwe ronde van GeldersTalent doen er weer andere Gelderse overheden mee. Bij de nieuwe lichting doen in ieder geval de volgende organisaties mee:

Het kan zijn dat er nog een aantal Gelderse overheidsorganisaties aansluiten. Zodra dat zeker is vullen we bovenstaand overzicht aan.

Waar moet ik als trainee aan voldoen?

Voor dit traineeship hebben we een aantal harde eisen. Dat zijn de volgende:

 • Je hebt in de afgelopen twee jaar je hbo- of wo-diploma behaald;
 • Je hebt maximaal twee jaar (relevante) werkervaring;
 • Je hebt nog niet eerder meegedaan aan een traineeship.

Verder zoeken wij in dit traineeship een diverse groep met trainees, met elk hun eigen unieke kwaliteiten. Wel zijn er een aantal eigenschappen en kwaliteiten die wij bij elke trainee graag terugzien.

Wij vinden het belangrijk dat jij als trainee geïnteresseerd bent in de ander, of dat nou een inwoner, collega of bestuurslid is. Je wilt op een respectvolle manier verbinding maken en zoekt de samenwerking. Tegelijkertijd kan jij ook zelfstandig aan de slag en neem je graag initiatief.
Je bent nieuwsgierig naar werken bij de overheid en wil met jouw kwaliteiten en nieuwe ideeën bijdragen aan de samenleving. Je boekt daarbij graag resultaten en streeft er naar om jouw opdracht tot een succes te brengen.
Verder durf je jouw andere kijk op de zaak te delen met collega’s en zie je het als een uitdaging om je collega’s mee te krijgen in je denkwijze.
Daarnaast pas jij je makkelijk aan. Je vindt het leuk om steeds in een nieuwe omgeving terecht te komen en met een andere opdracht aan de slag te gaan.
Tot slot vind jij het niet erg om te reizen; dit hoort bij dit traineeship. Zo wissel jij elke acht maanden van werkplek en volg je je opleidingsprogramma op diverse locaties.

Nieuw: GeldersTalent op Maat

Wil jij graag deelnemen aan een traineeship, maar past door omstandigheden ons reguliere traject niet bij jou? Lees dan meer over GeldersTalent op Maat.
In onze nieuwe lichting hebben we plekken beschikbaar voor trainees die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.
Wat is er dan anders? Nou zoals de naam al zegt, gaan we voor het werkpakket met jou een oplossing ‘Op maat’ vinden. Dat betekent dat we in overleg met jou aanpassingen doen in je takenpakket, werkomgeving of zorgen voor extra begeleiding. Daarnaast blijf je twee jaar bij dezelfde organisatie in plaats van dat je elke 8 maanden wisselt van plek. Wel volgen alle trainees samen hetzelfde opleidingsprogramma.

Meer informatie volgt snel, we zijn druk bezig met de voorbereiding van GeldersTalent op Maat.

Je gaat aan de slag met 3 verschillende opdrachten

Vaak ga je aan de slag in de rol van junior projectleider of adviseur. In de rol van junior projectleider ga je kleine projecten zelf leiden, assisteer je bij een groot project of coördineer je deelprojecten.
In de rol van adviseur kom je vaak terecht op een beleidsveld. Dat betekent bijvoorbeeld dat je onderzoek doet naar een bepaald vraagstuk en vervolgens met een advies komt. In sommige opdrachten heb je ook de tijd om dit verder naar uitvoering te brengen.

Bij de Gelderse overheid is het aantal thema’s en onderwerpen waarmee je je bezig kan houden enorm divers. Zo kan je aan de slag in de ruimtelijke hoek met bouwprojecten, een groene duurzame omgeving, maar ook afval.
Maar ook in de sociale hoek hebben we veel mogelijkheden. Denk daarbij aan ondersteuning van kwetsbare doelgroepen, schuldhulpverlening, gezondheidsvraagstukken en thema’s als kunst, cultuur en onderwijs.
Maar je kan ook aan de slag binnen vakgebieden als ICT, Financiën, Personeel en organisatie en communicatie.

Wil je weten wat voor opdrachten onze trainees hebben gedaan? Lees dan hun verhalen onderaan deze pagina.

Je volgt een gevarieerd opleidingsprogramma op de vrijdagen

Op de vrijdagen volg je een opleidingsprogramma. Dit opleidingstraject is gebaseerd op drie pijlers, namelijk op kennis, jouw professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent een heel divers opleidingsaanbod, waar onder andere  de volgende onderwerpen zeker aan bod komen:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Beïnvloedingstechnieken
 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Projectmatig werken
 • Intervisie
 • Veranderkunde
 • Gemeentelijke financiën
 • Communicatievaardigheden (infograhics, schrijftrainingen en gesprekstechnieken)

Jij krijgt persoonlijke begeleiding

Je weg vinden binnen de overheid is uitdagend in het begin. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo kun je ervaringen delen en tips uitwisselen met jouw collega-trainees. Je spreekt ze tijdens de opleidingsdagen op de vrijdagen.
Naast deze vrijdagen krijg jij ook een coach, die jou helpt bij persoonlijke vraagstukken, maar je ook bijstaat bij eventuele tegenslagen. Verder staan er nog een heleboel mensen op de lijst, die je altijd ‘even mag bellen’. Denk daarbij aan je directe begeleider op de werkvloer, maar ook de projectleiding is er voor je.

Een traineeships met een regionaal karakter

Jij bouwt tijdens je traineeship aan een netwerk binnen Gelderland. Jouw collega-trainees doen dat uiteraard ook en dat zorgt er voor dat je snel kan schakelen binnen verschillende organisaties. Uiteraard betekent dit regionale karakter ook dat jij kan onderzoeken wat voor organisatie het beste bij  jou past.

Na afloop van dit traineeship

Helaas houdt dit traineeship ook een keer op. Binnen de twee jaar krijg jij de ruimte om te onderzoeken waar jij het beste met jouw kwaliteiten aan de slag kan. Als organisatie helpen wij jou daarbij. Maar met inzicht in jouw kwaliteiten en voorkeuren op zak, ligt de verantwoordelijkheid van het vinden van een vervolgbaan in je eigen handen.

 

Zodra je bij GeldersTalent binnenkomt voel je betrokkenheid, gezelligheid, vrijheid en een flinke dosis nuchterheid.

Wil jij meer weten over dit traineeship?

Neem dan gerust contact op met Hanne Verweij, zij is projectmanager van het traineeship. Je kan haar bereiken via h2.verweij@nijmegen.nl.

Volg ons daarnaast via Instagram, Facebook of LinkedIn. Zo leer je onze trainees nog beter kennen en zie je wat ze dagelijks tegenkomen in hun traineeship.