Afstand
Terug naar overzicht

Hét regionale traineeship GeldersTalent zoekt 9 ambitieuze talenten

Het ambtenarenbestaan saai?! Wel nee! Werken bij de overheid heeft veel te bieden, het is creatiever, uitdagender en flexibeler dan je mogelijk had verwacht. Wat bij jou past? Kom erachter met GeldersTalent. Hét regionale traineeship waarbij je werkt en leert bij verschillende overheidsorganisaties in Gelderland. Wil jij verschil maken in de wereld om je heen en heb jij recent je hbo- of wo-diploma gehaald? Dan zijn wij op zoek naar jou!

GeldersTalent in het kort
GeldersTalent is een traineeship van twee jaar. Gedurende deze tijd werk je drie keer acht maanden aan een opdracht bij een overheidsorganisatie. Na acht maanden wissel je dus van werk én van organisatie. Naast vier dagen werken, volg je één dag in de week een gevarieerd opleidingsprogramma met je collega-trainees. Daarnaast word je ook nog begeleid door een coach. Samen ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling.
Wil jij gelijk door naar de vacature? Klik dan op deze link.

Na twee jaar weet jij waar jouw kwaliteiten liggen, of je het liefst voor een grote of kleine organisatie werkt én wat voor werk bij jou past.

Waar moet ik als trainee aan voldoen?
Voor dit traineeship hebben we een aantal harde eisen. Dat zijn de volgende:

 • Je hebt in de afgelopen twee jaar je hbo- of wo-diploma behaald;
 • Je hebt maximaal twee jaar (relevante) werkervaring;
 • Je hebt niet eerder meegedaan aan een traineeship;
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 mei 2019.

Verder zoeken wij in dit traineeship een diverse groep met trainees, met elk hun eigen unieke kwaliteiten. Wel zijn er een aantal eigenschappen en kwaliteiten die wij bij elke trainee graag terugzien.

Wij vinden het belangrijk dat jij als trainee geïnteresseerd bent in de ander, of dat nou een inwoner, collega of bestuurslid is. Je wilt op een respectvolle manier verbinding maken en zoekt de samenwerking. Tegelijkertijd kan jij ook zelfstandig aan de slag en neem je graag initiatief. Je bent nieuwsgierig naar werken bij de overheid en wil met jouw kwaliteiten en nieuwe ideeën bijdragen aan de samenleving. Je boekt daarbij graag resultaten en streeft er naar om jouw opdracht tot een succes te brengen.
Verder durf je jouw andere kijk op de zaak te delen met collega’s en ziet het als een uitdaging om je collega’s mee te krijgen in je denkwijze.
Daarnaast pas jij je makkelijk aan. Je vindt het leuk om steeds in een nieuwe omgeving terecht te komen en met een andere opdracht aan de slag te gaan.
Tot slot vind jij het niet erg om te reizen: dit hoort bij dit traineeship. Zo wissel jij elke acht maanden van werkplek en volg je je opleidingsprogramma op diverse locaties.

"Het is heel verfrissend om met jonge mensen te werken die verder kijken dan hun neus lang is. Ze brengen deels een andere kijk, vooral op de manier van werken, zijn initiatiefrijk en leveren kwaliteit."

Verschillende opdrachten
Waar kan je nou aan denken als mogelijke opdrachten? Hieronder lees je een aantal voorbeelden van werkzaamheden die onze trainees hebben uitgevoerd:

 • Organiseren van de gemeenteraadsverkiezingen
 • Inwoners op innovatieve manieren betrekken bij hun omgeving en initiatieven ondersteunen
 • Inkoopbeleid duurzamer vormgeven
 • Inwoners enthousiasmeren om zwerfafval tegen te gaan door middel van beleid en projecten
 • Organiseren van een regionale traineedag
 • Gemeenteprocessen in kaart brengen en optimaliseren
 • Bijdragen aan de omgevingsvisie
 • GeldersTalent eerste jaargang

Een gevarieerd opleidingsprogramma op de vrijdagen
Op de vrijdagen volg je een opleidingsprogramma. Dit opleidingstraject baseert zich op drie pijlers, namelijk op kennis, jouw professionele vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent een heel divers opleidingsaanbod, waar onder andere  de volgende onderwerpen zeker aan bod komen:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Beïnvloedingstechnieken
 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Projectmatig werken
 • Intervisie
 • Verandermanagement
 • Communicatievaardigheden (infograhics, schrijftrainingen en gesprekstechnieken)

Begeleiding
Je weg vinden binnen de overheid is uitdagend in het begin. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo kun je ervaringen delen en tips uitwisselen met jouw collega-trainees. Je spreekt ze tijdens de opleidingsdagen op de vrijdagen.

Naast deze vrijdagen krijg jij ook een coach, die jou helpt bij persoonlijke vraagstukken, maar je ook bijstaat bij eventuele tegenslagen. Verder staan er nog een heleboel mensen op je lijst, die je altijd ‘even mag bellen’. Denk daarbij aan je directe begeleider op de werkvloer, maar ook de projectleiding.

 • Moein Hasanzadeh

  Een heel afwisselend traineeship heeft Moein Hasanzadeh. In twee jaar tijd heeft hij bij drie verschillende organisaties, drie totaal verschillende opdrachten gedaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij nu beter weet wat bij hem past, zowel op inhoud als op werkomgeving.
  Momenteel is Moein net aan de slag gegaan met zijn laatste opdracht ‘Zorg dichterbij’ bij gemeente Arnhem. Aan de ene kant gaat hij alternatieve woonvormen onderzoeken voor verschillende kwetsbare doelgroepen. Zij wonen nu nog in een instelling, maar zouden ook heel goed in een zelfstandige woning in de wijk kunnen wonen.

  Op verschillende manieren je kwaliteiten inzetten
  Aan de andere kant gaat hij een onderzoek doen naar en advies uitbrengen over casuïstiek waarbij Sociaal Wijk Team Arnhem knelpunten signaleert voor inwoners die beschermd wonen op de terreinen wonen, inkomen en eigen bijdrage.
  ‘Een mooie opdracht, want je voegt echt iets toe aan de maatschappij’. In deze opdracht kan hij zijn analytische kant en innerlijke drijfveer om iets te betekenen voor een ander goed combineren.

  Ruimte om te ontdekken door verschillende opdrachten
  Zijn eerdere opdrachten waren totaal anders. In gemeente Lingewaard was hij informatieanalist. Hij hield zich daar bezig met de juiste informatievoorziening om besluitvorming in de gemeente te ondersteunen. ‘Welke behoeftes zijn er? Wat bieden we al aan en hoe zou de toekomstige informatie- en organisatiearchitectuur eruit moeten zien?’.
  In gemeente Zutphen heeft hij voor twee speerpunten gewerkt namelijk Cleantech en de Regionale Samenwerking in deze Cleantech Regio. De Cleantech Regio is een samenwerkingsvorm én een gebied (de Stedendriehoek). De Stedendriehoek-gemeenten werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een energieneutrale en circulaire economie en samenleving.
  In Zutphen kwam hij wel een uitdaging tegen: ‘Hoe zorg je ervoor dat goede ideeën daadwerkelijk gerealiseerd worden, in plaats van alleen in een overleg blijven hangen?’

  Nieuwe ideeën worden met open armen ontvangen
  Moein ziet zichzelf ook in de toekomst bij de gemeente werken. ‘Het werk is afwisselend, het is als een bedrijf met veel producten, dus je kan vele kanten op. Daarnaast is het een fijne werkomgeving. Mijn collega’s zijn geïnteresseerd en vinden het leuk als je meedenkt. Het is gaaf als zelfs de gemeentesecretaris benieuwd is naar je mening.’

Wat maakt dit traineeship uniek?
Wat dit traineeship anders maakt dan andere traineeships is haar regionale karakter. Jij bouwt tijdens je traineeship aan een netwerk binnen Gelderland. Jouw collega-trainees doen dat uiteraard ook en dat zorgt er voor dat je snel kan schakelen binnen verschillende organisaties. Uiteraard betekent dit regionale karakter ook dat jij kan onderzoeken wat voor organisatie het beste bij jou past.

Jouw mede trainees zitten verspreid over een grote regio en daardoor kom je als trainee veel in contact met trainees van andere traineeships. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd voor circa 80 trainees, om ervaringen te delen, te leren en te netwerken.

Na afloop van dit traineeship
Helaas houdt dit traineeship ook een keer op. Binnen de twee jaar krijg jij de ruimte om te onderzoeken waar jij het beste met jouw kwaliteiten aan de slag kan. Als organisatie helpen wij jou daarbij. Maar met inzicht in jouw kwaliteiten en voorkeuren op zak, ligt de verantwoordelijkheid van het vinden van een vervolgbaan in je eigen handen.

Enthousiast geworden?
Klik dan snel door naar de vacature en solliciteer!