Terug naar overzicht

FAQ GeldersTalent

Algemeen

Wat is GeldersTalent?
In een notendop: GeldersTalent is een regionaal traineeship. In twee jaar werk je drie keer acht maanden aan een opdracht bij een overheidsorganisatie. Na acht maanden wissel je dus van werk én van organisatie. Naast vier dagen werken, volg je één dag in de week een gevarieerd opleidingsprogramma met je collega-trainees. Daarnaast word je ook nog begeleid door een coach. Samen ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wat ga je doen als trainee?
Dit kan echt van alles zijn. Gemeentes hebben veel verschillende taken en je kan in principe op elke afdeling terecht komen. Van bedrijfsvoering en strategie tot verschillende operationele en beleidsmatige afdelingen. Denk aan afdelingen die zich bezighouden met juridische zaken, cultuur, werk en inkomen, veiligheid, maatschappelijke ontwikkeling, ruimtelijke inrichting of publiekszaken. Bij de verdeling van de opdrachten proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de voorkeuren & kwaliteiten van de trainees. Daarnaast stimuleren we je tijdens het traineeprogramma om ook uit je comfort zone te stappen en wellicht opdrachten te doen waar je van tevoren niet aan had gedacht.

Aanmeldingseisen

Welke opleidingen zijn welkom?
Alle opleidingen zijn welkom.

Aan welke eisen moet ik voldoen als trainee?
In de vacaturetekst komt dit precies te staan, maar voor dit traineeship hebben we wel een aantal harde eisen. Dat zijn de volgende:

  • Je hebt in de afgelopen drie jaar je hbo- of wo-diploma behaald;
  • Je hebt nog niet eerder meegedaan aan een traineeship.

Overig

Kan ik een voorkeur doorgeven voor de locatie / organisatie waar ik ga werken ivm reisafstand / woonplaats?
Je kan bij elke organisatie terecht komen, we matchen opdrachten op inhoud en interesses. Er wordt geen rekening gehouden met de woonplaats van een trainee. Kortom je moet het niet erg vinden om te reizen: dit hoort bij dit traineeship. De werkplek veranderd elke 8 maanden, en ook volg je je opleidingsprogramma op diverse locaties.
In overleg met de opdrachtgever kun je natuurlijk wel kijken of er de mogelijkheid is tot deels thuiswerken en/of flexibele werktijden.