Terug naar overzicht

Over Werken in Gelderland

Jouw bijdrage aan een fijne gemeente, een prachtige streek en een unieke provincie! Op deze website vind je algemene informatie over Werken in Gelderland, inspirerende verhalen van medewerkers en alle actuele vacatures van ruim 95 Gelderse overheden.

Een krachtig netwerk

Van Rivierenland en de Veluwe, tot de Achterhoek en de stedelijke regio Arnhem/Nijmegen: geen enkele provincie is zo veelzijdig als Gelderland. Of het nu gaat over recreatie en toerisme, natuur, de maakindustrie, fruitteelt en tuinbouw of cultuur: je vindt het hier allemaal.

Per jaar worden hier door de aangesloten organisatie ongeveer 2.000 interne en 2.000 externe vacatures geplaatst. De 90 aangesloten Gelderse overheidsorganisaties en hun vacatures zijn heel verschillend, maar wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze midden in de maatschappij staan en het belangrijk vinden om iets voor hun inwoners en bedrijven te betekenen.

Neem snel een kijkje bij de vacatures en laat je inspireren door de verhalen van medewerkers!

 • Voor wie?

  Op Werken in Gelderland worden vacatures aangeboden voor diverse banen, bij verschillende type overheidsorganisaties. Van werkcoach en Personal Assistant tot Team Leider Ontwikkelen en Ondernemen; op Werken in Gelderland vind je het allemaal! Lees hier de inspirerende verhalen van medewerkers binnen verschillende vakgebieden.

   

  Waar kan ik aan de slag?

  Er zijn verschillende vakgebieden waarvoor vacatures worden aangeboden:

  Administratie/secretariaat, projectmanagement, beleids-/adviesdiensten, bestuurlijk, bouwkunde/civiele techniek, brandweer, buitendienst, burgerzaken en receptiebalies, directie, facilitaire dienstverlening, financieel, griffie/bestuursondersteuning, ICT/informatievoorziening, Inkoop, juridisch, omgevingsdiensten, onderwijs/wetenschap/cultuur, openbare orde en veiligheid, participatie en werk, personeel en organisatie, ruimtelijke ontwikkeling, sport/recreatie, verkeer/vervoer/nautisch, voorlichting en communicatie, zorg en welzijn.

  Benieuwd of jouw droombaan ertussen staat? Klik dan hier.

   

  Stages en Traineeships

  Naast vacatures worden op Werken in Gelderland ook regelmatig stages en traineeships aangeboden. Ook is het soms mogelijk om via een van de overheidsorganisaties een individueel traineeship te volgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? De Traineeships zijn terug te vinden in het vacature aanbod (voor een compleet overzicht kun je onder het kopje ‘Dienstverband’ het filter ‘Traineeship’ aanklikken). Bekijk het aanbod aan stages hier.

   

  Inhuur

  De aangesloten organisaties van Werken in Gelderland hebben soms (tijdelijk) extern personeel nodig. Bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan bepaalde, specifieke kennis of omdat er te weinig eigen capaciteit is. Organisaties plaatsen deze tijdelijke opdrachten via de inhuur van Werken in Gelderland. Lees hier meer over de procedure. Het aanbod van inhuuropdrachten vind je hier.

   

  Klik hier voor meer informatie en veelgestelde vragen!

 • Waar staan wij voor?

  Werken in Gelderland is een samenwerkingsverband van overheidsorganisaties met als doel het realiseren van optimale loopbaanmogelijkheden voor de medewerkers. Het netwerk wil hiermee een sterke gezamenlijke arbeidsmarktpositie creëren. Daarnaast wil men de mobiliteit van de medewerkers tussen de aangesloten organisaties versterken. Zo komen talenten optimaal tot hun recht en bieden werkgevers een aantrekkelijk werkklimaat!

  Werken in Gelderland staat voor innovatie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, het aantrekken van nieuwe doelgroepen (boeien en binden), behoud en ontwikkeling van deskundigheid en heeft als kernactiviteit het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van de arbeidsmarkt voor overheidsorganisaties.

   

  Verschillende activiteiten

  Door het aanbieden van voorzieningen, zoals vacatures, kandidaten, projecten en stage/traineebank, wordt er ingespeeld op de behoefte van de deelnemende overheidsorganisaties en sollicitanten.

  Ook worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd om elkaar te ontmoeten en tot kennisoverdracht te komen. Belangrijk speerpunt voor de komende jaren is de samenwerking met kennisinstituten. De jeugd heeft de toekomst en het is belangrijk om jongeren vroegtijdig te interesseren om te gaan werken bij onze overheidsorganisaties.

 • Wie zijn wij?

  Werken in Gelderland bestaat uit een (dagelijks) bestuur, een managementteam en een functionaris voor de gegevensbescherming. Hieronder vind je de contactgegevens.

   

  Bestuur

  • Petra van Oosterbosch, voorzitter (Directeur Omgevingsdienst Achterhoek)
  • Gerrit Stam, penningmeester (Gemeentesecretaris gemeente Neder-Betuwe)
  • Igor van der Valk (Gemeentesecretaris gemeente Lingewaard)
  • Lars van Boxel (Corporate recruiter gemeente Arnhem)
  • Monique Stouten (Gemeentesecretaris gemeente Zutphen)
  • Emma Sonnemans (Junior bestuursadviseur Ruimtelijke Ordening gemeente Arnhem)
  • Koos Kostwinder (Manager P&O gemeente Apeldoorn)
  • Marcel Kruize (Manager P&O gemeente Ede)

   

  Management

   

  Functionaris voor de gegevensbescherming (FG)

Privacy en Cookies

Op deze pagina lees je meer over hoe we omgaan met jouw privacy.

Statuten en informatiebeveiligingsbeleid
 • Statuten van Werken in Gelderland:
  • In webtekst klik hier
  • Als getekend en ingescand PDF klik hier
 • Informatiebeveiligingsbeleid van Werken in Gelderland
  • In webtekst klik hier
  • Als PDF klik hier