1Stroom is de organisatie die werkt voor de gemeenten Duiven en Westervoort. De gemeenten zijn elk zelfstandig, met een eigen gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders. Ze maken zelf keuzes in waar geld in wordt geïnvesteerd en ze stellen beleid op.

De ongeveer 300 medewerkers van 1Stroom werken op meerdere locaties. Om makkelijk te kunnen ‘flexen’ hebben we speciale werkruimtes ingericht en apparatuur ter beschikking. Samen hebben de gemeenten ongeveer 40.000 inwoners. Die kunnen bij hun eigen gemeente(-huis) terecht voor een paspoort, rijbewijs of uittreksel. Ook op het gebied van zorg en ondersteuning blijven inwoners in contact met hun ‘eigen’ gemeente. Dit geldt natuurlijk ook voor maatschappelijke organisaties en ondernemers die er zijn gevestigd.

Waar staan wij voor

Een veerkrachtige organisatie middenin een vitale samenleving is onze ambitie. En een goede dienstverlening aan inwoners, organisaties en bedrijven is waar we altijd naar streven. Door een betrouwbare en betrokken partner te zijn, willen we bijdragen aan een samenleving waar het goed wonen en werken is.

Bij ons werken mensen die collegiaal, dienstverlenend, ondernemend en open zijn. De kernwaarden die we met elkaar hebben afgesproken zijn voor ons belangrijk: vertrouwen, aandacht en verantwoordelijkheid. Met energie, kennis en plezier vinden we oplossingen voor uitdagende vraagstukken van de twee gemeentebesturen waar we voor werken.

Herken jij jezelf hierin en lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Kijk dan eens naar onze vacatures, solliciteer en wie weet… Kom jij onze organisatie versterken!

Eén organisatie voor de dienstverlening aan de inwoners van twee gemeenten.

Solliciteren in Coronatijd

 Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

Het sollicitatiegesprek

Het eerste gesprek vindt in de regel digitaal plaats via Teams. Voordat we een kandidaat aannemen willen we die natuurlijk wel een keer “live” zien. En de kandidaat ons vast ook!
Dat kan in een tweede gespreksronde of tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. Deze informatie delen we ook vooraf in de vacaturetekst.

De inwerkperiode  

Het werken, dus ook het inwerken, vindt zoveel mogelijk vanuit huis plaats. Dit geldt niet voor de functies die niet vanuit huis kunnen worden uitgevoerd of medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld zoals bij het doelgroepenregister. 

Op de eerste werkdag worden zaken als laptop en telefoon van het werk geregeld. Dat vindt fysiek plaats op het kantoor in Westervoort of Duiven. Je leidinggevende of buddy vangt je dan op en met hem of haar maak je een rondje door het gemeentehuis en andere relevante locaties. Je maakt in de eerste dagen ook afspraken over de verdere inwerkperiode. 

Contact met collega’s kan fysiek op het gemeentehuis -als dat noodzakelijk is- of via Teams. Kennismaken met collega’s binnen en buiten de afdeling, maakt ook onderdeel uit van het inwerkprogramma en vindt vooral digitaal via Teams plaats. Nieuwe medewerkers worden uitgenodigd voor de digitale medewerkersbijeenkomsten, netwerkbijeenkomsten en koffiemomenten met de directie. Via de 1Stroomacademie kunnen medewerkers online trainingen volgen, die onderdeel zijn van het inwerkprogramma. Vanuit de afdelingen die daarvoor verantwoordelijk zijn krijg je een uitnodiging voor uitleg over de systemen zoals youforce, Decos join etc. Naast de mobiele telefoon en laptop, krijg je spullen in bruikleen die je nodig hebt om thuis te werken (bijvoorbeeld een bureaustoel of een (tweede) scherm. Het inwerken vraagt dus wat vaker een afweging over waar en wanneer je het werk het beste kunt doen maar komt zeker goed! 

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures