Ben jij toe aan een nieuwe carrière?

Wil je een grote rol van betekenis spelen in de bouw van nieuwe wijken en woningen, de energietransitie en de leefomgeving, oftewel: het Ruimtelijk Domein? Dan is ons nieuwe zij-instroomprogramma precies wat je zoekt. In dit zij-instroomprogramma krijg je de kans om een heel nieuw vak te leren. Je hebt geen ervaring in het Ruimtelijk Domein nodig. Wij nemen de tijd om je op te leiden tot een van de beste professionals. Zo krijg jij alle ruimte voor een nieuwe carrière. En uiteindelijk: de kans om iets prachtigs te doen voor de leefomgeving van jouw regio.

Wanneer is dit programma interessant voor je?

  • Als je hbo/wo werk- of denkniveau hebt en enkele jaren ervaring in welke branche dan ook.
  • Als je de switch wil maken naar een functie bij de overheid, binnen het Ruimtelijk Domein.
  • Als je een actieve bijdrage wil leveren aan de uitdagingen die nu spelen binnen de woningbouw, de energietransitie of de ruimtelijke ordening.
  • Veel enthousiasme, een proactieve houding en veel nieuwsgierigheid, vinden wij belangrijker dan veel ervaring.

Lees hier de veelgestelde vragen over het zij-instroomprogramma.

Over het programma

Met het programma bieden we je een geweldige kans. De kans om – met welke achtergrond dan ook – een carrière te starten bij de overheid. In ongeveer 10 maanden leiden wij je op tot een van de beste professionals. De focus ligt op de ontwikkeling van vakkennis op het gebied van wonen, duurzaamheid en ruimtelijke ordening. Daarnaast ga je aan de slag met professionele vaardigheden via trainingen, coaching en intervisie. Je wordt volop ondersteund door een buddy, kan je opgedane kennis direct toepassen in de praktijk op je werkplek bij de gemeente én krijgt gewoon salaris.

Lees hier meer over het opleidingsprogramma.

Heb je interesse?

De vacatures zijn gesloten, we gaan verder met de kandidaten die hebben gereageerd. Je kan deze pagina in de gaten houden voor je kansen, het kan zijn dat we nog vacatures plaatsen.

 

Meld je aan voor één van onze Q&A sessies

Datum
Er zijn drie Q&A sessies met onze recruiter en projectleider. Tijdens de Q&A sessies kun je al jouw vragen stellen. Meld je hier aan.

Vacatures

Benieuwd naar eerdere vacatures? Lees ze hieronder.

  • Projectondersteuner

    Vanuit de inhoud lever jij een actieve bijdrage aan de voortgang van ruimtelijke projecten en krijg je de kans jezelf door te ontwikkelen tot projectleider. Je bent de sparringspartner van de huidige projectleider en niet bang om voor jouw mening uit te komen. Je zorgt er door middel van een goede communicatie voor dat collega’s en externe partners weten wat er van hen wordt verwacht. Jij monitort de voortgang van de afgesproken actiepunten. Ook voor het organiseren van bewonersavonden draai jij je hand niet om. De voortgang van het project rapporteer je aan het management en bestuur, hiervoor heb jij de planning van jouw projecten goed in beeld. In deze functie leer jij vanuit de inhoud de fijne kneepjes van het projectleidersvak kennen.

  • Plancoördinator/Beleidsadviseur

    In deze functie ga jij aan de slag met ruimtelijke vraagstukken en initiatieven van inwoners en bedrijven. Jij zorgt ervoor dat het hele proces rondom een initiatief op rolletjes loopt. Jij bent het aanspreekpunt en de spin in het web. Je begeleidt de procedures die hiervoor nodig zijn, communiceert hierover met collega’s, inwoners en collegeleden. Als beleidsadviseur houdt jij je bezig met ruimtelijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Je stelt beleidsstukken op over actuele ruimtelijke onderwerpen en adviseert hierover aan klanten, collega’s en het bestuur. Sta je sterk in je schoenen? Dan zoeken wij jou!

  • Beleidsadviseur Wonen

    Rondom het thema wonen staan we voor grote uitdagingen. Daarom zijn goede beleidsmaatregelen rondom dit thema essentieel. Als Beleidsadviseur Wonen ondersteun jij bij de ontwikkeling en uitvoering van dit beleid. Je gaat aan de slag met onderwerpen als woningbouw, huisvesting van aandachtsgroepen – zoals daklozen en arbeidsmigranten – verdeling van woonruimte, flexwonen en wonen & zorg. Rondom deze onderwerpen signaleer je problemen en uitdagingen, geef je advies aan het college, projectleiders en andere belanghebbenden én ben je aanspreekpunt voor vragen van inwoners.

  • Stedenbouwkundig adviseur

    Als stedenbouwkundig adviseur bepaal jij voor een belangrijk deel de ruimtelijke inrichting en uitstraling van de gemeente. Daarbij let je zoveel mogelijk op de wensen van inwoners en ondernemers én beoordeel je of die wensen passen in de omgevingswet. Tegenwoordig ligt de focus op de bouw van voldoende woningen. Hier lever jij een belangrijke bijdrage aan, waarbij je ook kijkt naar nieuwe mogelijkheden, zoals micro-woningen. Al met al bepaal jij hoe de gemeente er de komende tientallen jaren uit komt te zien. Je gaat dus echt terugzien wat jij hebt bedacht voor de leefomgeving. En hebt de unieke kans om – over een paar jaar – door een ruimte te lopen die jij hebt gecreëerd.

  • Planeconomisch adviseur

    Als Planeconomisch Adviseur beheer je de financiën van de bouw van een huis tot de bouw van een hele woonwijk. Als een echte Pietje Precies hou jij vanaf het eerste idee tot het leggen van de laatste steen nauwlettend in de gaten of de gemaakte plannen financieel haalbaar zijn en blijven. Zie je dat dat niet zo is? Dan kom je ook met opties om een plan alsnog haalbaar te maken. Zo bewaak jij het budget en zorg je dat de bouwplannen van de gemeente soepel en zonder onnodige kosten realiteit worden.

  • Planeconoom

    Als Planeconoom ben je verantwoordelijk voor de financieel-economische kant van complete woningbouwplannen in de gemeente. Dus niet alleen voor de financiën van de woningen zelf, maar bijvoorbeeld ook van de wegen, rioleringen en gemeentelijke kavels. Jij houdt grip op de haalbaarheid van plannen en zorgt voor inzicht en balans in de kosten en opbrengsten, zodat jij jouw collega’s en het bestuur van het beste advies kunt voorzien. Kortom, jij bent het financiële geweten van jouw team!

  • Allround medewerker wonen, duurzaamheid en energietransitie

    Als allround medewerker wonen, duurzaamheid en energietransitie ben jij de verbindende schakel. Je draagt actief bij aan uiteenlopende projecten op het vlak van duurzaamheid, energietransitie en woningbouw. Je zorgt er door middel van goede communicatie voor dat niet alleen de bewoners van de wijk, maar ook jouw collega’s en andere betrokken partijen volledig geïnformeerd zijn en met enthousiasme achter verduurzamingsprojecten staan. In deze functie maak jij het verschil en krijg je de ruimte te ontdekken wat het best bij jou past! Maar mocht je nu al een sterke voorkeur hebben voor een vakgebied, laat het dan zeker weten.

Benieuwd wat werken in de ruimtelijke ordening inhoudt? Thomas is beleidsadviseur en legt het je uit.