Terug naar organisaties

Gemeente Nijmegen

Werken voor een stad met ambitie. Dit is Nijmegen: de oudste stad van Nederland. Een levendige universiteitsstad met een rijke historie. Een aantrekkelijke winkelstad met een breed cultureel aanbod, Bourgondisch en gastvrij. Een stad die grenst aan mooie en uitgestrekte natuurgebieden, voor wie juist de rust zoekt. Een prachtige stad om in te wonen ... en te werken.

Werken voor gemeente Nijmegen

Nijmegen is ook een dynamische stad, volop in ontwikkeling. Een kennisrijke stad door de vele opleidingsinstituten. Een innovatieve stad en kweekvijver voor veel hi-tech startups. Een bedrijvige stad met een gunstig ondernemersklimaat.
Om de aantrekkingskracht van Nijmegen als woon- en werkomgeving te behouden en te versterken, staat de stad voor interessante uitdagingen.
Op basis van de omgevingsvisie voegen we tot 10.000 woningen toe in de bestaande stad en zetten we in op de groei van werkgelegenheid met 10.000 banen in 2030.

Deze ambities maken we waar doormiddel van projecten die vragen om verantwoordelijke en betrokken professionals. Professionals met ambitie, net als Nijmegen.

Als werkgever heeft Gemeente Nijmegen oog voor wat haar professionals motiveert. Je werkt samen met het bestuur en je staat dicht bij de burger. Je krijgt ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Je krijgt volop mogelijkheden om te leren en kansen om je te ontwikkelen, zowel binnen je vakgebied als in je loopbaan.

Solliciteren in Coronatijd 

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

De sollicitatie 

Alle gesprekken vinden in de regel digitaal plaats via Teams.  

De inwerkperiode  

Het werken, dus ook het inwerken, vindt zoveel mogelijk vanuit huis plaats. Sommige functies, zoals die in de Stadswinkel of in de wijk, mogen wel op locatie uitgeoefend worden. Dit hoor je tijdens de sollicitatieprocedure. 

Met je leidinggevende stem je af hoe je eerste werkdag eruitziet. Vanuit onze ICT-afdeling krijg je bericht over het overhandigen van je devices (bijvoorbeeld mobiele telefoon, laptop). Ook hebben we op ons intranet een pagina vol informatie voor nieuwe medewerkers. 

Je maakt kennis met je nieuwe collega’s via teams of fysiek op locatie, afhankelijk van je functie. Het thuiswerken wordt gefaciliteerd d.m.v. uitleen van bureaustoelen, laptopstandaards, beeldschermen, toetsenborden en muizen. Daarnaast kent gemeente Nijmegen sinds 2019 het principe: laptop, tenzij… Dit betekent dat bijna iedereen (en iedereen die thuis kan werken) een laptop te leen heeft voor het uitvoeren van het werk.  

Ondanks dat het thuiswerken natuurlijk niet de meest wenselijke start is op een nieuwe werkplek, doen allemaal ons best om het toch een persoonlijk welkom te maken!