Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Voor vragen over Werken in Gelderland kun je contact opnemen via l.lobhard@nijmegen.nl. Neem voor technische vragen contact op via helpdesk@poolz.nl.

 

Lees hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen:

Voor wie is Werken in Gelderland?

Werken in Gelderland is opgezet om een breder en krachtiger arbeidsmarktplatform te realiseren voor alle lokale overheden binnen de provincie Gelderland. Het netwerk wil hiermee een sterke gezamenlijke arbeidsmarktpositie realiseren. Gelderse overheden kunnen via dit platform vacatures, stages en inhuuropdrachten aanbieden.
Werkzoekenden en medewerkers kunnen hier solliciteren op (interne) vacatures.

Voor welke vakgebieden zijn er vacatures?

De mogelijkheden bij onze Gelderse overheden zijn eindeloos, omdat zoveel verschillende type overheidsorganisaties bij ons zijn aangesloten. Dat betekent dat je in onderstaande vakgebieden aan de slag kan: 

Administratie/secretariaat, projectmanagement, beleids-/adviesdiensten, bestuurlijk, bouwkunde/civiele techniek, brandweer, buitendienst, burgerzaken en receptiebalies, directie, facilitaire dienstverlening, financieel, griffie/bestuursondersteuning, ICT/informatievoorziening, Inkoop, juridisch, omgevingsdiensten, onderwijs/wetenschap/cultuur, openbare orde en veiligheid, participatie en werk, personeel en organisatie, ruimtelijke ontwikkeling, sport/recreatie, verkeer/vervoer/nautisch, voorlichting en communicatie, zorg en welzijn.  

Klik hier voor een actueel aanbod van vacatures per vakgebied.

Zijn er traineeships beschikbaar?

Ja, voor starters zijn er verschillende traineeships in de regio. Daarnaast bieden onze aangesloten organisaties regelmatig individuele traineefuncties aan. Klik hier om meer te lezen over traineeships.

Bieden jullie ook stages aan?

Ja, via Werken in Gelderland worden regelmatig diverse stages aangeboden. Een actueel overzicht van aangeboden stages vind je hier.

Hoe ziet een sollicitatieproces uit?

Afhankelijk van de vacature en organisatie solliciteer je via www.werkeningelderland.nl of direct bij de organisatie. Je vindt alle informatie over de sollicitatieprocedure bij de desbetreffende vacature.

Wie benader ik bij een geschikte vacature?

In de vacaturetekst vind je de contactpersoon die je het beste kan benaderen. Vaak staan er twee contactpersonen genoemd. Eén die gaat over de sollicitatieprocedure en een tweede die gaat over de inhoud van de functie. 

Staat er geen contactpersoon benoemd in de vacaturetekst? Dan vind je in het blokje naast de vacaturetekst de informatie over de organisatie. Voor vragen kan je het daar vermelde algemene telefoonnummer bellen.

Hoe reageer ik op een vacature?

Reageren op een vacature doe je door te klikken op de sollicitatiebutton onder de vacature. Bij de meeste vacatures kan je vervolgens reageren via je eigen e-mailprogramma. Bij een aantal vacatures opent automatisch een sollicitatieformulier dat je kunt invullen. 

Hoe verwijder ik mijn gegevens en/of account bij Werken in Gelderland?

Je gegevens of account verwijderen doe je eenvoudig zelf, via de onderstaande stappen:

  • Log in via werkeningelderland.nl
  • Klik op het pijltje naast je naam, deze vind je rechtsboven in je scherm.
  • Klik op mijn account en vervolgens op uitschrijven.
  • Bevestig dat je je wil uitschrijven bij Werken in Gelderland.