Terug naar overzicht

Starters in Gelderland: Juridisch Beleidsmedewerker / Vergunningverlener / Toezicht

Jij zet je in voor een fijne en veilige leefomgeving. Je bekijkt bijvoorbeeld aanvragen en vergunningen van alle kanten om de juiste beslissing te nemen. Past er iets niet in een omgevingsplan, dan bekijk jij de mogelijkheden. Jij zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving worden nageleefd.

Hoe maken we bijvoorbeeld woonambities waar? Je volgt ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en vertaalt die naar de praktijk. Je zorgt dat ook juridisch de puntjes op de i staan van bijvoorbeeld principeverzoeken, bestemmingsplannen, vergunningsverzoeken of bij het afhandelen van handhavingszaken met collega’s. Op andere momenten leg je de regels uit rondom bijvoorbeeld bouwen en bestemmingsplannen. Daarbij vertaal je complexe regelgeving naar alledaagse taal. Bij sommige functies houd jij je bezig met kleinere bouwwerken en vergunningen of voer je integrale controles uit bij reguliere bouw. Bij andere functies begeleid je procedures die onderdeel zijn van een groter project of pak je als een soort projectleider in het klein juridische projecten zelf op. Het zijn interessante en diverse functies.

Waar ga je mee aan de slag?

Onderaan deze pagina vind je alle functies van dit hoofdprofiel. Per functie staat omschreven wat je gaat doen en vertelt de organisatie wat over zichzelf. Je kunt aan de slag gaan met thema’s als wonen, mobiliteit, toezicht, bouw, landschap en meer. Ga je aan de slag als Juridisch Medewerker of als Junior Specialist Bouw voor aanvragen en vergunningen? Of toch in de richting van toezicht en handhaving?

Wat breng jij mee?

Je stelt prioriteiten en werkt gestructureerd, waardoor je altijd overzicht houdt over de procedures waar je aan werkt. Jij hebt zin om de Omgevingswet van binnen en van buiten te leren kennen. Opleidingen als Bouwkunde, Rechten, Planologie of Bestuurskunde bieden een mooie basis, maar zijn niet voor elke functie nodig. Het is mooi als je al wat ervaring hebt in ruimtelijke ontwikkeling of toezicht of bereid bent om in korte tijd veel te leren. Je werkt graag samen en je durft op anderen af te stappen.
Ook belangrijk: we willen dat iedereen zich welkom voelt. Ieders talent en achtergrond is uniek en is een toevoeging. Voel je dus vrij om te solliciteren, wie je ook bent of hoe je ook in het leven staat.

In de vacatureteksten hieronder lees je bij welke functies een specifieke opleiding wordt gevraagd.

Solliciteer hier!

Let op: de sluitingsdatum voor de ronde van april 2023 is geweest. We zijn nu bezig met de selectie. Je vindt alle informatie over de sollicitatieprocedure door hier te klikken.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

 • Junior Specialist Bouwen (aanvragen en vergunningen)

  Je draagt bij aan een veilige leefomgeving. Dat doe je voor een hele regio. Onze organisatie werkt in opdracht van zes gemeenten en twee provincies. Wij geven o.a. omgevingsvergunningen af voor bijvoorbeeld milieu en bouw. Met ons werk streven we naar kwaliteit.

  Jij gaat aan de slag met aanvragen voor kleinere bouwwerken en vergunningen. Daarbij kijk je of je de aanvraag kunt goedkeuren of niet. Dat doe je door de ontvankelijkheid te toetsen en advies te vragen aan betrokken collega’s, zoals de bestemmingsplantoetser. Je zet adviesaanvragen uit die je vervolgens ook mag beoordelen. Je staat klaar voor vragen van inwoners, collega’s en andere belanghebbenden en begeleidt hen tijdens de aanvraag.

  Voor deze functie heb je een brede blik nodig omdat je jouw aanvraag van alle kanten moet bekijken om de juiste beslissing te nemen. Je bent daarin besluitvaardig, geduldig en kunt goed samenwerken. Je staat in deze functie met veel verschillende partijen in contact. Je bent de verbindende factor door de juiste collega’s te betrekken. Je neemt initiatief, denkt mee en komt met nieuwe ideeën. Wanneer het druk is, weet jij jouw taken te prioriteren. 

  Je leert en ziet bij ons in korte tijd enorm veel. Je hebt veel collega’s om mee te sparren en we helpen elkaar graag. Er is ruimte om bij goed functioneren na dit jaar je ook verder te ontwikkelen en door te groeien bij ons. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: (mbo of) hbo Bouwkunde of een andere technische achtergrond. Het kunnen lezen van technische tekeningen is een must. Juridische onderlegging of kennis is een pré.

  Waar kom je terecht?

  Bij onze organisatie werken ongeveer 250 mensen. Jij komt terecht in ons team van 30 personen met ervaren en een aantal nieuwe collega’s. We hebben verschillende specialisten in ons team, zoals een monumentenspecialist. De sfeer in ons team is prettig en wat ons vooral kenmerkt is dat we altijd klaar staan om elkaar te helpen. Als je bij ons aan de slag gaat, helpen wij jou ook graag.

  Je kunt bij ons werken in een kantoortuin, op een kamer met collega’s of op een concentratieplek. Veel collega’s combineren op kantoor zijn en thuiswerken. Omdat je nieuw bent en veel leert, vinden we het fijn als je de eerste periode voornamelijk op kantoor werkt.

 • Junior Specialist Bouwen (toezicht en handhaving)

  Je draagt bij aan een veilige leefomgeving. Dat doe je voor een hele regio. Onze organisatie werkt in opdracht van zes gemeenten en twee provincies. Wij geven o.a. omgevingsvergunningen af voor bijvoorbeeld milieu en bouw. Met ons werk streven we naar kwaliteit.  We zijn bezig met een nieuwe manier van werken en financieren, waarbij we de omslag maken van productie naar kwaliteit. 

  In jouw rol houd jij je bezig met vergunningverlening en toezicht en handhaving op het gebied van milieu en bouwen. Je controleert de naleving van wet- en regelgeving en vergunningen en je voert hiervoor integrale controles uit bij de reguliere bouw. Je behandelt samen met juristen handhavingszaken en -klachten. In jouw werk ben jij overtuigend, zelfstandig en ga jij voor resultaat. Je houdt bijvoorbeeld oog voor het proces, signaleert knelpunten en adviseert. Je mag veel zelf oppakken en je verdiepen in specifieke onderwerpen, zoals de verschillende facetten van bouwwerkzaamheden. 

  Het is een afwisselende functie. De ene keer ben je bezig met bouw en een andere keer met reclame, inrit of kap en sloop.  Je werkt ook met veel partijen. Je komt bijvoorbeeld veel in aanraking met inwoners die je verder op weg helpt. Met jouw inlevingsvermogen kan jij je in hen verplaatsen en ben jij klantgericht. Je beweegt mee met verandering en betrekt anderen tijdens jouw werk. Dat doe je door vragen te stellen en jouw ideeën en mening te geven. Je staat open voor feedback en bent doortastend of wil dit leren. Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren bij ons. Wat de functie extra interessant maakt, is de combinatie van binnen en buiten werken. 

  Kortom, wil je een functie met afwisseling en uitdaging bij een leuke organisatie, dan ben je bij ons aan het goede adres. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur Bouwkunde, maar een technische opleiding kan ook. Een ervaren toezichthouder op mbo-niveau zijn ook welkom, bij voorkeur met een technische opleiding.

  Waar kom je terecht?

  Bij onze organisatie werken ongeveer 250 medewerkers. In ons team werken ongeveer 30 mensen. We hebben verschillende specialisten in ons team, zoals een monumentenspecialist. We zijn een enthousiaste groep die zelfstandig maar ook veel samen werken. Er is ruimte voor humor, we hebben veel voor elkaar over en steunen elkaar ook in lastige tijden. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor hun werk. We werken vanuit vertrouwen en helpen elkaar wanneer dat kan.

  Wij werken tijds- en plaatsonafhankelijk. Het is dus niet nodig om alle dagen vanuit kantoor te werken. Het is wel leuk als je binding hebt met de stad Nijmegen.