Terug naar overzicht

Solliciteren bij Starters in Gelderland

Wat fijn dat jij bij ons wil solliciteren! Omdat we 26 prachtige banen beschikbaar hebben, is de selectieperiode een intensieve periode. Dit heeft een reden; samen met jou en onze organisaties gaan we op zoek naar de beste match. Hieronder lees jij hoe de selectieprocedure eruit ziet.

Voor in de agenda…

 • 12 januari – Kom kennismaken met ons tijdens onze inhousedag.
 • 15 januari – Solliciteren kan t/m 15 januari tot 23.59 uur.
 • 25 januari – Je hoort via de mail of je bent uitgenodigd voor de speeddates
 • 30 januari – Speeddateronde voor (Junior) Beleidsadviseur en -medewerker
 • 31 januari – Speeddateronde voor Allround Medewerker, Juridisch Medewerker, Vergunningverlener, (Junior) Projectleider en -medewerker, Mobiliteitsadviseur en Civiel Beheerder
 • 6 t/m 9 februari – Matchgesprekken op locatie
 • 13 t/m 17 februari – Arbeidsvoorwaardengesprek

Stap 1: Solliciteer op onze vacature en benoem welk profiel jou het meeste aanspreekt

In de eerste ronde solliciteer je met jouw cv en door antwoord te geven op vier motivatievragen. Je hebt t/m 15 januari 23.59 uur om te solliciteren. Daarna sluiten de vacatures en komen de sollicitaties helaas niet meer binnen.

Motivatievragen

 • Welk hoofdprofiel spreekt je het meeste aan?
  Spreken meerdere profielen je aan? Geef dan jouw top drie door.
 • Waarom wil je aan de slag binnen dit profiel (of deze profielen) in het Ruimtelijk Domein?
 • Wat spreekt je aan bij het werken voor één van onze lokale overheden?
 • Waarin wil je je verder ontwikkelen met het ontwikkelings- en opleidingsprogramma?

Over je motivatie:

 • Jij beantwoordt vier motivatievragen waardoor wij jou beter leren kennen.
 • Je solliciteert in deze ronde nog niet direct op een organisatie. Zo hoef jij nog niet te kiezen en mag je eerst kennismaken tijdens een speeddate. Je kunt wel aangeven welke organisaties of functies je in het bijzonder aanspreken.
 • De beantwoording van de motivatievragen mag je op jouw eigen manier vormgeven. Dit kan via een brief. Past dat niet bij jou? Dan kan je ook kiezen voor een andere vorm zoals een filmpje (max. 1,5 minuut via een YouTubelink), moodboard of infographic. Dit is beperkt tot maximaal 2 MB.

Over je cv:

 • We zijn vooral benieuwd naar welke studie(s) je hebt gedaan en welke vakken en/of minors aansluiten op het profiel waarop je solliciteert.
 • Heb je al (stage-)ervaring in het werkveld of bij een overheidsorganisatie? Benoem deze ervaring dan ook. Heb je deze ervaring niet? Geen probleem, werkervaring is geen must.
 • Een goed up-to-date LinkedIn profiel mag ook als vervanging dienen voor je cv. Wil je deze wel downloaden en toevoegen aan je sollicitatie?

En dan even praktisch:

 • Kies het profiel (of de profielen) die jou het meeste aanspreekt en het beste bij je past.
 • Solliciteer via de knop onderaan de vacaturepagina. Als het goed is, opent automatisch het e-mailprogramma dat je hebt ingesteld.
 • Mail ons jouw cv en jouw motivatie met jouw antwoord op onze motivatievragen.
 • Van ons krijg je een ontvangstbevestiging met de vraag of je jouw sollicitatie wil bevestigen. Jouw sollicitatie is daarna in goede orde ontvangen.

Klik op onderstaande profielen voor meer informatie over de vacatures.

Op 25 januari hoor je of je bent uitgenodigd voor de volgende ronde.

Stap 2: Kennismaken tijdens de speeddates

Tijdens de speeddate ronde maken we graag kennis met jou. Zoals de naam al aangeeft, gaat dit snel. Jij en de organisatie hebben 15 minuten om elkaar te leren kennen. Het kan zijn dat je met meerdere organisaties een gesprek hebt. Zij hebben na het lezen van de motivaties en de cv’s bij ons aangegeven met wie ze een match zien en met wie ze graag willen kennismaken.

De speeddates vinden plaats op 2 dagen:

 • 30 januari 09:00 tot 17:00 uur: Speeddateronde voor (Junior) Beleidsadviseur of –medewerker
 • 31 januari 09:00 – 12:00 uur: Speeddateronde voor Civiel Beheerder en (Junior) Projectleider of -medewerker
 • 31 januari 14:00 – 17:00 uur: Speeddateronde voor Allround Medewerker, Mobiliteitsadviseur, Juridisch Beleidsmedewerker, Vergunningverlener en Toezicht

Wil je hier alvast rekening mee houden in jouw agenda? Vanwege de hoeveelheid organisaties en kandidaten zijn we helaas niet flexibel om op een ander moment een gesprek in te plannen. De gesprekken vinden digitaal plaats via Microsoft Teams.

Tijdens deze ronde krijg jij ook meer invloed op de matching

Na de speeddates vullen zowel jij als de organisatie een formulier in. Daarin geef je aan of je geïnteresseerd bent in een verdere verkenning en wat jouw top aan voorkeuren is. Na alle speeddates gaan wij als Werken in Gelderland puzzelen. Je hoort uiterlijk vrijdag 3 februari of je bent uitgenodigd voor de volgende ronde en met welke organisatie je een vervolggesprek hebt.

Stap 3: Verdere kennismaking tijdens matchgesprekken op locatie

Tijdens de matchgesprekken nodigen we jou uit op locatie van de organisatie. Deze vinden plaats tussen 6 en 9 februari. Zo kan jij gelijk een kijkje in de keuken nemen. Tijdens dit gesprek is er meer ruimte voor verdere kennismaking. Het gesprek duurt ongeveer 30 – 45 minuten. Ook na dit gesprek vullen zowel jij als de organisatie een formulier in. Hierin geef je aan of je het een match vindt en eventueel welke organisatie jouw voorkeur heeft. Je hoort uiterlijk vrijdag 10 februari of je door bent naar het arbeidsvoorwaardengesprek.

Stap 4: Het arbeidsvoorwaardengesprek om de match definitief te maken

Na de laatste puzzel volgt het arbeidsvoorwaardengesprek in de week van 13 t/m 17 februari. Dit gesprek voer je met de organisatie met wie je uiteindelijk bent gematcht.

Vragen over of tijdens het sollicitatieproces?
Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met Francesca Hendriks, projectleider van Starters in Gelderland, via f.hendriks@nijmegen.nl of 06-29639147.

Bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari)
Tijdens de kerstvakantie zijn wij minder goed bereikbaar. Heb je dringende vragen? Dan kan je terecht: