Terug naar overzicht

Starters in Gelderland: Mobiliteitsadviseur en Beheerder Civiele Techniek

Jij gaat aan de slag met het maken van een toekomstbestendige buitenruimte. Met jouw achtergrond in de Civiele Techniek of als Verkeerskundige heb je aandacht voor bijvoorbeeld het onderhoud van wegen, verkeersstromen of het rioolstelsel.

We verzorgen de leefomgeving voor mensen en spelen in op veranderende omstandigheden. Er zijn veel technologische en omgevingsveranderingen geweest. In deze functie sta jij aan de wieg van veranderingen waar jij aan mag meewerken. Je verzamelt gegevens, zet aanbestedingen uit en laat toezicht houden op het werk. Daarnaast doe je kwaliteitsmetingen en schrijf je voorstellen over bijvoorbeeld klimaatadaptatie en ontmoetingsplekken. Hoe creëren we bijvoorbeeld een toekomstbestendige buitenruimte terwijl we deze ook in stand houden?

Bij alles wat je doet houd je grip op de financiën, werk je samen met andere vakgroepen en zorg je dat je altijd goed geïnformeerd bent. Werk je graag met nieuwe technologie en bijvoorbeeld circulair beheer? Dan is dit je plek, want hier is veel aandacht voor. In sommige functies willen we materialen die uit de grond komen op een nieuwe manier de grond weer in laten gaan. Ook kijken we hoe mensen bewegen en passen we daarop ons beleid aan. Dit doen we door bijvoorbeeld te kijken naar het verbeteren van verkeersstromen en de ruimte van auto en fiets in onze openbare ruimte.

Waar ga je mee aan de slag?

Onderaan deze pagina vind je alle functies van dit hoofdprofiel. Per functie staat omschreven wat je gaat doen en vertelt de organisatie wat over zichzelf. Ga je aan de slag als Mobiliteitsadviseur, Junior Adviseur Civieltechnische Wegen of als Civiele Beheerder Riolering?

Wat breng jij mee?

Je hebt een civieltechnische opleiding afgerond, zoals Civiele Techniek, watermanagement of verkeerskundige, waarbij je voor sommige functies ook kennis van wegbeheer hebt opgedaan. Je bent geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, en je hebt daar zelf ook ideeën over. Je komt afspraken na, vindt samenwerken een leuk onderdeel van je werk en beweegt mee met veranderingen. Daarnaast ben je nieuwsgierig van aard en heb je een flinke dosis enthousiasme. Je denkt bijvoorbeeld graag mee en stapt op mensen af om iets voor elkaar te krijgen.
Ook belangrijk: we willen dat iedereen zich welkom voelt. Ieders talent en achtergrond is uniek en is een toevoeging. Voel je dus vrij om te solliciteren, wie je ook bent of hoe je ook in het leven staat.

In de vacatureteksten hieronder lees je bij welke functies een specifieke opleiding wordt gevraagd.

Solliciteer hier!

Let op: de sluitingsdatum voor de ronde van april 2023 is geweest. We zijn nu bezig met de selectie. Je vindt alle informatie over de sollicitatieprocedure door hier te klikken.

 

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

 • Junior Beheerder Civiel Technisch Wegen

  Jij werkt mee aan de toekomstbestendige buitenruimte. Een ruimte waarbij we duurzaam werken, zorgen voor klimaatadaptatie en waar inwoners kunnen bewegen en elkaar kunnen ontmoeten. Deze buitenruimte willen we creëren en willen we ook in stand kunnen houden. 

  Daarbij help jij. In de gemeente hebben we een hoeveelheid wegen liggen en de kwaliteit daarvan willen we in stand houden. Daarvoor hebben we onderhoud nodig en jij organiseert deze. Je verzamelt gegevens, zet aanbestedingen uit en laat toezicht houden op het werk.  Daarnaast zorg je voor kwaliteitsmetingen en aan de hand van deze gegevens adviseer je over hoe we dit onderhoud kunnen aanpakken. 

  In jouw rol kan je bijdragen aan onze duurzame ambitie. We willen naar een circulair beheer toe, waarbij alle materialen die uit de grond komen, ook op een nieuwe manier de grond weer in gaan. Daarbij zijn innovatieve ideeën welkom. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: Civiele Techniek.

  Waar kom je terecht?

  Jij komt terecht in het team regie en projecten. Ons team bestaat uit 30 mensen, er werken 220 mensen in totaal bij onze gemeente. In ons team vind je een beleidsmaker, strategisch beheerder, tactisch beheerder, toezichthouder en projectmanagers. Onze wens is om in te zetten op meer samenwerken, we vinden het fijn als jij dat ook belangrijk vindt. 

  Ons team is een mix van jong en oud, met een informele sfeer. Managers en wethouders zijn makkelijk te benaderen. We vinden gezelligheid belangrijk, zo is een visje halen op de markt vaste prik op donderdag.

  Tot slot heb jij ruimte om zelf te kiezen waar en wanneer je werkt, uiteraard wel in overleg en wat mogelijk is voor jouw functie. Denk daarbij aan twee à drie dagen op kantoor, waarbij dit de ene week meer en de andere week minder is.

 • Junior Civiel Beheerder Riolering

  Een goed functionerend rioolstelsel is van een enorm belang voor de maatschappij. Stel je voor dat we dat niet zouden hebben, dat heeft veel impact voor de gezondheid van onze inwoners. Voor gemeente Culemborg krijg je het grotere geheel van de riolering onder je als Junior Beheerder Riolering. Een mooie verantwoordelijkheid!

  In jouw rol ben je verantwoordelijk om het beheer van het rioolstelsel in goede banen te leiden. Jij bent bezig met vragen als: ‘Wat gaan we herstellen en wanneer?’ en ‘Wat zijn hiervan de kosten en hoe stem ik dat af met mijn collega’s en belanghebbenden?’.
  De afgelopen jaren zijn zowel veel technologische als omgevingsontwikkelingen geweest. Help jij ons meegaan met de tijd? Dankzij jouw bijdrage komt er een meerjarenprogramma, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en inzichten. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: Civiele Techniek en/of Watermanagement.

  Waar kom je terecht?

  Bij ons is geen dag hetzelfde! Je hebt veel vrijheid om je werk op je eigen manier te doen, waarbij je te maken hebt met veel verschillende facetten van werk en mensen binnen de organisatie. 

  Jij komt terecht bij de afdeling ontwikkeling, binnen een relatief kleine organisatie. Bij ons werken 180 mensen in totaal, op onze afdeling werken ongeveer 25 mensen. Je werkt samen met projectleiders, beheerders van andere vakgebieden, begroters/calculators en ontwerpers. Natuurlijk heb je ook te maken met externe partijen zoals bewoners en andere belanghebbenden.

  Ons team heeft een echte hands-on mentaliteit. Omdat je in een kleine gemeente werkt, krijg je snel veel verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen.

 • Junior Mobiliteitsadviseur

  We staan aan de wieg van grote veranderingen en daar mag jij aan meewerken! Zo krijgt bijvoorbeeld de fiets een belangrijke rol en staat de ruimte van de auto bij ons ter discussie. Dit is één van de voorbeelden hoe wij inzetten op een toekomstbestendige leefomgeving, waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar het fijn en uitnodigend is om te bewegen. 

  Jij speelt daar als adviseur mobiliteit een belangrijke rol in. Jij bent bezig met het beheren van verkeersbewegingen, je kijkt goed hoe de verkeersstromen lopen en hoe we dat nog beter kunnen maken. Daarnaast ben jij bezig met het vormgeven van parkeren en verblijven binnen de openbare ruimte. Dat vraagt van jou stevigheid en sociale vaardigheden, want je hebt te maken met mondige betrokkenen.
  Een mooi onderdeel van jouw functie is ook verkeerseducatie. Dit mag jij organiseren, terwijl je slim omgaat met de beschikbare budgetten.  

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: Verkeerskundige opleiding is een eis. Iemand met een Civieltechnische achtergrond die het dynamische van verkeer interessant vindt zou ook goed passen in deze rol.

  Waar kom je terecht?

  Jij komt terecht in het team regie en projecten. Ons team bestaat uit 30 mensen, er werken 220 mensen in totaal bij onze gemeente. In ons team vind je een beleidsmaker, strategisch beheerder, tactisch beheerder, toezichthouder en projectmanagers. Onze wens is om in te zetten op meer samenwerken, we vinden het fijn als jij dat ook belangrijk vindt. 

  Ons team is een mix van jong en oud, met een informele sfeer. Managers en wethouders zijn makkelijk te benaderen. We vinden gezelligheid belangrijk, zo is een visje halen op de markt vaste prik op donderdag.

  Daarnaast staan we aan het begin van belangrijke ontwikkelingen. Dit is het perfecte moment om bij het team te komen en onderdeel te zijn van deze veranderingen. 

  Tot slot heb jij ruimte om zelf te kiezen waar en wanneer je werkt, uiteraard wel in overleg en wat mogelijk is voor jouw functie. Denk daarbij aan twee à drie dagen op kantoor, waarbij dit de ene week meer en de andere week minder is.