Terug naar overzicht

Starters in Gelderland: Allround Medewerker

Als Allround Medewerker krijg jij een veelzijdige baan. Je gaat aan de slag met verschillende projecten en thema’s binnen de Ruimtelijke Ontwikkeling. Zo houd jij je bijvoorbeeld bezig met beleid, principeverzoeken, een woningbouwproject of het inrichten van de natuur. Wat je ook doet, je gaat altijd de verbinding aan.

Wanneer inwoners en ondernemers initiatieven indienen, dan kijk jij of het binnen het bestemmingsplan past en wat er mogelijk is. Dat is fijn, want zo kunnen we samen met hen nadenken over hoe we onze leefomgeving (nog) verder verbeteren. Je betrekt inwoners, bestuur, andere belangenpartijen en collega’s bij het opstellen en uitvoeren van plannen. We hebben veel verschillende onderwerpen in de aanbieding, zoals beleidsvelden als economie, wonen, natuur, de aankomende Omgevingswet en planologische procedures.

Waar ga je mee aan de slag?

Onderaan deze pagina vind je alle functies van dit hoofdprofiel. Per functie staat omschreven wat je gaat doen en vertelt de organisatie wat over zichzelf.

Wat breng jij mee?

Je houdt van afwisseling en je werkt graag met meerdere mensen samen. Daarbij snap je dat alle betrokkenen eigen belangen hebben en kun je goed omgaan met dit (politieke) krachtenveld of wil je dit leren. Je duikt graag in het inrichten van processen want je kunt goed het overzicht bewaken. Je luistert goed en bent bereid je te verdiepen in wat er speelt. Met jouw positieve mindset en nieuwsgierigheid zit je in deze functie helemaal op je plek.
Ook belangrijk: we willen dat iedereen zich welkom voelt. Ieders talent en achtergrond is uniek en is een toevoeging. Voel je dus vrij om te solliciteren, wie je ook bent of hoe je ook in het leven staat.

In sommige gevallen vraagt de organisatie een specifieke opleiding. Voor welke vacatures dit geldt lees je hieronder in de vacatureteksten.

Solliciteer hier!

Let op: de sluitingsdatum voor de ronde van april 2023 is geweest. We zijn nu bezig met de selectie. Je vindt alle informatie over de sollicitatieprocedure door hier te klikken.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

 • Allround Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

  Als duizendpoot vind jij het leuk om met allerlei verschillende projecten aan de slag te gaan. Zo kan je aan de slag met een project van 1 woning, een groot woningbouwproject, of het inrichten van de natuur. We hebben veel verschillende onderwerpen in de aanbieding, daarmee krijg jij de meest veelzijdige baan.

  Onze afdeling is met name bezig met de ruimtelijke beoordeling en het voeren van planologische procedures rondom woningbouw- en bedrijventerrein ontwikkelingsprojecten. Maar daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor beleidsvelden als economie, volkshuisvesting, natuur- en landschapsontwikkeling en monumenten. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: We gaan vooral voor de juiste persoon. Dit betekent dat een specifieke opleiding niet nodig is. Voor deze functie zijn de volgende opleidingen een pré: hbo/wo Ruimtelijke Ordening, Bouwkunde, Stedenbouw, Volkshuisvesting en Planologie.

  Waar kom je terecht?

  Je komt terecht in een heel fijn team. We nemen bijna nooit afscheid van iemand, simpelweg omdat iedereen het leuk vindt om in ons team te werken. Je komt in een warm bad terecht, waar jouw collega’s klaarstaan om je te helpen. 

  Even wat cijfers op een rij. In totaal werken er 350 medewerkers bij gemeente Montferland. Onze afdeling bestaat uit ongeveer 40 fte en ons cluster uit 20. Maandag en donderdag zijn onze vaste dagen op kantoor, dan is iedereen er. Je hebt tot op een zekere hoogte zelf de vrijheid om je werktijden en locatie in te vullen. Wel merken we dat het goed is voor de begeleiding en de saamhorigheid binnen het team om elkaar vaker te zien. Zo word je echt onderdeel van het team.

 • Allround medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

  In onze gemeente dienen veel inwoners en ondernemers initiatieven in. Dat is fijn, want zo kunnen we samen met hen nadenken over hoe we de gemeente mooi kunnen houden en nóg mooier kunnen maken. Wij zorgen ervoor dat we deze initiatieven toetsen en begeleiden, met als doel dat ze uiteindelijk werkelijkheid worden. 

  Jij wordt in de volle breedte ingezet binnen de Ruimtelijke Ontwikkeling. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met beleid, waarbij je helpt met de implementatie van de omgevingswet. Andere grote thema’s waar we jou bij betrekken zijn duurzaamheid en woningbouw. 

  Ook het juridische aspect schuw je niet; jij begeleidt namelijk binnen jouw functie planologische procedures. Daarbij begeleid jij het proces van A tot Z. 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: We zijn op zoek naar iemand met een achtergrond in Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening, Urban Planning,  Juridisch, Bouwkunde en/of Civiele Techniek.

  Waar kom je terecht?

  Bij ons zit jij aan het stuur van jouw eigen loopbaan. We verdelen het werk door te kijken naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je hebt veel vrijheid om je werk te doen, zolang je ook de verantwoordelijkheden die daarbij horen oppakt. Je bent vrij om te beslissen wanneer je thuis werkt of op kantoor.

  Er werken 325 medewerkers bij onze gemeente, waarvan 40-50 in de Cluster omgeving en ongeveer 15 in ons team. Binnen onze organisatie hangt een informele werkcultuur met korte lijnen. Hierdoor staan de deuren altijd open, zelfs bij de wethouder. 

  Onze organisatie is groot genoeg om mooie voorwaarden en uitdagingen te hebben, maar klein genoeg om iedereen te kennen. Ondanks de werkdruk bewaken we de goede sfeer met elkaar. En dat kunnen we omdat we het zo leuk hebben met elkaar.

 • Allround Medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

  Er komen allerlei verzoeken van inwoners en bedrijven binnen om ruimtelijke initiatieven tot stand te brengen. Het is aan jou om deze initiatieven te beoordelen en te begeleiden. Vervolgens bekijk je of de gemeente hier akkoord op kan geven en op welke manier. Met jouw brede blik denk jij in mogelijkheden. Zo kijk jij samen met ons naar wat mogelijk is of hoe we het toch voor elkaar krijgen, ook wanneer het initiatief niet binnen het bestemmingsplan past. Samen geven we letterlijk en zichtbaar vorm aan de toekomst van de gemeente. 

  Je krijgt veel ruimte om de functie in te delen op jouw manier. Je houdt je bezig met allerlei actuele onderwerpen – geen enkele dag is hetzelfde! Je ziet bij ons veel verschillende kanten van Ruimtelijke Ontwikkeling. Je schakelt met veel verschillende partijen, zoals inwoners, collega’s en wethouders. Je weet jouw boodschap aan te passen op jouw doelgroep en complexe processen te vertalen naar alledaagse taal.

  De verwachtingen zijn hoog en onze ambities ook. Daarom proberen we als team kansen te zien en te pakken.  Dat doen we met een positieve houding waarbij we openstaan voor nieuwe uitdagingen. Past afwisseling ook bij jou en heb jij een optimistische instelling? Dan pas je goed in deze functie! 

  Voor deze functie zijn minimale opleidingseisen genoemd: hbo/wo werk- en denkniveau. Als je de juiste competenties hebt, ben je welkom zonder een specifieke achtergrond. Juridische kennis is een pré, maar niet noodzakelijk. Opleidingen als Planologie en Rechten bieden een mooie basis voor deze functie.

  Waar kom je terecht?

  Je komt terecht in een team met een fijne sfeer. We zijn collegiaal en helpen elkaar wanneer mogelijk. Wat ons team kenmerkt, is de betrokkenheid op Ruimtelijk Ontwikkeling (iedereen vindt het simpelweg leuk om te doen). Door grote bestuurlijke ambities zien we de werkdruk toenemen. Als je houdt van doorpakken, dan zit je bij ons op de goede plek. We verwachten niet van je dat je overwerkt, maar je komt ook zeker niet stil te zitten. Je krijgt jouw eigen verantwoordelijkheden en er is zeker de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. 

  Bij ons mag je zelf beslissen waar en wanneer je werkt. Wij werken over het algemeen 50/50 thuis of op kantoor. Zo is er veel vrijheid om invulling te geven aan je eigen werkuren. Het gemeentehuis wordt vernieuwd en zal ongeveer klaar zijn als je bij ons begint!