Terug naar overzicht

Trainee Wouter

Ik ben Wouter, sinds januari 2021 trainee bij Rivierenland na afronding van mijn studies Geschiedenis en Filosofie. Wat de regio Rivierenland onderscheidend maakte, is dat er van meet af aan een bepaalde warmte van uitstraalde. Je had hierbij het idee dat ze écht in je verhaal en potentie geïnteresseerd waren en daarbij geen “trucje” uithaalden om je te lokken.

Het traineeship is mij erg goed bevallen. Je krijgt ruim de kans om ervaring op te doen in verschillende organisaties en verschillende rollen. De omkadering qua begeleiding is ook heel sterk en persoonlijk. Het programma is erg betrokken bij je persoonlijke wensen en ambities en biedt je de kans om te groeien daar waar je dat zelf wilt. Ze staan open voor je feedback en ideeën, in dat opzicht kun je ook echt een bijdrage leveren aan het programma.

Ik vind het fijn om te werken op een plek waar het niet om de winst te doen is en waar je als overheid juist erg dichtbij de inwoner staat. Waar je mag werken aan grote thema’s als klimaatopwarming, woningtekort, de stikstofcrisis en de omgevingswet. Ik vind het belangrijk en gaaf tegelijkertijd om daar in mijn werk mee bezig te mogen zijn. Ik word er blij van als ik nieuwe dingen mag doen en uitzoeken. Dat maakt dit traineeship zo aantrekkelijk: je krijgt ruim de kans om ervaring op te doen met een hele nieuwe wereld, waarbij je voor de duur van het programma niet vastzit aan één werkplek of één onderwerp. Dat is het tegenovergestelde van het beeld dat de meeste mensen hebben van werken bij een gemeente.

Het contact tussen de trainees onderling is erg leuk. Je werkt niet altijd veel samen, omdat iedereen een eigen opdracht en werkgever heeft, maar je ziet elkaar veel op de studiedagen. Ook hebben we samen een presentatie gegeven voor alle gemeentesecretarissen. Dat was een leuke samenwerking! Je ervaart veel steun aan elkaar, ook omdat je allemaal in dezelfde fase van je carrière zit. Het helpt dan om problemen, oplossingen en ervaringen met elkaar te delen. Als je een plek zoekt waar je als jonge professional serieus genomen wordt in je ontwikkeling, kansen wilt krijgen om je in de breedte en in de diepte te ontwikkelen in het werk voor een lokale overheid, waar er met je wordt meegedacht en waar je zelf mee kunt denken, dan zit je bij Regio Rivierenland helemaal op je plek! Het is een fijne plek in Nederland om te werken, lekker centraal gelegen en dus goed bereikbaar.