Terug naar overzicht

Trainee Fay

Ik ben Fay, sinds begin 2021 gestart als trainee bij Rivierenland na het afronden van mijn master Bestuur en Beleid. Tijdens mijn studie wist ik al snel dat ik bij de lokale overheid aan de slag wilde. Je kunt echt maatschappelijke impact maken. Wat wij doen heeft invloed op de inwoners en hoe zij wonen, leven en recreëren in de regio.

Het Traineeship Rivierenland heb ik ervaren als een hele mooie opstap naar een maatschappelijke carrière bij de gemeente. Het is een mooie, afwisselende regio met hele diverse gemeenten, groot en klein. Als trainee heb je de ruimte om te ontdekken waar je echt energie van krijgt en welke functie het beste bij je past. Ik ben het meest trots op het project lancering Platform Culemborg, het online participatieplatform van de gemeente Culemborg. Tijdens mijn opdracht heb ik een plan van aanpak gemaakt voor het uitrollen van dit platform en ben ik begonnen met het online zetten van de eerste projecten. Inmiddels draait het platform goed. Er staan al meerdere online projecten op en we horen veel positieve geluiden uit de stad. Ik ben trots op dit resultaat en hoop dat we hiermee meer jongeren kunnen betrekken bij de gemeente. Want het werken bij de gemeente is niet saai, het is super interessant en zinvol!

Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Iedere twee weken hebben we op de vrijdag een opleidingsdag. Het aanbod aan trainingen is erg gevarieerd. Naast de trainingsdagen hebben we ook een persoonlijke coach. Samen met haar hebben we als trainees bijeenkomsten over persoonlijk leiderschap en hebben we meerdere intervisie bijeenkomsten. De combinatie van dit trainings- en coachingsprogramma vind ik erg waardevol aan het traineeship. Je staat niet alleen stil bij het verbeteren van je professionele vaardigheden, maar je leert ook meer over wat je eigen persoonlijkheid betekent voor jouw kwaliteiten en valkuilen. Zowel in het werk als op persoonlijk vlak. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van het traineeship klaar bent voor een mooie volgende stap binnen Rivierenland.