Terug naar organisaties

Gemeente Neder-Betuwe

Bij de gemeente Neder-Betuwe werken ruim 125 medewerkers voor de inwoners van onze gemeente. Doordat we een kleine organisatie zijn, is er ruimte voor jouw eigen inbreng, creativiteit en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. We nemen de mening van medewerkers serieus en geven ze een hoge mate van zelfstandigheid in het werk. De omgang is informeel en er is oog voor samenwerking.

We werken vanuit het gemeentehuis in Opheusden op moderne flexplekken, maar je kan ook vanuit huis werken. We spannen ons actief in voor een gezond en aangenaam werkklimaat en we vinden plezier op de werkvloer belangrijk. Daarom is er ruimte voor informeel contact en hebben we een actieve personeelsvereniging.
We hebben ruim aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, een goede balans tussen werk en privé en prima arbeidsvoorwaarden.
Voor meer informatie over onze organisatie kun je ook terecht op www.nederbetuwe.nl/werkenbij.

 

 

 

 • “Medewerkers vormen het kapitaal van onze organisatie. Daarom is het belangrijk zodanige voorwaarden te scheppen zodat hun talenten optimaal tot ontwikkeling kunnen komen.”

Persoonlijke ontwikkeling

We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarom staan we hier uitgebreid bij stil tijdens ontwikkelgesprekken: waarin wil jij je ontwikkelen en wat vraagt jouw functie over een paar jaar van je? Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een individuele opleiding, een mentor of coach. Daarnaast gaan we als organisatie de komende jaren inzetten op vitaliteit en mobiliteit.

Omdat er vergeleken met grotere organisaties minder vanzelfsprekende doorgroeimogelijkheden zijn, hebben we vooral aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Want er zijn veel manieren om jezelf uit te dagen en te blijven groeien. Er is structureel aandacht voor ontwikkelingen die op ons afkomen en hoe jij je hierbinnen kunt ontwikkelen. We voeren een goed gesprek en investeren in vakkennis, vitaliteit en verandervermogen. We investeren de komende jaren in mobiliteit, binnen onze gemeente maar ook in regioverband. Daarnaast zoeken we op tal van terreinen binnen en buiten onze gemeente de samenwerking op.

 • Met de basgitaar naar het werk

  Na een reorganisatie zocht Neder-Betuwe nieuwe managers; precies op het moment dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. In de visie van Neder-Betuwe vond ik een aantal uitgangspunten die ook voor mij belangrijk zijn: het management is ondersteunend aan de medewerkers en we geloven in hun kwaliteit en kracht. Zíj zijn immers de deskundigen in hun werkveld!
  Werken in het sociaal domein is de afgelopen jaren een zoektocht geweest, een die we hier gezamenlijk hebben kunnen doen, medewerkers en management. En vaak is dat goed gegaan, een enkele keer niet. Dan waren er discussies, soms conflicten, maar de uitkomst was dat we verder konden.

  We zijn nog volop in beweging. Dat biedt kansen; dat vraagt veel; dat betekent voor een deel onzekerheid. Wij zijn een organisatie waarin we dat herkennen en erkennen, waarin we energie steken in het samen verder komen. Changes aren’t permanent, but change is…

  Eén van de mooie kanten van werken in Neder-Betuwe is dat er veel aandacht is voor hoe we met elkaar om willen gaan. Wij hebben een ‘gideonsbende’, een groep van ongeveer 8 enthousiaste collega’s die maandelijks creatieve, ludieke acties bedenken die de positieve cultuurwaarden onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld een ‘stel-je-eigen-burger-samen’-lunch waarbij de ingrediënten voor hamburgers worden aangeboden, op de dag van de Burger – om mensen weer even bewust te maken van voor wie we het allemaal doen. Ik ben lid van die gideonsbende. Een paar jaar geleden hebben we vanuit de bende een huisband opgericht en twee keer per jaar zingen we een ode aan de organisatie: een lied waarin we laten zien en horen dat we trots zijn op wat we als organisatie voor elkaar gekregen hebben. Ik speel bas, in die band. Dus één keer per week ga ik met mijn basgitaar naar het werk…

Balans werk-privé

We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit, zodat je je met energie en een goede focus op je werk kunt richten. Daarom besteden we aandacht aan mogelijkheden om werk en privé op elkaar af te stemmen. We werken volgens Het Nieuwe Werken. Dit betekent dat je vanuit het principe van vertrouwen afspraken maakt met je leidinggevende over waar en wanneer je werkt. Indien je privé situatie daarom vraagt, zoeken we naar maatwerkoplossingen om de balans te houden, bijvoorbeeld bij het verrichten van mantelzorg. Ook kennen we een gedeeltelijk doorbetaalde ouderschapsverlofregeling en heb je de mogelijkheid om extra verlof te kopen.

 • Hoe komt iemand als jij nu hier bij de gemeente terecht?

  Deze vraag krijg ik regelmatig. Als sociaal psycholoog ben ik werkzaam geweest in het onderzoek naar beleving, omgeving en klantentevredenheid. Ik ben nieuwsgierig naar de mens tegenover mij en ga dan ook graag in gesprek met de ander. Na mijn studie werd mijn carrière afwisselend ingevuld door werk in het toegepast onderzoek en werk in de (financiële) administratie. Zo belandde ik ook in de overheidssector. De overeenkomst tussen de diverse functies was helder voor mij: ik help graag anderen, zoek afwisseling in werkzaamheden, schrijf graag goed leesbare teksten en maak mij liefst maatschappelijk dienstbaar. Regelen en organiseren zit ook in mijn bloed. En laat dit nu allemaal terugkomen in mijn huidige werk, waarbij ook veel aandacht is voor zelfontwikkeling.

  Via een uitzendbureau kwam ik bij Gemeente Neder-Betuwe terecht in deze allround administratieve functie op de fysieke pijler. Deze afdeling omvat alles wat je fysiek in de omgeving terugziet om je heen; in de ruimte, op de weg, bebouwing, riolering en natuur. Ik ondersteun in de eerste plaats de managers en vervolgens de collega’s met allerlei werkzaamheden. Daarbij voel ik me echt een duizendpoot. Denk aan agendabeheer, de administratie rondom de aanvraag van ruimtelijke initiatieven, maar ook financiële processen en computersystemen beheersen en nieuwe collega’s opvangen en begeleiden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn functie werd langzaam maar zeker uitgebreid; ik mocht de LEAN cursus volgen waarbij ik 1 van de LEAN-experts werd. Hierbij leerden we interne werkprocessen te optimaliseren, waarbij de klanttevredenheid (van inwoner of collega) centraal staat. Ga en blijf in gesprek met elkaar en er is een hoop te winnen en te verbeteren!

  Wat ik zo leuk vind in deze functie is dat ik breed inzetbaar ben. En als alles intern op kantoor goed verloopt, dan stralen we dat ook uit naar onze inwoners. Er zijn dan ook regelmatig inspirerende avonden waarbij iedereen van harte welkom is; dat kan over klimaat en duurzaamheid gaan, maar ook over de geschiedenis van Neder-Betuwe. Ook dan help ik graag. Wij vinden het heel belangrijk dat de mening van de inwoners gehoord wordt. Zo heb ik ook inwoners geïnterviewd wiens wijk vernieuwd gaat worden; wat zijn knelpunten, wat zijn wensen? Denk vooral met ons mee, want het gaat om jullie woonomgeving. Naast mijn functie ben ik ook bestuurslid van de PV. Hierbij organiseren we regelmatig leuke uitjes of activiteiten. Dan kun je dus gewoon met de wethouder aan een bordspel zitten of samen stamppot eten. De laagdrempeligheid binnen ons gemeentehuis maakt de werksfeer erg prettig en als je dan ook nog de mooie route over de dijk en het pontje meerekent die ik afleg naar het werk, dan snap je vast waarom ik het zo naar mijn zin heb.

Arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente biedt jou op het gebied van arbeidsvoorwaarden een goed salaris, een keuzebudget, een pensioenregeling, mogelijkheden voor verzekeringen en een reiskostenvergoeding. Voor meer informatie kijk op www.nederbetuwe.nl/werkenbij.

De gemeente Neder-Betuwe

De organisatie heeft hoge ambities en werkt hard aan mooie klussen zoals de laanboomteelt (behorend tot de grootste van Europa), de leefbaarheid en voorzieningen, professionalisering van de dienstverlening (zowel intern als extern) en de doorontwikkeling van het sociaal domein.

Het gemeentehuis staat in Opheusden en de gemeentelijke organisatie bestaat uit de Fysieke Pijler, de Sociale Pijler, de Pijler Bedrijfsvoering en de concernstaf. De gemeente Neder-Betuwe ligt centraal in Nederland langs de A15 en heeft een station vlakbij het gemeentehuis. De gemeente Neder-Betuwe werkt in regioverband veel samen met Regio Rivierenland, een samenwerkingsverband van negen gemeenten in de regio. Ook met de buurgemeente Overbetuwe is overleg en samenwerking.

 • Werken aan veiligheid

  Als medewerker openbare orde en veiligheid heb ik een breed takenpakket met veel verantwoordelijkheden. Je bent als het ware een spin in het web en brengt verschillende betrokken partners bij elkaar om een bepaald veiligheidsprobleem op te lossen. Integraal werken is het toverwoord in mijn functie!

  Na mijn studie Integrale Veiligheidskunde heb ik een jaar als projectmedewerker gewerkt bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

  Gemeente Neder-Betuwe was in verband met het vertrek van mijn voorganger op zoek naar een nieuwe ambtenaar openbare orde en veiligheid en informeerde o.a. bij de Veiligheidsregio naar potentiële kandidaten. Via de Veiligheidsregio werd ik geattendeerd op de vacature en ben toen gaan solliciteren. Met succes!

  Het werken in het veiligheidsdomein bij de gemeente kan ik het beste omschrijven als uitdagend en interessant. Ik zit o.a. om tafel met het jongerenwerk en politie vanwege jeugdoverlastmeldingen en met de burgemeester, Openbaar Ministerie en teamchef Politie tijdens het zogenaamde driehoeksoverleg i.v.m. veiligheidscasussen. Daarnaast treed ik tijdens grote incidenten en rampen in de gemeente op als Officier van Dienst Bevolkingszorg, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de gemeentelijke processen die hierbij komen kijken.

  Wat het werken bij gemeente Neder-Betuwe zo interessant en ‘anders’ maakt dan de wat relatief grotere gemeenten, is de platte organisatiestructuur.

  De kortere lijnen, naar het bestuur, de burger, de raad én andere gemeenteafdelingen maakt het werken prettig en motiverend.

Solliciteren in Coronatijd 

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!   

De sollicitatie 

Veel gesprekken kunnen digitaal plaatsvinden, maar vaak vindt minimaal één gesprek in het hele sollicitatieproces wel op locatie plaats. Dat kan het eerste of tweede gesprek zijn. De online gesprekken vinden plaats via MS Teams. 

Inwerkperiode  

Ons uitgangspunt is dat we -waar mogelijk- thuiswerken. Afhankelijk van de aard van de functie of als het voor het inwerken effectiever is, kunnen we ook –in overleg met betrokken collega’s- (af en toe) op locatie te werken. 

Op je eerste dag word je door je leidinggevende of naaste collega onder de hoede genomen. Team facilitair geeft je een fysieke rondleiding door het gemeentehuis, zodat je het gebouw leert kennen en ook praktische uitleg krijgt over allerhande zaken. Indien nodig worden er noodzakelijke bedrijfsmiddelen (laptop, telefoon) of andere ARBO-faciliteiten in bruikleen beschikbaar gesteld. 

Uitleg over applicaties ontvang je van naaste collega’s, andere collega’s ontmoet je in het begin voornamelijk via MS Teams. Ondanks de maatregelen doen we, net als altijd, natuurlijk wel ons best om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen binnen onze organisatie!