Terug naar organisaties

Gemeente Arnhem

Arnhem is vol energie. De groenste stad van Nederland. Het thuis van culturele gezelschappen en uiteenlopende opleidingen. Met ruimte voor ondernemingen, netwerken en communities. Van sport en mode tot design en energie.

Werken voor Arnhem

Werk je bij gemeente Arnhem, dan werk je samen met zo’n 1000 medewerkers vóór Arnhem. Samen met de inwoners, de bedrijven en de besturen. Vraaggericht, daadgericht en resultaatgericht. Jouw talent inzetten voor de stad. Je verder ontwikkelen dankzij persoonlijke ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. En werken bij gemeente Arnhem levert je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket op. Zo krijg je een budget dat je kunt besteden aan reiskosten, een fiets of een fitnessabonnement, kun je je vakantiegeld opnemen in elke gewenste maand of juist opsparen tot het eind van het jaar.

 

 

 

 

 

Marjorie Hasselbank legt je uit waarom zij zich inzet voor de stad

 • Maurice Chattelin

  Maurice Chattelin is één van de vier woordvoerders bij de gemeente Arnhem. Woordvoerder zijn ben je niet alleen tussen 8.00 en 17.00, maar 24/7. Wat maakt zijn baan zo boeiend en wat betekent Maurice voor de stad en haar inwoners?   

   ‘Ik vind het fantastisch dat ik voor een gemeente werk die ervoor zorgt dat we hier  kunnen wonen en recreëren en dat ik daaraan kan bijdragen. Door de portefeuille van mijn wethouder (openbare ruimte) sta ik dicht bij de leefwereld van de inwoners.

  ‘De gemeente schrijft veel mooie plannen. Ik denk na over wat dit voor Arnhemmers kan betekenen. De politiek zegt bijvoorbeeld dat Arnhem straks van het gas af moet, maar dat dat wel betaalbaar moet blijven. Ik hou de wethouder dan een spiegel voor. ‘Wat bedoel je precies? Kost het de burger geld? Wie betaalt dat?’ Ik stel vragen die bij inwoners leven.

  ‘Spreekt de wethouder publiek toe, dan help ik hem of haar met het verhaal. Op een manier die aansluit bij het publiek. Bij een toespraak voor kinderen, gebruik je geen woorden als energietransitie, voor professionals wel.

  Tijdens een politieke avond heb ik vaak contact met de aanwezige pers. Soms willen ze (vooral radio of tv) na afloop van een debat nog een interview. Dat begeleid ik dan. Iedere week blik ik samen met de wethouder kort terug op de optredens; wat ging goed en wat ging minder? Je moet als woordvoerder kritisch en eerlijk durven zijn. Dat wordt gewaardeerd.’

  Als ik door de stad loop en om me heen kijk, voel ik me trots op wat we als gemeente allemaal voor mooie dingen doen voor de stad. Arnhem is echt mijn stad.’

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures