Terug naar organisaties

Gemeente Arnhem

Arnhem is een energieke hub in de regio waar stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. Een stad waar grote bedrijven, jonge talenten, onderwijs en onderzoek, startups en scale-ups samenwerken aan onze toekomst. Waar successen worden geboekt in mode, energie-transitie en innovatie. Met een centraal en internationaal station is Arnhem direct verbonden met de regio, de randstad en Duitsland.

Werken voor Arnhem

Arnhem is met meer dan 165.000 inwoners de 12e gemeente van het land. Een diversiteit aan inwoners maakt de stad tot wat ze is. Arnhem is een gemeente waar de stedelijke dynamiek, de natuurrijke leefomgeving en economische kracht elkaar versterken. Wij kennen een rijke historie en zijn de hoofdstad van de provincie Gelderland. Bij de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 1200 betrokken en bevlogen medewerkers die zich iedere dag inzetten voor de stad, de inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen.

 

 

 

 

 

Marjorie Hasselbank legt je uit waarom zij zich inzet voor de stad

 • Maurice Chattelin

  Maurice Chattelin is één van de vier woordvoerders bij de gemeente Arnhem. Woordvoerder zijn ben je niet alleen tussen 8.00 en 17.00, maar 24/7. Wat maakt zijn baan zo boeiend en wat betekent Maurice voor de stad en haar inwoners?   

   ‘Ik vind het fantastisch dat ik voor een gemeente werk die ervoor zorgt dat we hier  kunnen wonen en recreëren en dat ik daaraan kan bijdragen. Door de portefeuille van mijn wethouder (openbare ruimte) sta ik dicht bij de leefwereld van de inwoners.

  ‘De gemeente schrijft veel mooie plannen. Ik denk na over wat dit voor Arnhemmers kan betekenen. De politiek zegt bijvoorbeeld dat Arnhem straks van het gas af moet, maar dat dat wel betaalbaar moet blijven. Ik hou de wethouder dan een spiegel voor. ‘Wat bedoel je precies? Kost het de burger geld? Wie betaalt dat?’ Ik stel vragen die bij inwoners leven.

  ‘Spreekt de wethouder publiek toe, dan help ik hem of haar met het verhaal. Op een manier die aansluit bij het publiek. Bij een toespraak voor kinderen, gebruik je geen woorden als energietransitie, voor professionals wel.

  Tijdens een politieke avond heb ik vaak contact met de aanwezige pers. Soms willen ze (vooral radio of tv) na afloop van een debat nog een interview. Dat begeleid ik dan. Iedere week blik ik samen met de wethouder kort terug op de optredens; wat ging goed en wat ging minder? Je moet als woordvoerder kritisch en eerlijk durven zijn. Dat wordt gewaardeerd.’

  Als ik door de stad loop en om me heen kijk, voel ik me trots op wat we als gemeente allemaal voor mooie dingen doen voor de stad. Arnhem is echt mijn stad.’

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures