Terug naar overzicht

Opleidings- en ontwikkelprogramma

Duik in de wereld van ambtelijk vakmanschap. Dankzij ons opleidings- en ontwikkelprogramma krijg je de ruimte om een heel nieuw vak te leren. Het opleidingsprogramma is ontworpen om jouw inhoudelijke kennis over het Ruimtelijk Domein op te bouwen en gericht te werken aan het vergroten van jouw professionele impact.

In het programma ligt de focus op het ambtelijk vakmanschap:

  • Je ontdekt wat het werken voor een overheid precies inhoudt.
  • Je leert strategisch adviseren, nauwkeurig belangen afwegen en je vakkundig bewegen in het bestuurlijk-ambtelijk samenspel.
  • Jij breidt jouw kennis uit op het gebied van Projectleiding, Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Energietransitie.

Daarnaast is er in het programma ruimte voor professionele groei door intervisie, inhoudelijke werkbezoeken en de mogelijkheid om samen met mededeelnemers een eigen opleidingsdag samen te stellen.

Verwacht geen klassieke lesomgeving
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Ervaren professionals uit het Ruimtelijk Domein en deskundigen op hun vakgebied leiden deze interactieve opleidingsdagen. Ze bezitten allemaal een uitgebreide expertise en hebben ervaring bij gemeenten, provincie of vooraanstaande adviesbureaus. Ze delen enthousiast hun inzichten en kennis met jou. De opleidingsdagen zijn interactief, met wat lees- of huiswerk voorafgaand aan de dag. De trainers vragen om een proactieve en leergierige houding, waarbij ze je uitdagen na te denken over complexe vraagstukken van nu en in de toekomst.

Tijd en locatie

Je volgt 16 opleidingsdagen op de woensdag
We hebben ze ingepland van maart t/m december 2024 op de woensdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Ze vinden eens in de 3 weken plaats en er is rekening gehouden met schoolvakanties, omdat jij deze dagen echt niet wil missen!

De locaties variƫren en brengen je naar inspirerende plekken in Gelderland
We zijn te gast bij een van de deelnemende gemeenten of brengen een werkbezoek aan een interessante projectlocatie.

Jij krijgt ook nog drie persoonlijke coachingsgesprekken
In deze gesprekken is er ruimte voor jouw specifieke leerdoelen en kun je met een professionele coach praten over zaken waar je tegenaan loopt.

Buiten de opleidingsdagen is er op de werkvloer een buddy beschikbaar. Een vast aanspreekpunt binnen jouw team voor de inhoud van je werk. Ook helpt jouw buddy je op weg binnen de organisatie, het team en de computersystemen. Wel zo handig.