Afstand
Terug naar organisaties

Gemeente Westervoort

Bij gemeente Westervoort levert u een zinvolle en herkenbare bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het dorp en de wijken. Gemeente Westervoort toont zich daarbij een aantrekkelijke werkgever, met een prima werksfeer, een prettige 'menselijke' schaalgrootte, uitstekende arbeidsvoorwaarden en ruime ontplooiingsmogelijkheden. Het streven is de dienstverlening aan de burgers te optimaliseren, dus klantgericht handelen staat centraal. Kortom: Westervoort is een gemeente 'van mensen voor mensen'!

Wonen in Westervoort
Westervoort telt ongeveer 15.500 inwoners en heeft een oppervlakte van 7,85 km2 (waarvan 1 km2 water). Westervoort heeft uitstekende verbindingen met de rest van Nederland en ligt dicht bij de Duitse grens.
Wie Westervoort bezoekt komt terecht in een stukje Nederland op de splitsing van Rijn en IJssel. Het landschap tussen die twee rivieren is overweldigend mooi met haar uiterwaarden en enorme wolkenpartijen boven de rivieren en Westervoort ligt er middenin.
Het gemeentebestuur maakt zich sterk bij het bevorderen van het welzijn van de inwoners. Iedereen moet zich er thuis kunnen voelen.
Westervoort heeft op dit moment drie kerken, voldoende basisscholen, peuterspeelzalen, een overdekt winkelcentrum, een sporthal met zwembad, tennisbanen, een squashcentrum, een manege en een sociaal-cultureel centrum plus sportzaal. Met al deze voorzieningen kent Westervoort een rijk verenigingsleven, zowel op sport- als cultuurgebied.