De gemeente Epe is een levendige gemeente gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van de Noord-Veluwe. Op het gebied van wonen en werken heeft de gemeente veel te bieden.

Over de gemeente Epe

De gemeente Epe heeft ongeveer 33.000 inwoners en bestaat uit de dorpen Emst, Epe, Oene en Vaassen en een aantal buurtschappen. De gemeente ligt centraal, tussen Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Harderwijk. Epe is goed bereikbaar door haar ligging tussen de A28 en A50.

Epe is een recreatiegemeente met veel natuurschoon. De inwoners, maar ook toeristen, genieten van de Veluwse bossen, de heide en het IJssellandschap. De gemeente Epe kent een bloeiend verenigingsleven met veel voorzieningen en een rijke cultuurhistorie.

Werken bij de gemeente Epe

De gemeente Epe is een middelgrote gemeente, gericht op de samenleving. De speerpunten van de organisatie zijn:

  • Laagdrempelig
  • De inwoners betrekken bij ontwikkelingen
  • Verbeteren van de (digitale) dienstverlening

Een duidelijke ambitie die niet alleen gevolgen heeft voor onze werkwijze, maar ook voor onze denkwijze (cultuur). Om deze ambitie waar te maken, hebben we talenten nodig die proactief en innovatief handelen.

Solliciteren in Coronatijd 

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

De sollicitatie 

Het eerste gesprek is (bijna altijd) digitaal via Skype. Als het gesprek bij uitzondering toch fysiek op locatie plaatsvindt, dan vermelden we dit in de vacaturetekst. Een volgend gesprek voeren we het liefst op locatie met inachtneming van de huidige maatregelen. Het arbeidsvoorwaardengesprek voeren we in de regel wel weer digitaal uit. We maken steeds de afweging of een fysiek gesprek echt nodig is en meer toevoegt dan een digitaal gesprek. 

De inwerkperiode  

Er wordt bij de gemeente Epe zoveel mogelijk thuisgewerkt, dat betekent dat je alleen op kantoor komt als het echt niet anders kan. Hierop zijn uiteraard ook weer uitzonderingen te bedenken, bijvoorbeeld functies die niet buiten het gemeentehuis kunnen worden uitgevoerd.
Een eerste werkdag is wel fysiek/in Epe. We reiken je dan een aantal digitale middelen uit zoals een telefoon en laptop. Een beeldscherm, toetsenbord of muis kun je ook aanvragen. Op deze dag word je vaak opgevangen door de teamleider en anders door een directe collega. Na de eerste werkdag, word je verder ingewerkt via Skype. Voor een aantal systemen en werkwijzen krijg je in de beginperiode een training, zo ben je snel wegwijs in de systemen!