Terug naar organisaties

Gemeente Bronckhorst

In Bronckhorst wil je werken! Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek. Rijk bedeeld met natuurschoon; bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. Maar de gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Bronckhorst heeft een rijk verenigingsleven en een bloeiende middenstand en telt circa 36.000 inwoners.

Met een oppervlakte van ongeveer 30.000 ha is Bronckhorst één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Op initiatief van de gemeente is de P10, een nieuw samenwerkingsverband van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland, opgericht. Vanzelfsprekend maakt zij hiervan zelf onderdeel uit.

De gemeente heeft een missie en een visie geformuleerd. Onze kernwoorden zijn: omgevingsgericht, flexibel, transparant, resultaatgericht en doelmatig. We zoeken collega’s die oog en oor hebben voor de maatschappij en voor elkaar, en voor wie deze kernwoorden een uitdaging zijn.

Solliciteren in Coronatijd 

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

Het sollicitatiegesprek

Het eerste gesprek vindt in de regel digitaal plaats via Whereby of Teams. Het uitgangspunt is om het tweede gesprek wel in kleine kring fysiek op locatie plaats te laten vinden.  

De inwerkperiode  

In principe werkt iedereen waarvan de functie dat toelaat tijdens Corona vanuit huis.
Nieuwe collega’s worden door de manager op de eerste werkdag wel op kantoor ontvangen. Dit o.a. om spullen (telefoon, laptop of Ipad) op te halen en een rondleiding te krijgen op kantoor. Daarnaast worden er maatwerkafspraken over de inwerkperiode gemaakt. De nieuwe collega krijgt een buddy, voor vragen en die hem of haar verder wegwijs maakt.
Kennismaken met andere collega’s kan via een digitaal koffiemoment via Teams en clusters hebben een gezamenlijke Whatsapp-groep.  

Checklist introductie 

Als nieuwe medewerker ontvang je een ‘Checklist introductie’ met activiteiten waarvoor verschillende medewerkers uit de organisatie contact met je opnemen. In feite is dit een heel inwerkprogramma!  Daarnaast kun je als nieuwe medewerker -onder voorwaarden- gebruikmaken van een budget van maximaal € 750 om hun thuiswerkplek ergonomisch op orde te brengen!