Terug naar overzicht

4-uurtje op 20 mei: ‘Op de toekomst kan je bouwen’

Ook last van een dipje rond 15:00 á 16:00 uur op jouw zoveelste thuiswerkdag? Werken in Gelderland is er voor jou als een gezonde Cup-à-soup. De komende tijd verzorgen we maandelijks een 'Vier het 4-uurtje' voor jou, boordevol inspiratie om je werkdag op een energieke manier af te sluiten. Op 20 mei nemen we jou mee in de wondere wereld van de junior in het ruimtelijk domein. Lees en huiver...

‘Mensen die erg pienter zijn en hameren op de feiten’

‘Luie mensen die niks uitvoeren dan alleen maar koffie drinken, doen alleen iets wanneer het ze zelf uitkomt’

‘Ze weten niet echt wat werken is en leven in de fictieve papieren wereld’

‘Saai en stoffig imago waar junioren weinig kans krijgen’

‘Niet te hard werken, want dan word je moe’

Dit zijn quotes uit het onderzoek van Nienke Arends. Zij heeft onderzoek gedaan naar het imago van gemeenten onder 56 studenten met de afstudeerrichtingen ruimtelijke ontwikkeling en bouwkunde.

Doet zeer he? Ons ook!

Zeker met de schaarste op de arbeidsmarkt, plus de verwachte vacatures binnen het ruimtelijk domein. Tijd dus voor een actieplan. We gaan in gesprek over gezamenlijke oplossingen om medewerkers van de toekomst te interesseren in de overheid. Sluit jij aan op 20 mei?

Ken jouw junior in het ruimtelijk domein

In het eerste deel nemen Nienke en Yvonne (van Werken in Gelderland) je mee in hun uitkomsten uit de verschillende onderzoeken die zijn gedaan. Verwacht veel inzichten in deze doelgroep en quick wins. Zo kun je gelijk al je slag slaan op de korte termijn. Wat zet je wel of niet in je vacaturetekst? Hoe bereik je de doelgroep? Wat vinden ze belangrijk in hun werk?

In het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over gezamenlijke oplossingen voor de middellange termijn. Kunnen we bijvoorbeeld met elkaar een young professional programma opzetten? Een programma waar elke organisatie zelf een junior aan kan nemen, maar kan laten deelnemen aan een leer- en ontwikkelprogramma. Een programma waarbij jongeren de stap maken van student naar professional en ondersteund worden bij het werken bij de overheid. Zo word jij ontzorgd bij een stuk begeleiding en zijn we een interessante werkgever voor de studenten.

De eerste veelbelovende gesprekken met de Radboud Universiteit lopen al…

Voor wie is dit interessant?

Dit is interessant voor de organisaties die willen investeren in de generatie van de toekomst. We hebben een grote opgave met elkaar met een grote personeelsbehoefte en door samen te werken kunnen we stappen zetten.
Deze bijeenkomst is interessant voor leidinggevenden, afdelingshoofden en P&O adviseurs die betrokken zijn rond de personeelsbehoefte van medewerkers in het ruimtelijk domein.

Tijd en locatie

Het 4-uurtje op 20 mei is van 16:00 – 17:00 uur en digitaal te volgen via Teams. Een paar dagen voor de sessie ontvang jij het linkje.

Meld je aan voor deze bijeenkomst

Klik hier om je aan te melden voor het ‘4-het-4-uurtje’.