Terug naar overzicht

Van crisis naar transformatie

Corona heeft gezorgd voor een wereldwijde cultuurshock. Al een jaar lang worden we met grote en snelle veranderingen geconfronteerd. Dat doet wat met ons en dat vraagt veel van ons op het gebied van leiderschap en samenwerken. Op 7 april nemen we jou mee in lef hebben en experimenteren. Deze keer met een wel hele bijzondere gastspreker.

Leef jij in een crisis of een transformatie?

Bij een crisis aanpak is je focus om met minimale aanpassingen zo snel mogelijk terug te kunnen naar hoe het was, met behoud van een aantal leuke dingen. Bij een transformatie grijp je deze bijzondere tijd aan als een kans voor radicale veranderingen van langlopende problemen.
Durf jij deze tijd aan te grijpen als een kans om lef te hebben, om experimenten aan te gaan en met een nieuwe blik naar werk te kijken? En durf je dat samen te doen?

Het programma op 7 april

08:55 – Inloop

09:00 – Pak je kansen op de arbeidsmarkt (Werken in Gelderland)
Specifiek interessant voor: Recruiters, P&O adviseurs met werving & selectie in hun portefeuille, managers met moeilijk vervulbare vacatures.

10:00 – Werk heeft het gebouw verlaten (Jitske Kramer)
Specifiek interessant voor: Gemeentesecretarissen, directieleden, leidinggevenden, P&O adviseurs. Maar ook alle medewerkers die op een nieuwe manier met elkaar  samenwerken.

11:35 – Regio roulette (Vereniging P&O Netwerk)
Specifiek interessant voor: P&O adviseurs. 

12.15 – Einde

 • Werk heeft het gebouw verlaten

  Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Onze menselijke gewoonten en routines zijn in de war geschopt. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt.

  We worden met snelle en grote veranderingen geconfronteerd
  In deze lezing geeft Jitske Kramer aandacht aan wat dit vraagt van leiderschap en samenwerken. Dit ondertussen, deze buitengewone tijd, vraagt leiderschap met power én love en een helder ‘verander verhaal’. Essentiële vraag hierbij is: leef jij een crisis of een transformatie?

  Bovendien moeten we veel van ons werk nu op afstand doen
  Sommigen zijn al maanden niet op kantoor geweest. Nog nooit hebben we in één klap zoveel ervaring kunnen opdoen met thuiswerken. Technisch is van alles mogelijk, maar binnen veel organisaties betekent de omslag naar meer thuis en op afstand werken een immense ommekeer. Veel organisaties zijn al jaren bezig met allerlei vormen van thuiswerken en digitalisering, en in wezen heeft corona deze transitie versneld. Sommige mensen werken thuis, anderen op kantoor.

  Hybride werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt
  In hybride werkculturen is voor de werk locatiekeuze niet het beschikbare gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie, de efficiëntie van communicatie en de persoonlijke voorkeuren van medewerkers en klanten (cliënten, leerlingen, afnemers). Het is een verandering die, ook los van corona, past in deze tijd van digitale mogelijkheden, de behoefte aan maatwerk en het terugdringen van files.

  In deze lezing deelt Jitske lessen vanuit de antropologie
  Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van nomadenvolkeren voor wie werken op afstand niets nieuws is? Jitske brengt een optimistisch verhaal vol wijsheden van over de hele wereld, boordevol waardevolle perspectieven en concrete antwoorden op vragen van nu. Zodat leiders en teams weer weten wat hen te doen staat.

 • Pak je kans op de arbeidsmarkt!

  Geef ons een uur en we kletsen je de oren van het hoofd. Want wat hebben wij op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar veel mee gemaakt.
  We geven je inzicht in onze data van de huidige arbeidsmarkt, vertellen je over onze communicatiestrategie om ons imago te versterken en geven we je tips hoe jij die lastige doelgroep tóch kan bereiken. Daarnaast schuift ons bestuurslid Petra van Oosterbosch aan. Zij vertelt je hoe de Omgevingsdienst Achterhoek het lef had om de functie van toezichthouder/handhaver in te vullen op een andere manier dan gebruikelijk.

  Dit neem je mee uit onze sessie:

  1. Tips voor het inzetten van videobeelden in je arbeidsmarktcommunicatie
  2. Inzicht in de arbeidsmarkt met name de lastig vervulbare vacatures
  3. Inspiratie en tools om jouw lastige vacature toch in te vullen
  4. Do’s and don’ts voor jouw vacaturetekst; wat wil de doelgroep weten in plaats van wat wil jij als organisatie vertellen?
 • Regio roulette

  Roulette door de regio! In onze organisaties gebeurt veel op het gebied van HRM. Mooie initiatieven, ontwikkelingen en projecten. We weten soms veel te weinig over wat er bij de buurtgemeentes gebeurt, terwijl dit juist het delen waard is. Succesverhalen of juist leermomenten ter inspiratie voor andere organisaties. Zoek elkaar op en praat elkaar bij tijdens regio roulette.

  Digitaal? Hoe werkt dat dan?
  Ja, digitaal! We hebben hier een mooie tool voor. Het werkt niet veel anders dan in het echt: je zoekt elkaar op, spreekt met elkaar en raakt geïnspireerd door de ander.

  Zo kun je in gesprek over:

  • Wil jij als werkgever bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? Sta jij open om werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden? Vraag dan alles over ‘Beschikb@@r’ aan Emile van Nassau (Gemeente Lingewaard).
  • Online leerplatformen hebben een enorme ‘boost’ gekregen door Corona. Vaak is er niet alleen veel content beschikbaar, maar is het ook mogelijk deze zelf te creëren. Carolien Reijmer van Gemeente Doesburg is hier volop mee aan de slag gegaan. Zoek haar op en stel al je vragen!
  • Helemaal enthousiast geworden van Jitske Kramer en wil je nog even napraten over Hybride werken? Veel organisaties zijn bezig met de vraag over hoe we na Corona verder gaan. Zoek elkaar op in het ‘Hybride hoekje’.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Is jouw organisatie lid van Werken in Gelderland of P&O Netwerk? Dan kan je gratis deelnemen aan deze bijeenkomst. Deel dit dus gerust met jouw collega’s! Je kan zelf kiezen bij welk onderdeel je aansluit.

Meld je aan voor deze unieke bijeenkomst

Dat kan via ons inschrijfformulier. We zenden live uit vanuit de Lindenberg. En het mooie is; als de maatregelen het toelaten, maak je kans om deze bijeenkomst vanuit de zaal mee te maken. Meld je dus snel aan, want de eerste 30 inschrijvingen worden als eerste benaderd.

Werken in Gelderland en het P&O Netwerk organiseren deze dag samen

Zo bundelen we onze krachten om een mooi en inhoudelijk programma neer te zetten.