Terug naar overzicht

Loubna Es-Safraouy - Trainee bij GeldersTalent

  • Loubna Es-Safraouy - Trainee bij GeldersTalent, momenteel bij gemeente Lingewaard

Loubna is in mei 2019 gestart met GeldersTalent. ‘Ik vroeg mij altijd al af wat de gemeente allemaal doet. De buitenwereld ziet alleen de bureaus, de computers en de kopjes koffie. Wat ambtenaren verder uitspoken, daar wilde ik meer over weten. Dit traineeship combineert het aspect van werkervaring opdoen, rondsnuffelen en zelfontwikkeling door de opleidingsdagen. Perfect als je altijd al interesse had in de overheid.’

Veel geleerd over politieke sensitiviteit en strategische belangen


‘Verschillende stakeholders vragen iets van je als gemeente. Aan de andere kant heb je de politieke koers en budgetten. Hoe stuur je dat één richting op? Hier heb ik de vorige maanden veel bij stil gestaan en veel mogen leren van mijn begeleider.’

Integratie, diversiteit en inclusie is haar passie


‘Ik word super-enthousiast van integratie, diversiteit en inclusie vraagstukken. Hier kan ik uren over praten. Ik merk dat ik er veel energie van krijg. Ik wil in de toekomst hiermee verder. Vooral ook anderen bewust maken en enthousiast krijgen over inclusie en diversiteit.’