Terug naar overzicht

Redmar van Steen - Projectleider

  • Redmar van Steen - Projectleider

Redmar van Steen is 31 jaar, volgde de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de HAN en werkt als Projectleider bij de gemeente Nijmegen.

”De gemeente Nijmegen, de lokale overheid waar ik voor werk, is een fijne werkgever die je naast het vertrouwen ook kansen geeft waardoor je jezelf zeer breed kunt ontwikkelen of juist specialiseren, aldus Redmar. “Zie je een passende vacature? Dan kan ik je van harte aanbevelen te solliciteren bij een van de 85 Gelderse overheden.”

Van Trainee naar Technisch Projectleider

Via een traineeprogramma kwam Redmar bij gemeente Nijmegen terecht. Bij het projectbureau van de gemeente kwam de functie vrij als technisch projectleider, waar Redmar met succes op heeft gesolliciteerd. Bij een traineeprogramma voer je verschillende opdrachten uit bij de diverse afdelingen van de organisatie en ben je vrij te solliciteren op een functie die je aanspreekt.

“Ik verras mezelf graag en wil mezelf in kansrijke posities plaatsen, zonder dat ik daarbij afwijk van mijn plan. Ik wil dan ook zoveel mogelijk leren.”

Het werk van Redmar speelt zich af in het fysiek-ruimtelijk domein. De projecten waaraan hij werkt zijn heel divers. Denk aan projecten in de infrastructurele weg- en waterbouw, het inrichten van winkelgebieden, parken of plantsoenen, reconstrueren van straten en het aanbesteden van contracten. Daarnaast voegt Redmar eraan toe: “Ik werk ook aan gebiedsontwikkeling, zoals bijvoorbeeld bestemmingsplanprocedures en ‘nieuwe’ stedelijke ontwikkeling.”

Als projectleider bij de gemeente ben je continu in contact met je (werk)omgeving. Ieder project heeft een ander team en daardoor een andere samenstelling. Je krijgt te maken met verschillende groepsdynamieken, samenwerkingsverbanden, netwerken en relaties. Als projectleider verbind je alles met elkaar en draag je zorg voor de voortgang in de projecten. Dit doe je onder meer door de juiste mensen op het juiste moment met elkaar in gesprek te brengen.

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Persoonlijk ben ik heel eerlijk gezegd niet super veel bezig met bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. Wat volgens mij ook een goed teken is, want dan ben ik tevreden met wat ik heb en wat er geboden wordt. Alles is bespreekbaar en je bent in zekere zin zelf verantwoordelijk op welke tijden je werkt, thuis of op kantoor. De werkplek en het kantoor zijn modern, de apparatuur die beschikbaar wordt gesteld is up-to-date en ook de digitale werkomgeving is op orde. In de COVID-19 pandemie is alle apparatuur zeer steady gebleken en is er geen sprake geweest van uitval in onze digitale werkomgeving. In alle eerlijkheid heb ik me tijdens de COVID-19 pandemie ook maar zelden afgevraagd of mijn baan op de tocht stond. De overheid (lokaal- en rijks-) moet blijven draaien,” aldus Redmar.