Terug naar overzicht

Steven: "Tijdens de opleidingsdagen merkte ik dat alle starters in hetzelfde schuitje zitten"

Tijdens zijn studie voelde Steven zich meer en meer verbonden met de stad Nijmegen. Een stad waar hij dan ook al te graag wilde werken. Na een open sollicitatie werd hij door gemeente Nijmegen benaderd voor een mooie functie waar ook het startersprogramma ‘Starters in Gelderland – Ontdek het Ruimtelijk Domein’ deel van uitmaakte. Nu werkt hij als strategisch adviseur op de afdeling Stadsbeheer bij gemeente Nijmegen en volgt hij met zijn 28 mede-starters het startersprogramma.

  • "Ik werk indirect mee om de stad Nijmegen een beetje beter te maken."

Steven is tijdens zijn werk bezig met het verbeteren van het participatieplatform van gemeente Nijmegen en het invoeren van een CRM-systeem. Voor beide projecten geldt volgens hem eigenlijk hetzelfde. Steven: “Er moeten wensen en eisen worden opgehaald om deze vervolgens te gaan implementeren. Het is veel vooruit denken en veel afstemmen met andere personen om de belangrijkste dingen vervolgens te koppelen.”

Wat Steven interessant vindt aan zijn werk is dat hij iets bij kan dragen aan de stad. “Ik werk indirect mee om de stad een beetje beter te maken. Mijn collega’s denken hier hetzelfde over, wat zorgt voor een prettige samenwerking. Als persoon ben ik behoorlijk mensgericht, dus ik hecht veel waarde aan samenwerken met collega’s.”

Naast het goede contact op de werkvloer vindt Steven het erg waardevol om zijn mede-starters tijdens de opleidingsdagen op vrijdag te kunnen spreken. “We zitten allemaal ongeveer in hetzelfde schuitje en lopen meestal tegen dezelfde dingen aan. Het fijne is dat de opleidingsdagen je de kans geven om hier samen over te praten. Dit zorgt er vaak voor dat verschillende mensen worden geholpen.”
Steven kijkt ook altijd uit naar de trainingen die tijdens deze opleidingsdagen worden gegeven: “Je leert nieuwe methodes kennen en krijgt inzichten in diverse thema’s. De ene keer heeft een onderwerp meer raakvlakken met jezelf en je persoonlijke behoeftes dan de andere keer. Maar als je openstaat voor vernieuwingen kun je altijd iets uit de trainingen halen.”

Hoe zie jij je toekomst binnen de overheid?

Steven zit voorlopig goed op zijn plek bij gemeente Nijmegen. Volgens hem is de reden dat veel mensen in de gemeentewereld blijven hangen te danken aan de verschillende doorgroeimogelijkheden. “Mensen blijven niet de hele tijd op dezelfde positie zitten, maar schuiven intern door naar een nieuwe functie en uitdaging.” Voor Steven is het nog wat vroeg om te zeggen dat hij dit ook gaat doen, maar wie weet wat de toekomst hem brengt.