Terug naar overzicht

Ernst-Jan: “Voor mij persoonlijk heeft het starten in een groep zeker meerwaarde gehad bij het werken in de overheid."

Ernst-Jan heeft zijn afstudeeronderzoek geschreven voor gemeente Putten. Via deze weg kwam hij in aanraking met het startersprogramma ‘Starters in Gelderland – Ontdek het Ruimtelijk Domein’. Zijn studieachtergrond in toerisme sluit goed aan bij zijn huidige functie als Beleidsmedewerker recreatie en toerisme bij gemeente Putten.

  • "Elke dag is anders, het enige dat hetzelfde blijft is mijn kop koffie om de dag te starten.”

Afwisselende werkzaamheden
Begin dit jaar is Ernst-Jan gestart als junior projectleider. Daar is hij breed ingezet op recreatie en toerisme, de omgevingswet en andere projecten. Zijn focus ligt op dit moment voornamelijk op recreatie en toerisme. Tijdens zijn werk onderhoudt hij contacten met recreatieondernemers. Voor hen organiseert hij verschillende activiteiten; zoals trainingen, cursussen en inspiratietips. Daarnaast is Ernst-Jan betrokken bij verschillende projecten, zoals de transformatie van een voormalig vakantiepark naar de nieuwe bestemming. Voor een ander project houdt hij zich bezig met het inrichten van 3 locaties tot gastvrije ontvangstlocaties voor de Veluwe. Een typische werkdag heeft Ernst-Jan niet: “Elke dag is anders, het enige dat hetzelfde blijft is mijn kop koffie om de dag te starten.”

De afwisseling in zijn werk maakt het volgens Ernst-Jan erg interessant. Zo is iedere dag nieuw en anders. Hij heeft goede contacten met de ondernemers en voelt zich door hen gewaardeerd. Dat maakt het organiseren van activiteiten nóg leuker. Verder draagt Ernst-Jan bij aan het ondersteunen en behouden van een vitaal toeristisch Putten. De grootste uitdaging die daarbij komt kijken is volgens hem het stukje politiek: “Wanneer moet je nu precies naar het college en wanneer naar de raad. Hoe pak je dit aan, en hoe ga je om met de politieke sensitiviteit?”

Even afschakelen op vrijdag
Op vrijdag heeft Ernst-Jan een moment van rust. Even afschakelen, informeel leren en samen sparren met de andere starters. “Het is heel fijn om samen ervaringen te delen en soms de bevestiging te krijgen dat het voor iedereen af en toe lastig of zoeken is.” De inhoudelijke trainingen en cursussen dragen goed bij aan de dagelijkse werkzaamheden van Ernst-Jan. Hij ziet het als een voordeel dat zijn studieachtergrond niet aansluit bij het startersprogramma: “De cursussen en trainingen van het startersprogramma zijn juist een goede toevoeging van de kennis die ik nog niet had. Onderwerpen zoals politieke sensitiviteit, projectmatig werken en zelfkennis komen aan bod.”

Het meest waardevolle vindt Ernst-Jan het contact met de andere starters. Voor vragen, twijfels of onzekerheden kun je volgens hem bij iedereen terecht: “Voor mij persoonlijk heeft het starten in een groep zeker meerwaarde gehad bij het werken in de overheid. Het voelt echt alsof je dit jaar samen start en doorloopt.”

Betekenisvol werk
Ernst-Jan vindt werken voor de gemeente bijzonder: “Het is betekenisvol werk en je kan echt impact maken. Vooralsnog zit ik erg goed op mijn plek en zie ik mezelf nog wel een tijd werken bij gemeente Putten. Het team is prettig, de samenwerking verloopt goed en er is voorlopig genoeg te leren en te doen.”