Terug naar overzicht

Céline: "Het opleidingsprogramma heeft er echt voor gezorgd dat ik er niet alleen voor stond in de eerste maanden."

Door het programma 'Ontdek het Ruimtelijk Domein' werd Céline gekoppeld aan gemeente Nijkerk. Een gemeente in Gelderland waar ze zelf nog nooit was geweest voordat ze hier begon te werken. Dat was best wel spannend. "Gelukkig heeft gemeente Nijkerk een prachtig landelijk gebied met verschillende landschapstypen én de Arkemheen Polder wat een natura2000-gebied is. Dit past heel goed bij mijn achtergrond in de biologie."

  • Céline - Beleidsadviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Gelijk aan de slag

“Hierdoor kon ik gelijk aan de slag met onderwerpen zoals bomen, biodiversiteit, natuur- en groenbeleid. Daarnaast word ik ook intern door collega’s gevraagd om landschappelijk advies te geven over bestemmingsplannen.
Dan toets ik of plannen van initiatiefnemers voldoen aan ons beleid en kjik ik of er toch niet een extra plus voor het landschap en biodiversiteit behaald kan worden.”

Mede-trainees om ervaringen mee te delen

“De eerste maanden waren erg wennen. De overgang van de universiteit was groot. Je stapt opeens een hele dynamische wereld in waar veel belangen spelen. Ook ken je de processen nog niet en weet je ook niet welke collega je aan kan spreken over een bepaald onderwerp. Het duurde even voordat ik geland was. Gelukkig had ik mijn mede-trainees om hierover te praten.”

Het opleidingsprogramma helpt je op weg

“Er komt opeens heel veel op je af en dat kan je best onzeker maken. Het opleidingsprogramma heeft er echt voor gezorgd dat ik er niet alleen voor stond in de eerste maanden. Het was, en is nog steeds, heel fijn om je ervaringen en gevoelens te kunnen delen met de trainee-groep. Iedereen steunt elkaar en het is een hele veilige omgeving om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast zijn de trainingen super interessant en he b je elke vrijdag weer de kans om te reflecteren.”