Terug naar overzicht

Paul Groenen - Projectleider Openbare Ruimte

  • Paul Groenen - Projectleider Openbare Ruimte

Paul Groenen is 38 jaar, volgde de opleiding Tuin en Landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein en is nu Projectleider Openbare Ruimte bij de organisatie 1Stroom.

“Toegegeven, werken voor de gemeente klinkt wat stoffig en zo ziet het overgrote deel van de gemeentehuizen er ook uit”, aldus Paul. “Máár als je verder kijkt dan de buitenkant zul je ervaren dat een baan bij één van de 85 Gelderse overheden,waarin interactie met inwoners en politiek samenkomt, echt fantastisch is.”

Van Breda naar Duiven

Na ruim 8 jaar werkzaam geweest te zijn als technisch adviseur voor een landschapsarchitectenbureau, is Paul nu werkzaam bij de gemeente Duiven. Paul is via een detacheerder bij de gemeente Breda terecht gekomen. Van daaruit kwam de gemeente Duiven op zijn pad. De gemeente fuseerde een jaar later ambtelijk met Westervoort onder de naam 1Stroom. Hij is als projectleider betrokken bij projecten en werkzaamheden die te maken hebben met de openbare ruimte. Denk hierbij aan de herinrichting van straten, pleinen, parken en wegen, maar ook verkeerskundige studies naar de verbetering van bereikbaarheid en verkeersveiligheid horen bij Pauls werkzaamheden.

“Ik beweeg me tussen de afdeling Realisatie en beheer, de beleidsvelden en de politiek in. Dat is een boeiend krachtenveld, met verschillende belangen en ideeën. De uitdaging is om daar de juiste balans in te vinden.”

Je staat bij een baan als projectleider openbare ruimte dicht bij de inwoners en ondernemers in de gemeente waarvoor je werkzaam bent. Je praat rechtsreeks over hun leef- en werkgebied. Daardoor zijn inwoners en ondernemers vaak zeer betrokken. Paul voegt daaraan toe: “Dat maakt het niet altijd dankbaar, je kan niet altijd aan ieders wensen voldoen, maar er liggen prachtige opgaven binnen de gemeenten. Opgaven waar ik ontzettend veel energie in kwijt kan en uit haal. Je kan echt het verschil maken. Je hebt de middelen (functie en geld) om van betekenis te zijn als het gaat om het directe leef- en verblijfsklimaat van inwoners en ondernemers.  Dat is een leuke opgave, vooral als je ziet dat je dit leefklimaat beter en mooier maakt.”

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen, liggen er prachtige opgaven binnen de gemeenten. Als projectleider kan je hier ontzettend veel energie in kwijt. Daarnaast is de flexibiliteit en het vertrouwen groot. Het werk is prima te combineren met een jong gezin. Als ik bijvoorbeeld overdag mijn werk een keer niet afkrijg, omdat bijvoorbeeld één van de kinderen ziek is, log ik ’s avonds of in het weekend nog een keer in”, aldus Paul.