Terug naar overzicht

"Het werk wat ik doe is superconcreet en mensen zijn écht geholpen!”

Bas Bosman is 25 jaar oud en woont in Arnhem. Hij werkt als Junior adviseur Verkeer bij gemeente Nijmegen. Dichtbij huis én het sluit perfect aan bij zijn studie. Zonder twijfel solliciteerde Bas begin dit jaar naar zijn huidige functie.

  • "Het lijkt me interessant om vanuit verkeer een participatietraject te begeleiden"

Tijdens zijn studie Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit heeft Bas de basis geleerd van wat hij nu in zijn werk doet. “Ik heb een erg brede opleiding gehad over alles wat maar met verkeer te maken heeft. Ook als het niet direct in mijn werk voorkomt is het prettig dat ik er wel over heb geleerd. Zo kan ik ook inschatten waar mijn beleidscollega’s mee bezig zijn.”

Voordat hij bij gemeente Nijmegen aan de slag ging werkte Bas bij een andere gemeente. Daar zat hij goed op zijn plek, maar het liefst wilde hij zich nog verder ontwikkelen. “Ik ben verder gaan zoeken naar een functie waar ook ontwerptaken bij zaten en waar het werk iets meer als adviseur was ingestoken. Zo kwam ik bij deze functie terecht.”

Tijdens zijn werk behandelt Bas vragen en klachten over verkeersoverlast en verkeersonveiligheid. Hij bekijkt dan hoe de problemen het beste kunnen worden opgelost. Daarnaast maakt hij bij groot onderhoud aan de wegen het ontwerp van de nieuwe weg. “Zo gaan de wegen met hun tijd mee én kun je veiliger deelnemen aan het verkeer.”

Het geeft hem veel plezier om in contact te staan met bewoners en hij wil zich graag nog verder ontwikkelen. “Ik heb al een schriftelijkecommunicatie training gevolgd en zou nu graag wat beter worden in het organiseren van een bewonersavond. Verder lijkt het me interessant om vanuit verkeer een participatietraject te begeleiden.”

Bas werkt 36 uur en houdt daardoor elke middag een uurtje extra over. Dat is hem veel waard. “Bij de overheid heb je een grote baanzekerheid. Er zijn meerdere grote opgaves zoals klimaatadaptatie en de huizencrisis. Het werk stopt nooit en wordt zeker de komende jaren niet minder.”

Wat werken bij de overheid voor Bas betekent?

“Voor mij betekent dit werken met direct impact. Je bent actief bezig met het verbeteren van de openbare ruimte. Het werk wat je doet is super concreet en mensen zijn écht geholpen.”