Werkkracht is een nieuwe organisatie die sinds 1 januari 2018 voor de gemeente Ede de uitvoering van de Participatiewet verzorgt. Samen met onze partners (overheid, ondernemers, onderwijs) creëert Werkkracht meer kansen om mensen voor wie de arbeidsmarkt nog net een stap te ver is te laten participeren. Vanuit het principe ‘iedereen doet mee’ richt Werkkracht zich op het vinden van zo regulier mogelijk werk voor haar kandidaten. Een van de pijlers onder deze doelstelling is de ontwikkeling van kandidaten.

Verbindende schakel

Werkkracht is de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, het regionale werkgeversservicepunt (WSP), onderwijs, zorg en de gemeente Ede. Dat doen wij met ondernemerskracht en balans tussen zakelijke uitvoering, individuele aandacht en maatwerk voor de doelgroep. Bij Werkkracht staat de mens centraal. Werkkracht ondersteunt daarnaast een aantal regiogemeenten met dienstverlening – zoals HRM advies en salarisadministratie – specifiek voor doelgroepen uit de participatiewet.

Onze missie en visie

Wij geloven in de kracht van werk. Werken op eigen niveau en daarbij de talenten inzetten binnen een organisatie die bij de werkzoekenden past. Samen met onze samenwerkingspartners en ondernemers uit de regio, zetten wij ons daarvoor in. Ons doel is om gezamenlijk alle werkzoekenden waar mogelijk aan regulier werk te helpen. Altijd met de visie; samen werken aan werk.

Werken bij Werkkracht

Kom je bij Werkkracht werken dan zet je jouw talenten in bij ons. Je komt in een team met enthousiaste collega’s. Je krijgt de ruimte om bij te dragen aan het continu verbeteren en innoveren van onze dienstverlening. Op een ondernemende en effectieve wijze bouw je mee aan Werkkracht.  Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen en je werkt tijd en plaats onafhankelijk. Als we werk centraal zetten voor onze werkzoekenden, dan zetten we jou centraal bij de uitvoering van je werk. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk werk te maken van groei en ontwikkeling.

Solliciteren in Coronatijd  

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!   

De sollicitatie  

De gesprekken vinden bij voorkeur digitaal plaats, via MS Teams. 

 De inwerkperiode  

Je inwerkperiode vindt zowel thuis als op kantoor plaats. Je eerste werkdag is sowieso op kantoor. Je wordt opgevangen door de manager en een directe collega. Andere collega’s ontmoet je voornamelijk digitaal. Om thuis te kunnen werken, stellen we een laptop, telefoon, scherm en een koptelefoon/oortjes beschikbaar. 

Ondanks de maatregelen doen we, net als altijd, natuurlijk wel ons best om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen binnen onze organisatie!