Terug naar organisaties

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is de opvolger van de regio Arnhem-Nijmegen en is op 1 januari 2021 van start gegaan. Onze regio staat voor de uitdaging hoe om te gaan met groei van wonen, werken en mobiliteit, zodat we een balans kunnen vinden tussen levendige stedelijkheid en ontspannen leefbaarheid: groene groei!

Om dit te bereiken gaan de achttien gemeenten die de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen vormen samen aan de slag met vijf opgaven: Circulaire regio, Productieve regio, Ontspannen regio, Groene groeiregio en Verbonden regio. Onze opgaven bevinden zich vooral op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling (waaronder wonen, landschap, verkeer en mobiliteit) en sociaaleconomische ontwikkeling (waaronder werkgelegenheid, bedrijvigheid, recreatie, toerisme en cultuur). Binnen de regio en richting Den Haag en Brussel profileren we ons als dé Groene Metropoolregio van Nederland en als (inter)nationale circulaire topregio 2050.

 

 

 

Van luierrecycling naar groen gas voor bussen en restwarmte om huizen te verwarmen. Directeur van de afvalenergiecentrale ARM, Rutger-Jan Pessers, vertelt je in deze video over de circulariteit van zijn bedrijf in samenwerking met veel andere partners.