Afstand
Terug naar organisaties

Gemeente West Maas en Waal

De gemeente West Maas en Waal ligt in het meest zuidelijke gedeelte van het Gelders Rivierengebied. Zoals de naam al aangeeft is onze gemeente te vinden in het meest westelijke deel van het Land van Maas en Waal en telt ongeveer 18.400 inwoners.

Wij zijn een landelijke gemeente met een oppervlakte van 8.584 ha. Fruitboomgaarden scheiden onze dorpen, Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel, van elkaar. De rivieren de Maas en de Waal vormen een wereld van verschil en het land ertussen biedt vele verrassende overgangen. Dijken die zich langs de rivieren slingeren, boomgaarden die elk seizoen een fraaie aanblik bieden, populierenbossen die de uitgestrekte polders doorbreken en de dorpen die gemoedelijk beschutting zoeken achter de dijken. Geen wonder dat in de zomer vele tienduizenden mensen West Maas en Waal bezoeken, om te genieten van de landelijke rust en te recreëren in het enorme watersportgebied ´De Gouden Ham´dat zich uitstrekt tussen de dorpen Appeltern en Maasbommel. De schitterend gelegen campings met jachthavens, restaurants, forellenvijvers en dancings in de directe nabijheid, zijn uitermate geschikt voor korte of lange kampeervakanties. De landelijk bekende Tuinen van Appeltern – met meer dan 100 modeltuinen- zijn een ware bron van inspiratie voor de tuinliefhebber.

De dorpen gelegen in de gemeente West Maas en Waal hebben ieder hun eigen karakter, dat wordt bepaald door de rivier waaraan zij liggen. Elk dorp heeft zijn eigen basisvoorzieningen zoals scholen, winkels, sportterreinen en dorpshuizen. Beneden-Leeuwen vervult een centrumfunctie op het gebied van bestuur, onderwijs en cultuur en biedt met een welvoorzien winkelbestand alles wat de moderne consument wenst. Ook het gemeentehuis staat in deze grootste kern.

Via de diverse bruggen zijn steden als Nijmegen, Tiel, ‘s-Hertogenbosch en Arnhem, maar ook de Randstad en Duitsland, uitstekend te bereiken.

West Maas en Waal: Elk seizoen de moeite waard!

Werken bij de gemeente West Maas en Waal
De gemeente West Maas en Waal is een professionele en dienstverlenende organisatie. Wij maken optimaal gebruik van de kwaliteiten van onze medewerkers en wil hierin blijven investeren.
Er werken 105 medewerkers bij de gemeente. De organisatie bestaat uit twee afdelingen: Ruimte & Welzijn en Publiek & Bedrijf. Beide afdelingen hebben vier teams. Daarnaast is er nog één stafteam.

Wij bieden, naast een passend salaris, een zeer interessant en flexibel arbeidsvoorwaardenpakket. Via het cafetariamodel kun je een aantal arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen en op je eigen situatie afstemmen. Je ontvangt onder andere een persoonsgebonden budget. Je kunt dit inzetten voor een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aanvulling op de reiskostenvergoeding, de aankoop van een fiets en bedrijfsfitness. Wij hebben flexibele werktijden en de mogelijkheid om vrije tijd te kopen of verkopen.

Wil je op een plezierige plek werken die wordt gekenmerkt door een informele en open cultuur, dan is de gemeente West Maas en Waal iets voor jou!