Terug naar organisaties

Gemeente Voorst

Werken bij de gemeente Voorst betekent werken in een informele en professionele sfeer. Doordat we een relatief kleine gemeente zijn, hebben we korte lijnen met ons bestuur. De verantwoordelijkheden liggen laag in onze organisatie, je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en we zijn betrokken bij elkaar. Samen zetten wij ons met plezier in voor de Voorster samenleving.

Werken bij de gemeente Voorst

Bij ons is iedereen welkom. Onze medewerkers zijn bepalend voor een goede dienstverlening, zij maken hierin het verschil. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij werk doet wat bij jou past en waarin jij je verder kunt ontwikkelen. Wij kijken naar jouw talenten en hoe je deze kunt inzetten om bij te dragen aan onze visie. De gemeente Voorst stelt cultuur boven structuur en systemen. Wij kennen geen cultuur van dikke boeken schrijven, maar van ons gezonde verstand gebruiken en onze mouwen opstropen. Van samen uitdagingen aangaan. Nuchter en realistisch en altijd gericht op resultaat.

 

 

 

Wil je een indruk krijgen van onze organisatie? Bekijk dan het filmpje hierboven.

Maak kennis met onze medewerkers

Het werk bij onze gemeente is breed en dat levert hele leuke en interessante banen op! Benieuwd hoe Madé, Eize, Yildiz en Rienk werken bij de gemeente Voorst ervaren? Lees dan hun persoonlijke verhaal.

 • Erik

  Vanuit de bouw maakte Erik in 2020 de overstap naar de gemeente Voorst. En hij is blij dat hij deze stap heeft gezet. Hij kan hier bijdragen vanuit zijn ruime kennis en ervaring en merkt dat dit bijdraagt aan een veilige en prettige leefomgeving voor de inwoners van de gemeente Voorst.

   

  Bijdragen aan een veilige en prettige leefomgeving

  Na jarenlang bij een aannemer in de bouw te hebben gewerkt, maakte Erik in april 2020 de overstap naar de gemeente Voorst. Het was even wennen in zijn nieuwe functie als inspecteur grondgebied maar inmiddels heeft Erik zijn weg gevonden.

  Ervaringen op een andere manier inzetten
  Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt, zegt Erik. De veiligheid van de wegen waarborgen voor inwoners en gebruikers staat voorop in mijn werk. Dus als er gaten in de straat zitten, stoeptegels loszitten of er moet gestrooid worden, dan is het aan ons om te zorgen dat het geregeld wordt. Mijn werk is anders dan wat ik hiervoor deed. Nu sta ik aan de andere kant. Ik coördineer alle werkzaamheden en meldingen en werk samen met externe partijen. En ik  heb ook veel meer contact met inwoners en zie en merk de invloed van ons werk. Daar was ik mij in het verleden minder bewust van.

  Een breed takenpakket
  In mijn functie houd ik rekening met meerdere scenario’s, je kijkt heel  breed naar een situatie of aanvraag. Bijvoorbeeld als er toestemming is voor een grote container op een straat, dan kijk ik ook naar wat dat betekent voor ambulances, politie of brandweer. Daarnaast let ik ook  op duurzame mogelijkheden zoals  voor asfalt en cement, zodat er minder uitstoot is. Het is heel breed en dat maakt het juist ook interessant en leuk.

  Jezelf blijven ontwikkelen
  Wat ik prettig vind aan het werken bij de gemeente Voorst is de ruimte en verantwoordelijkheden die je krijgt. Het maakt hier niet uit of je jong of oud bent of veel ervaring hebt of een starter bent.  Daarnaast is er een breed aanbod aan opleidingen en cursussen om je kennis actueel te houden en dit wordt ook gestimuleerd. Ik voel dat ik hier echt kan bijdragen vanuit mijn kennis en dat ik gewaardeerd wordt.”

 • Madé

  Tijdens mijn stage bij de receptie van de gemeente Voorst voelde ik mij gelijk thuis. Inmiddels werkt ik hier nu 15 jaar en haal ik veel plezier en voldoening uit het contact dat ik met inwoners en collega’s heb. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, gehoord wordt en ik ze op weg kan helpen met hun vraag.

   

  Ik zit helemaal op mijn plek

  In 2006 kwam Madé binnen als stagiaire bij de receptie van de gemeente Voorst. Inmiddels, 15 jaar later, is ze een bekend gezicht bij de receptie en aan de telefoon voor inwoners en collega’s.

  “Van mijn stage destijds heb ik enorm genoten, ik voelde mij meteen thuis binnen de gemeente Voorst. Toen er na mijn stage een vacature kwam bij de Documentaire Informatievoorziening (DIV) zag ik dit meteen als een mooie kans om te leren en groeien binnen de gemeente. Bij het DIV hield ik mij voornamelijk bezig met tekstverwerking, post en archivering. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan. Toch werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk was. Na een gesprek met mijn leidinggevende kreeg ik de mogelijkheid om ondersteunende werkzaamheden te doen binnen het sociaal domein voor het onderdeel kinderopvang en jeugd. Heel interessant en ik heb er veel geleerd.

  Het contact met de mensen en iemand van dienst kunnen zijn, geeft mij energie in mijn werk. De ene keer heb je met een ontevreden inwoner te maken, bied ik een luisterend oor en probeer samen met collega’s een goede oplossing te vinden. De andere keer heb ik te maken met blije inwoners omdat er bijvoorbeeld net een baby is geboren. Het belangrijkste is dat iedereen zich welkom voelt, gehoord wordt en ik ze op weg kan helpen met hun vraag.

  Persoonlijke touch
  Om zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we trainingen gehad in klantcontact en klanttevredenheid. Als gemeente willen we dichtbij de inwoners staan en ik vind het prettig om naast mijn professionele houding ook een persoonlijke touch aan het contact te geven. Ik merk dat  mensen dat prettig vinden.

  Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
  Het leuke binnen de gemeente is dat er zoveel verschillende aandachtsgebieden zijn. Het omvat alles waar we in de samenleving mee te maken hebben, zoals bijvoorbeeld de ondersteuning van jeugd, wegen, energiebesparing, cultuur en dergelijke. Dat maakt ook dat we voor nieuwe collega’s en stagiaires veel mogelijkheden en uitdagingen bieden om zich te kunnen ontwikkelen. Dat heb ik zelf ook ervaren.

  Mijn werk bij de gemeente Voorst geeft mij veel voldoening en ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Ik denk dat ik hier wel tot aan mijn pensioen kan blijven,” zegt Madé met een enthousiaste lach op haar gezicht.

 • Eize

  Eize begon in de zomer bij de gemeente Voorst met vakantiewerk. Dat beviel hem goed en hij heeft er een bijbaan aan overgehouden. Hij werkt nu naast zijn studie bij de Gemeente Voorst. In de zomer van 2022 trok Eize de stoute schoenen aan. Hij belde de gemeente Voorst met de vraag of ze vakantiewerk voor hem hadden.

  Geen standaard vakantiewerk
  “Ik vond het mooi dat de gemeente hiervoor open stond. Het is misschien niet een hele gebruikelijk vraag aan een gemeente, zegt Eize. De normale vakantiebaantjes voor jongeren van mijn leeftijd liggen meer bij het werken in een supermarkt, horeca en bezorgdiensten. Ik zocht naast mijn baantje in de tuinbouw juist wat afwisseling. Niet het standaard vakantiewerk maar iets waarbij ik ook echt iets toe kan voegen. En dat is gelukt! Afgelopen zomer heb ik acht weken, 24 uur per week, vakantiewerk gedaan. Dat was voornamelijk bij de vakgroep Afval en Milieu. En op dit moment werk ik nog steeds acht uur per week bij de gemeente als bijbaan.

  Zicht op de praktijk
  Ik zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding ruimtelijke ordening en planologie bij het Saxion in Deventer. Toen ik van de zomer begon met vakantiewerk stapte ik er open in. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en wat ik precies zou gaan doen. Maar er bleek genoeg werk te zijn en ik  ondersteun mijn collega’s waar het nodig is. Zo ben ik bijvoorbeeld dossiers ingedoken en heb overzichten gemaakt van alle van agrarische bedrijven in onze gemeente. Ik kan aardig overweg met de systemen dus daar help ik collega’s wel eens mee op weg. Wat ik mooi vind, is dat ik hier ook zicht krijg op hoe het in de praktijk werkt. Bijvoorbeeld hoe je naar bestemmingsplannen moet kijken. Op school krijgen we veel theorie, al doen we daarnaast ook opdrachten en werkbezoeken. Maar het is toch anders als je zo het zo in de dagelijkse praktijk meekrijgt van collega’s. Dat vind ik heel leerzaam. En soms deel ik daarvan wel bevindingen met mijn medestudenten. Ik wil hier blijven werken tot aan mijn minor. Daarna heb ik een stageperiode en die wil ik graag in het buitenland doen zodat ik mijn horizon kan verbreden.

  Kijk eens buiten de standaard
  Ik kan andere jongeren aanraden om eens buiten de standaard bijbanen en vakantiebanen te denken. De gemeente Voorst staat er in ieder geval voor open en andere gemeentes misschien ook wel. Ik vind het in ieder geval heel waardevol en ik heb er voordeel van in mijn opleiding.”

 • Yildiz

  Bij de gemeente Voorst denken ze niet in hokjes maar in mogelijkheden. Er wordt gekeken naar jou als persoon, wat past bij je, wat zijn je talenten en hoe kun je toegevoegde waarde bieden. Voor de inwoners en voor de organisatie. Ik wilde mijzelf graag verder ontwikkelen en krijg nu de mogelijkheid om door te groeien binnen de gemeente.

   

  Je krijgt hier veel mogelijkheden

  Toen Yildiz de vacature voor haar huidige functie zag, twijfelde ze geen moment en solliciteerde. Nu, zo’n drieënhalf jaar later, is ze nog steeds blij dat ze de stap naar de gemeente Voorst heeft genomen.

  “De inhoud van de vacature voor administratief medewerker kinderopvang, WMO en Jeugdwet sprak mij zo aan dat ik meteen dacht ‘deze functie past echt bij mij’. Toen ik begon bij de gemeente, werd ik heel warm en fijn ontvangen. Ik voelde mij daardoor ook snel thuis in de organisatie en binnen het sociaal domein waar ik werk.

  Geen hokjes
  Binnen deze gemeente wordt gekeken naar jou als persoon, wat past bij je, wat zijn je talenten en hoe kun je toegevoegde waarde bieden. Voor de inwoners en voor de organisatie.  Mijn huidige functie is breed waardoor ik niet alleen bezig ben met administratie. Dat maakt het werk heel leuk. Op een gegeven moment heb ik bij mijn manager aangegeven dat ik mezelf graag verder wil ontwikkelen. Het fijne is dat zij meedenkt en de ruimte er is om samen te kijken naar wat goed bij mij past. Bij de gemeente Voorst denken ze niet in hokjes maar in mogelijkheden. Hierdoor creëer je ook kansen en een natuurlijke doorstroom in de organisatie.

  Doorgroeien
  Door deze kans ben ik nu bezig met een opleiding binnen de Bestuursacademie voor WMO consulent. Die duurt een half jaar en je ontvangt ook een diploma. Dit wilde ik heel graag omdat ik de ambitie heb om door te groeien en de functie van WMO consulent past denk ik heel goed bij mij.

  Samenwerking met collega’s
  Voor mij is het heel fijn dat ik niet alleen de ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen maar dat ook de sfeer en samenwerking met collega’s goed is. Voor mij is het namelijk belangrijk dat we elkaar aanvullen en ondersteunen waar het nodig is. Daarnaast is de gemeente Voorst flexibel. Als je bijvoorbeeld in verband met je thuissituatie iets moet schuiven in je uren dan kan dat en regel je dat met je collega’s. Ik heb het gevoel dat je hier echt gezien en gewaardeerd wordt en dat we ons samen inzetten om alles goed en soepel te laten verlopen voor de inwoners en organisatie. En daar draag ik graag aan bij!”

Wat bieden wij jou?

Natuurlijk bieden wij je een marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en leuke collega’s. Daarnaast werk je op een prettige plek in het onlangs volledig gerenoveerde, energieneutrale gemeentehuis met duurzame materialen. Waar mogelijk werken wij hybride. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Iedereen wordt betrokken en gestimuleerd op persoonlijke kwaliteiten en talenten. Competenties kun je ontwikkelen, vakkennis mag je leren. De sfeer is positief en onze communicatie is open en direct. En er is altijd tijd en ruimte om jouw eigen ideeën in te brengen.

En verder? Tijdens je pauze even energie opdoen of een frisse neus halen? Vanuit het gemeentehuis loop je zo de groene en prachtige omgeving in. En op enkele minuten loopafstand vind je het gezellige centrum van Twello en het NS station.

Kortom: wij bieden jou een fijne en eigentijdse werkplek waar je met plezier met ons zult samenwerken.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Neem dan contact op met Manon Streppel, P&O adviseur, zij vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken op: T 0571 – 279839