Afstand
Terug naar organisaties

Gemeente Lochem

De gemeente Lochem telt ruim 33.000 inwoners en ligt in de Gelderse Achterhoek. Lochem is stads in zijn dynamiek, ambitie, bedrijfsleven en bruisende cultuur. Lochem is dorps in zijn verenigingsleven, ambachten, tradities, dorpsfeesten en de Achterhoekse gezelligheid en saamhorigheid. Lochem is ook de plek voor een veelzijdig bedrijfsleven en ondernemerschap.

De organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit zes afdelingen met elk hun specifieke taken en verantwoordelijkheden. Op het gebied van werk, inkomen en participatie werkt Lochem samen met de Gemeente Zutphen in een aparte organisatie: Het Plein. De Omgevingsdienst Achterhoek voert voor de gemeente Lochem de wettelijke milieutaken uit.

Wat maakt werken bij Lochem aantrekkelijk?
Sinds 2013 werken we vanuit een inspirerend, nieuw en duurzaam gebouw aan het Twentekanaal in Lochem. Samenwerken, eigenaarschap, klant- en resultaatgerichtheid zijn de kernwaarden die centraal staan in ‘het Lochemse werken’. Het nieuwe werken maakt het mogelijk om te variëren in werkplek en werktijden. Vraag je medewerkers hoe zij de werksfeer ervaren dan zijn collegialiteit, verbondenheid en plezier in het werk veel gehoorde reacties.

Wat is onze ambitie?
Met de visie “Regisserend Lochem” als leidraad willen we inspelen op initiatieven van (georganiseerde) burgers, instellingen en bedrijven. Dit betekent samenwerking stimuleren en lokale daadkracht benutten en ondersteunen. Wij willen daarin een betekenisvolle beweging vooruit maken en staan dan ook open voor vernieuwende ideeën. Wij willen slagvaardig zijn in onze dienstverlening zodat we goede kwaliteit kunnen bieden aan onze klanten. Kortom: we zijn ambitieus met oog voor individuele wensen en behoeften van medewerkers. Want we vinden het belangrijk dat onze medewerkers met passie en plezier kunnen doen waar ze goed in zijn.

Kennismaken?
Ben je benieuwd naar ons? Bekijk onze vacatures of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, kom een dagje meelopen en praat met een van onze collega’s over hun ervaringen met de gemeente Lochem. Je bent van harte welkom!