Terug naar organisaties

Gemeente Hattem

De stad Hattem is in ontwikkeling! In de gemeente staat er de komende jaren veel te gebeuren op het maatschappelijk terrein. Er wordt o.a. een Kulturhus ontwikkeld en een centrum voor Jeugd en Gezin gerealiseerd. Ook worden rijkstaken gedecentraliseerd naar de gemeente en proberen we deze en alle andere ontwikkelingen af te stemmen in regionaal verband.

De specifieke locatie die Hattem als Gelderse gemeente inneemt aan de grens met de provincie Overijssel speelt in alle vraagstukken een belangrijke rol. We willen blijvend zorgen voor een kwalitatief hoog woon- en leefmilieu voor de inwoners van Hattem. Daarnaast speelt de samenwerking met de gemeente Heerde en Oldebroek de komende jaren een belangrijke rol!

Onze organisatie is ingericht volgens het directiemodel. Dat betekent een platte structuur met de gemeentesecretaris als ‘directeur’ aan het hoofd van de organisatie. De organisatie bestaat uit de eenheden: Ontwikkeling en Advies, Publiek en Service, Realisatie en Beheer en Bedrijfsvoering. De vier eenheidsmanagers geven integraal leiding aan hun eenheid. Hattem werkt op veel terreinen samen met onze buurgemeenten Heerde en Oldebroek.

Werken in onze gemeente zorgt voor dynamiek en ontwikkeling. We zijn trots op onze medewerkers en het enthousiasme, de loyaliteit en betrokkenheid waarmee zij werken. Enkele kernwoorden voor onze organisatie zijn: enthousiast en ambitieus management, korte lijnen met bestuur en leuke collega’s. Genoeg afwisselende onderwerpen waarbij je het gemeentelijke werkterrein goed leert kennen. Werken binnen onze organisatie zorgt in ieder geval voor een leuke werkomgeving waarin je je snel thuis zult voelen.

 

Solliciteren in Coronatijd 

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

Het sollicitatiegesprek

Het liefst spreken we voor het sollicitatiegesprek fysiek af, op locatie. Als dat niet lukt, nodigen we je graag uit voor een digitale kennismaking via Teams of iBabs. 

De inwerkperiode  

Afhankelijk van de functie, ben je in het begin van de inwerkperiode een dag in de week op locatie. De overige dagen werk je zoveel mogelijk vanuit huis. Op je eerste dag staat een buddy op je te wachten met een introductiepakket, dat jou helpt met het leren werken met de gebruikte systemen. Dit pakket is gemaakt door je team en je buddy en bevat je inwerkprogramma. Ook ontvang je van ons een Ultrabook waarmee je (thuis) kunt werken.