Terug naar organisaties

Gemeente Ermelo

Gemeente Ermelo biedt volop mogelijkheden. Het dorp met ruim 26.000 inwoners heeft een veelzijdig karakter. Het heeft zelfs een eigen strand. Dit strand, ‘Horst’ genaamd, ligt direct aan het Veluwemeer en trekt in de zomer vele toeristen uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Ermelo bekend om het prachtige bosrijke buitengebied, met uitgestrekte heidevelden, diverse landgoederen waaronder Staverden, beter bekend als het kleinste stadje van Nederland. Hierdoor is Ermelo een toeristische trekpleister met veel campings en hotels . In de zomer verdubbelt het aantal inwoners naar maar liefst 60.000 inwoners. Hierdoor is het winkelaanbod onverwacht ruim gesorteerd wat je voor de grootte van het dorp niet zou verwachten. Ondanks deze grote toeloop in de zomer blijft Ermelo rustig en gemoedelijk.

Het dorp met ruim 26.000 inwoners heeft een veelzijdig karakter. Het heeft zelfs een eigen strand. Dit strand, ‘Horst’ genaamd, ligt direct aan het Veluwemeer en trekt in de zomer vele toeristen uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Ermelo bekend om het prachtige bosrijke buitengebied, met uitgestrekte heidevelden, diverse landgoederen waaronder Staverden, beter bekend als het kleinste stadje van Nederland. Hierdoor is Ermelo een toeristische trekpleister met veel campings en hotels . In de zomer verdubbelt het aantal inwoners naar maar liefst 60.000 inwoners. Hierdoor is het winkelaanbod onverwacht ruim gesorteerd wat je voor de grootte van het dorp niet zou verwachten. Ondanks deze grote toeloop in de zomer blijft Ermelo rustig en gemoedelijk.

 

Ermelo heeft al heel lang een zorgzaam karakter. Veel mensen werken bij een van de vele zorginstellingen of hebben daarmee een andere band, bijvoorbeeld als vrijwilliger of leverancier. Dit zorgzame karakter wil de gemeente graag behouden. Ook wil de gemeente dat iedereen zo goed mogelijk meedoet in de samenleving. Dit geldt dus ook voor mensen met een beperking of chronische ziekte, of mensen die op leeftijd zijn. Zij moeten kunnen komen waar zij willen en moeten zich welkom weten bij verenigingen en andere organisaties.

Het gemeentehuis ligt in het centrum van Ermelo. Is goed toegankelijk met het openbaar vervoer, het trein- en busstation ligt op loopafstand. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid voor diegenen die liever met de auto reizen. De A28 ligt op 5 minuten afstand van het centrum. Zoals hoort bij een groene gemeente stimuleert Ermelo als werkgever het gebruik van de fiets en heeft zij het fietsplan opgenomen als extraatje in de secundaire arbeidsvoorwaarden.
Het gemeentehuis zelf is recentelijk gerenoveerd, heeft een frisse uitstraling en biedt moderne werkplekken. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn bij de tijd. U kunt rekenen op de mogelijkheid voor ouderschapsverlof, koop en verkoop van verlof, een tegemoetkoming in de kosten voor bedrijfsfitness, een eindejaarsuitkering en uiteraard over goede opleidingsfaciliteiten.

De organisatiestructuur is plat, de lijnen zijn kort. Net als het algemene karakter van het dorp proberen wij oog te hebben voor wat medewerkers beweegt en motiveert. Hierdoor is de cultuur op ons gemeentehuis dynamisch en informeel. De gemeente heeft ongeveer 225 medewerkers in dienst. Omdat we onze medewerkers veel kunnen bieden, verwachten we ook veel. We zoeken naar enthousiaste, goed opgeleide, zelfstandige personen die zorgen dat de gemeente het actieve en ondernemende karakter behoudt. Uiteraard gaan we ervan uit dat alle (toekomstige) medewerkers betrokkenheid, klantgerichtheid en samenwerking als vanzelfsprekend beschouwen.

Geïnteresseerd? Lees dan ook de verhalen van onze (nieuwe) medewerkers.