Terug naar organisaties

Gemeente Berkelland

Berkelland is een veelzijdige actieve gemeente met bijna 44.000 inwoners. Het is één van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. De gemeente heeft vier grote kernen: Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede. We voeren maatschappelijke en bestuurlijke opgaven uit en handelen vanuit het perspectief van onze inwoners, ondernemers en gasten. Ons uitgangspunt biedt een gezamenlijk doel en vertrekpunt: “Met èn voor de samenleving leren, innoveren en samenwerken.” Hierdoor leveren wij Mooi Werk!

Iedereen draagt hieraan bij door onze inwoners, ondernemers en gasten te voorzien van de best mogelijke dienstverlening. We gaan uit van de principes van zelforganisatie en doen dit naar het voorbeeld van de participatieve samenleving. Leidinggevenden hebben we niet en we gaan uit van de kracht van onze medewerkers.

‘Mooi werk’

We gaan voor kwalitatief goed werk, waar de medewerkers trots op zijn en dat ertoe doet voor de samenleving. Wij doen dit door eigentijdse en vernieuwende methoden en technieken in te zetten en door blijvend te leren, óók van onze inzet en resultaten. Dat is wat wij verstaan onder ‘mooi werk’!

 

 

 

 

 

Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk dan eens dit filmpje.

B-Young

In de gemeente Berkelland vinden Young Professionals elkaar in het opleidingsprogramma en netwerk B-Young. B-Young staat niet alleen voor leeftijd, maar ook voor een jonge mindset in de organisatie. Een mindset die we graag verder willen brengen in de organisatie. Vandaar dat het motto: “Doe eens gek, we zijn al normaal genoeg!” leidend is voor het programma van B-Young. Het leerprogramma draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van onze jonge medewerkers en aan de organisatieontwikkeling.

  • Erik Hekking

    Erik is adviseur informatievoorziening bij de gemeente Berkelland. Hij is onderdeel van het team ICT informatievoorziening dat uit 12 collega’s bestaat. Onze belangrijkste opdracht is om collega’s te helpen met het inrichten van werkprocessen. Welke koppelingen zijn nodig? Hoe kun je je werk verder optimaliseren door te digitaliseren? En hoe kun je ICT inzetten in je werk?

    Veel samenwerken in inspelen op ontwikkelingen
    Op de vraag wat Erik het leukste vindt aan zijn werk, antwoordt hij: ‘Ik haal energie uit de vernieuwing en innovatieve dingen. Het is leuk als er iets nieuws is in de markt en we dat bij medewerkers kunnen introduceren. Denk hierbij aan toepassingen op het gebied van virtual reality en data-analyse zoals smart-city. Wij brengen deze informatie – vanuit de gedachte van zelforganisatie – bij teams onder de aandacht en begeleiden ze bij de invoering, zodat zij hier gebruik van kunnen maken. Mijn werk bestaat uit veel samenwerking; met directie, collega’s, ICT-leveranciers en ketenpartners. Ook volgen we landelijke ontwikkelingen. In andere gemeenten gebeurt er ook veel op dit gebied en dat proberen we naar binnen te brengen. Dit maakt mijn werk leuk en afwisselend.’

Leren en ontwikkelen

Binnen de gemeente Berkelland vinden we leren en ontwikkelen heel belangrijk. Onze medewerkers krijgen volop mogelijkheden om te leren en kansen om zich te ontwikkelen, zowel binnen hun vakgebied als in hun loopbaan. Dit doen we via onze Berkelland Academie.

We zoeken regelmatig nieuw talent en bieden goede opleidingsmogelijkheden. Wil jij je verder ontwikkelen? Reageer op één van onze vacatures!