Terug naar organisaties

Gemeente Apeldoorn

Werken bij de gemeente Apeldoorn betekent werken in een mooie, groene gemeente die zich volop ontwikkelt. Apeldoorn is centraal gelegen in één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Europa: de Veluwe. Maar Apeldoorn is meer dan een groene stad. Het heeft vele aantrekkelijke gezichten en biedt alle voorzieningen die je van een grote stad mag verwachten.

Trots

Wij zijn trots op onze gemeente en op alles wat Apeldoorn te bieden heeft: het koninklijke verleden, de moderne architectuur, maar vooral onze parken en bossen. Apeldoorn biedt inwoners, bedrijven en instanties alle ruimte. En we zijn ook trots op onze medewerkers die met enthousiasme en verantwoordelijkheid werken voor de stad en de dorpen. Ook zij krijgen in Apeldoorn de ruimte om te bewegen en te groeien.

Aantrekkelijke werkgever

Naast een goed salaris bieden wij een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele invulling van de werkweek en mogelijkheden om zorg en werk te combineren. Je persoonlijke ontwikkeling ondersteunen wij graag.

Een baan voor jou?

Ben jij de professional met gevoel voor wat er leeft in de samenleving die een bijdrage wil leveren aan een gemeente in beweging? Weet jij creatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken die horen bij een stad van onze omvang? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Eline Smit werkte in de advocatuur, maar maakte de overstap naar de Gemeente Apeldoorn: “Hét vooroordeel over werken voor de gemeente? Saai en stoffig. Een grijze, grauwe ruimte. Maar het is een en al openheid en licht.” Eline was op zoek naar werk met meer maatschappelijke betrokkenheid. Nu stimuleert ze woningeigenaren in #Apeldoorn om energiebesparende maatregelen te treffen. “Ik ben zeker geen idealist, maar met elkaar iets bijdragen aan de samenleving, dat geeft mij een goed gevoel.”

Solliciteren in Coronatijd  

Solliciteren is voor veel mensen een spannend proces, zeker in coronatijd. We merken dat er veel vragen zijn hoe solliciteren in deze tijd bij ons gaat. Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? En hoe gaat het daarna met inwerken? Je leest het hier!  

Het sollicitatiegesprek

Het eerste gesprek vindt in de regel digitaal plaats via Teams. Als de situatie het toelaat, is het mogelijk om het gesprek ook op locatie te doen. Je wordt hierover geïnformeerd via de uitnodigingsbrief. 

De inwerkperiode  

Als je werkzaamheden het toelaten, werk je vanuit huis. Voor bepaalde werkzaamheden is dat niet mogelijk, zoals bijvoorbeeld in de groenvoorziening of bij de burgerbalies. 
Jouw leidinggevende of een collega zorgt voor een programma voor de eerste werkdag. Dit bestaat bijvoorbeeld uit praktische zaken zoals het ophalen van je telefoon en toegangspas, het inloggen en natuurlijk het (digitaal) kennismaken met collega’s. Daarnaast word je uitgenodigd voor een (online) introductiebijeenkomst waar je de Gemeente Apeldoorn, de organisatie en jouw collega’s beter leert kennen.   

 Wij zorgen dat je op een goede manier ingewerkt wordt. Iemand uit jouw team zal jou inwerken, digitaal of op je werkplek. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om je collega’s te leren kennen: ga met een collega wandelen, plan een digitaal koffiemoment, leer andere nieuwe collega’s kennen bij de introductiebijeenkomst of stel jezelf voor tijdens een teamoverleg.  

 Wij zorgen voor een laptop (met ARBO-set) en een telefoon. Ook kan je een bureaustoel in bruikleen nemen.  Ook zorgen we er -ondanks het thuiswerken- voor dat het inwerken zo vlekkeloos mogelijk verloopt! 

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures