Terug naar organisaties

Buurtzorg Jong

Buurtzorg Jong biedt preventieve, laagdrempelige gezinsondersteuning en de toegang tot gespecialiseerde jeugdhulp in samenwerking met de gemeente.

Buurtzorg Jong wil hulp organiseren die dichtbij gezinnen staat, waarbij een vakbekwame professional uit de buurt klaarstaat om hen bij te staan met raad en daad. De professional krijgt alle ruimte om datgene te doen wat nodig is. Om dit goed te doen hebben we geen ingewikkelde organisatiestructuur nodig met managementlagen. Wat we wel nodig hebben zijn goede, creatieve en ondernemende professionals die hun vak verstaan en een organisatie die hen niet managet, maar faciliteert!

Over jeugd- en gezinswerk bij Buurtzorg Jong

Als jeugd -en gezinswerker zet je jouw kennis en expertise in om jeugdigen en gezinnen  in het werkgebied van je team bij te staan met raad en daad. De ondersteuning vanuit Buurtzorg Jong is praktisch, concreet en oplossingsgericht op het versterken van gezinnen, jeugdigen en hun omgeving. Indien noodzakelijk, wordt door Buurtzorg Jong verwezen naar specialistische jeugdhulp. Hierin is het van belang dat jij op basis van jouw onderzoek een weloverwogen besluit vormt en een advies formuleert aan de gemeente over het afgeven van een beschikking voor specialistische jeugdhulp. Bij Buurtzorg Jong werk je intensief samen met je collega’s, de (lokale) samenwerkingspartners en de gemeente. De teams bestaan uit collega’s met verschillende expertise die elkaar aanvullen.

Over zelfsturing

Buurtzorg Jong organiseert jeugdhulp volgens de principes van Buurtzorg. Dit houdt in dat werken vanuit vertrouwen in de professionaliteit van onze medewerkers. Zij organiseren hun werk zelf en worden daarbij gefaciliteerd door de organisatie. De teams van Buurtzorg Jong zijn in feite zelf een kleine organisatie die verantwoordelijk zijn voor alles van hun locatie tot hun bedrijfsvoering. Dit doen zij volgens de visie en binnen de kaders van de organisatie.

Over ons werk voor kinderen, jongeren en hun gezinnen

Professionals van Buurtzorg Jong en de mensen die zij ondersteunen hebben een gelijkwaardige relatie. Onze medewerkers nemen de tijd om te luisteren en elkaar te leren kennen, dit noemen we ‘eerst Buurten, dan Zorgen’.

Problemen hebben is geen probleem!

Wij geloven dat het opvoeden van kinderen en jongeren niet eenvoudig is en dat het het heel gewoon is om af en toe tegen problemen aan te lopen. Sterker nog, het hoort bij een gezonde ontwikkeling! Wij vertrouwen op de kennis en kundigheid van ouders en we staan heb bij als dat nodig is.

Wilt u ons bellen of mailen t.b.v. een vacature?

kijk voor de contactgegevens van het desbetreffende team op:
https://buurtzorgjong.nl/teams/