Terug naar organisaties

Achterhoek ambassadeurs

De Achterhoek is een uniek gebied met een grote potentie voor ontwikkeling. Sterke waarden zijn de prachtige woon- en werkomgeving, de bloeiende en innovatieve economie en de cultuur van samenwerken en vertrouwen.

We bieden ruimte om te experimenteren en stimuleren open innovatie. Ook zetten we ons in voor het vergroten van de kwaliteit van onze leefomgeving; het wonen, ons buitengebied en de bereikbaarheid. Dit doen we via twee programma’s: smart economy en smart living.

In de Visie Achterhoek 2030 leest u in detail waarop we onze energie de komende jaren richten. Daarmee zorgen we ervoor dat de Achterhoek het economisch sterke, innovatieve, sociale, prachtige en eigenwijze gebied blijft dat het is!

Aanpak: inclusief en integraal

Onze samenwerking is innovatief en vooruitstrevend: van top tot teen een aanpak van ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden gezamenlijk. Ook inwoners worden betrokken via het inwonerspanel Achterhoek Spreekt. De Achterhoek Board werkt samen met zes Thematafels aan een productieve, gekwalificeerde, bereikbare, schone, leefbare & gezonde regio. Vijftig raadsleden uit zeven gemeenten (de Achterhoek Raad) bepalen samen de globale koers voor de Achterhoek.  We noemen deze unieke samenwerking ‘smart governance’.

Profiel

Deskundig, omgevingsbewust, resultaatgericht en klantgericht zijn belangrijke kerncompetenties die passen bij onze medewerkers. Ook hechten wij aan een open, collegiale sfeer waar samenwerking centraal staat.

Achterhoek ambassadeurs maakt graag werk van de Achterhoek. U ook?

Ruimte voor innovatie, groeien in kwaliteit!