Terug naar overzicht

Mechteld van Benthem: "Van jongs af aan wilde ik secretaresse worden."

Mechteld van Benthem is 43 jaar. Na de Havo op het Dukenburg College volgde zij de secretariële opleiding aan de MEAO in Nijmegen. Inmiddels is ze 6 jaar werkzaam als directiesecretaresse bij een van de Gelderse overheidsorganisaties.

  • “Ik mag werken in een fijn team waarin ik word gewaardeerd en mijn kwaliteiten worden opgemerkt. Ik vind het mooi om indirect bij te kunnen dragen aan een mooie stad.”

Al van jongs af aan wist Mechteld wat zij wilde: secretaresse worden! Ze maakte de Havo af en stroomde meteen door naar de MEAO in Nijmegen. Hier koos zij, helemaal volgens plan, voor de secretariële studierichting. Na 15 jaar werken in het bankwezen solliciteerde Mechteld bij gemeente Nijmegen. Dat is al weer 6 jaar geleden en sindsdien is ze directiesecretaresse bij de gemeente. Als een vis in het water voelt ze zich. Mechteld vindt het fijn het werkleven voor een ander net even wat makkelijker te maken.

Mechteld: “In mijn functie ondersteun ik de directeur, die ook loco-gemeentesecretaris is. Praktisch gezien beheer ik haar agenda en voer ik alle werkzaamheden uit die daar bij komen. Kortom, ik probeer mijn directeur zoveel mogelijk te ontzorgen. Eén van mijn motto’s is dan ook: Als je wilt dat iets makkelijk gaat, moet je stoppen met moeilijk doen. En daar help ik een ander graag bij!”

Het werk als directiesecretaresse bij een gemeente kan heel afwisselend zijn. Daar zorgt Mechteld zelf ook wel voor. Ze grijpt iedere mogelijkheid om zich te ontwikkelen met beide handen aan en krijgt die kansen gelukkig ook regelmatig.

Mechteld: “Ik hou van mijn vak en hoop het nog heel lang uit te mogen voeren. Binnen de gemeente heb ik ook 5 jaar lang de burgemeester gedeeltelijk ondersteund en dat vond ik een eer. Ik zoek met name naar uitdagende neventaken om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo ben ik intervisiebegeleider geworden en heb ik binnen de gemeente enkele secretaressegroepen mogen begeleiden.”

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Werken in een prettige cultuur, in een fijn team waarin ik word gewaardeerd en mijn kwaliteiten worden opgemerkt. Ik vind het mooi om indirect bij te kunnen dragen aan een mooie stad. Ook de politieke omgeving trekt mij aan.”