Terug naar overzicht

Madé: "Ik zit helemaal op mijn plek."

Tijdens mijn stage bij de receptie van de gemeente Voorst voelde ik mij gelijk thuis. Inmiddels werkt ik hier nu 15 jaar en haal ik veel plezier en voldoening uit het contact dat ik met inwoners en collega’s heb. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, gehoord wordt en ik ze op weg kan helpen met hun vraag.

In 2006 kwam Madé binnen als stagiaire bij de receptie van de gemeente Voorst. Inmiddels, 15 jaar later, is ze een bekend gezicht bij de receptie en aan de telefoon voor inwoners en collega’s.

“Van mijn stage destijds heb ik enorm genoten, ik voelde mij meteen thuis binnen de gemeente Voorst. Toen er na mijn stage een vacature kwam bij de Documentaire Informatievoorziening (DIV) zag ik dit meteen als een mooie kans om te leren en groeien binnen de gemeente. Bij het DIV hield ik mij voornamelijk bezig met tekstverwerking, post en archivering. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan. Toch werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk was. Na een gesprek met mijn leidinggevende kreeg ik de mogelijkheid om ondersteunende werkzaamheden te doen binnen het sociaal domein voor het onderdeel kinderopvang en jeugd. Heel interessant en ik heb er veel geleerd.

Het contact met de mensen en iemand van dienst kunnen zijn, geeft mij energie in mijn werk. De ene keer heb je met een ontevreden inwoner te maken, bied ik een luisterend oor en probeer samen met collega’s een goede oplossing te vinden. De andere keer heb ik te maken met blije inwoners omdat er bijvoorbeeld net een baby is geboren. Het belangrijkste is dat iedereen zich welkom voelt, gehoord wordt en ik ze op weg kan helpen met hun vraag.

Persoonlijke touch
Om zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we trainingen gehad in klantcontact en klanttevredenheid. Als gemeente willen we dichtbij de inwoners staan en ik vind het prettig om naast mijn professionele houding ook een persoonlijke touch aan het contact te geven. Ik merk dat  mensen dat prettig vinden.

Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
Het leuke binnen de gemeente is dat er zoveel verschillende aandachtsgebieden zijn. Het omvat alles waar we in de samenleving mee te maken hebben, zoals bijvoorbeeld de ondersteuning van jeugd, wegen, energiebesparing, cultuur en dergelijke. Dat maakt ook dat we voor nieuwe collega’s en stagiaires veel mogelijkheden en uitdagingen bieden om zich te kunnen ontwikkelen. Dat heb ik zelf ook ervaren.

Mijn werk bij de gemeente Voorst geeft mij veel voldoening en ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Ik denk dat ik hier wel tot aan mijn pensioen kan blijven,” zegt Madé met een enthousiaste lach op haar gezicht.