Terug naar overzicht

Van afstudeerstage naar vaste baan: Thomas wilde niet weg bij gemeente Nijmegen

Thomas van Dongen is 25 jaar en tijdens zijn afstuderen voor de opleiding Business IT & Management bij Avans Hogeschool kwam hij terecht bij gemeente Nijmegen. Na het behalen van zijn diploma kon hij hier aan de slag als Business Intelligence Specialist.

  • “Werken bij de overheid betekent voor mij bijdragen aan de digitale transformatie van gemeente Nijmegen.”

Van afstudeerstage naar een vaste baan 

Thomas’ vooropleiding bestond uit een combinatie van bedrijfskunde en informatica. Hij vertelt hoe hij hierna aan een baan is gekomen bij de gemeente: “Na het volgen van mijn afstudeerstage binnen de gemeente Nijmegen heb ik bij directe collega’s rondvraag gedaan of er eventueel mogelijkheden lagen om hier in dienst te treden. Ik werd toen geattendeerd op de functie van Business Intelligence Specialist. Na het solliciteren en het doorlopen van de sollicitatierondes, heb ik uiteindelijk de baan gekregen. Deze sluit mooi aan op de vakken die ik volgde tijdens mijn opleiding. Zo kreeg ik o.a. les in (integraal) adviseren, bestuurlijke informatievoorziening én stond het maken van de vertaalslag tussen werkende IT-oplossingen en de behoeften vanuit de business centraal.” 

Het werk van een BI-specialist 

“Als Business Intelligence Specialist bij gemeente Nijmegen draag ik bij aan de ontwikkeling van werkende IT-oplossingen die voldoen aan de vraag vanuit de business,” aldus Thomas. Hij licht dit verder toe: “Binnen mijn functie ben ik bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van dashboards. Daarnaast houd ik mij bezig met het uitvoeren van informatieanalyses en data-analyses. Dit alles doe ik als onderdeel van het BI-team dat zich richt op het sociaal domein.” 

Kansen voor ontwikkeling 

We weten allemaal dat technologie continu in ontwikkeling is. Ook Thomas heeft zo zijn eigen ambities: “Er zijn hier veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarin ben je vrij om iets te kiezen wat echt bij jou past. Zo heb ik de opleiding tot Scrum-Master gevolgd en dit doe ik nu ook voor het sociaal domein, naast mijn functie als BI-specialist. Verder vind ik het mooi om een bijdrage te leveren aan het verrijken en vergemakkelijken van mensenlevens middels de toepassing van IT-technologie. Dit is steeds vaker een onmisbare schakel in de maatschappij die dan ook begrijpelijk moet blijven.” 

Wat betekent werken bij de overheid voor jou? 

“Werken bij de overheid betekent voor mij impact maken. Het betekent een bijdrage kunnen leveren aan de digitale transformatie waarbij gemeente Nijmegen steeds wendbaarder en toekomstbestendiger wordt. Het belangrijkste is dat ik op deze manier van toegevoegde waarde kan zijn voor mijn stad, de inwoner én de medewerker,” sluit Thomas af.