Terug naar overzicht

Sharon van Kouwen - Adviseur Informatiemanagement

  • Sharon van Kouwen - Adviseur Informatiemanagement

Sharon van Kouwen is 27 jaar, volgde de Bachelor Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, daarna de Master International Studies aan de Universiteit Leiden. Ze is nu Adviseur Informatiemanagement bij RID de Liemers, een van de Gelderse overheidsorganisaties.

“Ondanks een hele andere studieachtergrond, vind ik het werken in de ICT erg leuk! Voor aan de kant van de informatisering. Je ziet dat ons vakgebied continu in beweging is. Daarnaast vind ik het erg leuk dat je bijna direct merkt dat je werk impact heeft.”

Van Trainee naar Adviseur Informatiemanagement

Tijdens een stage waarbij de focus voornamelijk lag op de uitvoering van beleid, merkte Sharon dat dit niet bij haar paste. Omdat ze nieuwsgierig is naar waarom iets op een bepaalde manier wordt gedaan, wilde ze zich richten op het maken van beleid. Wat volgde was een traineeship Informatiemanagement bij Breinstein. Bij Breinstein kun je terecht voor traineeprogramma’s gericht op IT, Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Vanuit dit traineeship groeide Sharon door naar de rol van Adviseur Informatiemanagement.

“Ik begeef me op het snijvlak van business en ICT. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat valt best mee. Ik houd mij dagelijks bezig met zaken als portfoliomanagement (het beheren van het ICT-projectportfolio) en het opstellen van een toekomstvisie op informatisering en cloud-ontwikkelingen. Concreet gezegd: ik vertaal vraagstukken vanuit de aangesloten gemeenten naar digitale oplossingen. Ik zou graag door willen groeien naar een meer strategische adviesrol”, aldus Sharon.

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Ik vind het erg belangrijk om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Dat is wat ik zo leuk vind aan werken bij de overheid. Daarnaast zijn zowel de primaire- als de secundaire arbeidsvoorwaarden erg goed. Naast je standaardloon krijg je een IKB-budget (van 16,37% van je jaarsalaris) dat je kunt besteden aan (onder andere) een fiets of opleidingen. Maar persoonlijk vind ik het allerbelangrijkste dat je de ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen”, besluit Sharon.