Terug naar overzicht

Van bijbaan naar vaste baan: Eduard maakt carrière binnen gemeente Montferland

Eduard Bakouev is 24 jaar en tijdens zijn HBO-studie IT infrastructure & security management aan de HAN kreeg hij een bijbaan als Systeembeheerder bij gemeente Montferland. Na zijn afstuderen veranderde deze bijbaan in zijn vaste baan.

  • “Vanuit de gemeente krijg ik alle ruimte en de juiste middelen om mezelf meer te specialiseren.”

De gemeente Montferland was op zoek naar iemand voor ondersteuning op het securitygebied en Eduard zag dat als nieuwe bijbaan tijdens zijn studie wel zitten. Hij vertelt erover: “Bij het bedrijf waar ik werkte als ICT-hulpkracht, was mijn tijdelijke contract al drie keer verlengd. Hierdoor waren zij verplicht mij een vast contract aan te bieden, maar dat was vanwege mijn studie en de impact van corona op het bedrijf niet mogelijk. Daarom was ik op zoek naar een nieuwe bijbaan. Nadat ik een bericht plaatste op LinkedIn, kwam ik in contact met gemeente Montferland. Het is toen heel snel gegaan, binnen de kortste keren had ik hier een bijbaan als systeembeheerder.”

Van bijbaan naar vaste baan

De gemeente zocht iemand die voldoende kennis had van security en die er tegelijkertijd enthousiast van werd. “Dat paste wel bij mij en het sloot destijds mooi aan bij mijn studie,” aldus Eduard. “Er was direct sprake van een goede match en zo ben ik aan mijn functie gekomen. Na mijn studie kon ik de bijbaan omzetten naar mijn vaste baan. Nu is het als systeembeheerder mijn taak om alles operationeel en up-to-date te houden. Daarnaast houd ik me bezig met de securityonderdelen binnen de gemeente, zoals het implementeren en ontwerpen van een VPN-netwerk.” 

Kansen voor ontwikkeling

Eduard heeft ambities om zich verder te ontwikkelen binnen zijn vakgebied. Daar krijgt hij van gemeente Montferland veel ruimte voor: “Het liefst wil ik me specialiseren in alles wat met veiligheid, netwerken en systemen te maken heeft. Dankzij alle ruimte en middelen die de gemeente mij biedt, kan ik certificaten behalen om zo mijn kennis en expertise te vergroten.”

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Ik heb veel zekerheid bij de overheid en dat is voor mij belangrijk. Dat ik daarnaast ook mezelf kan ontwikkelen, maakt alles nog beter. Dit is precies waar ik op het moment behoefte aan heb en de gemeente kan mij dat allemaal bieden.”