Terug naar overzicht

Hoe is het nu met onze ex-trainee Eline Haarman

Eline Haarman was trainee tijdens de eerste lichting van GeldersTalent. Hoe gaat het nu met haar en hoe kijkt zij terug op haar tijd bij GeldersTalent?

In het traineeship heb ik ontdekt welk werk ik wil doen. Bij toeval kwam ik tijdens mijn traineeship op een opdracht waarbij een applicatie geïmplementeerd werd. Dat was een opdracht bij de afdeling ‘Informatie-, Project- en Procesmanagement’. Daar was ik niet direct enthousiast over, mijn verwachting was dat dit best saai zou kunnen zijn. Maar juist op deze plek kwam ik erachter hoe leuk het was om in een project te werken en hoeveel creativiteit je hierin kwijt kan. Mijn huidige baan heb ik volledig te danken aan deze opdracht en ik ben erg blij dat ik deze richting ben opgegaan.

Tijdens mijn traineeship heb ik ontdekt dat de rol van projectleider erg bij mij past

Helaas was bij de afdeling ‘Informatie-, Project- en Procesmanagement’ niet direct een plek beschikbaar voor een vaste functie, maar wilde ik wel graag bij gemeente Ede blijven. Daarom heb ik direct na traineeship gesolliciteerd (en aangenomen) op een vaste functie als ‘junior projectleider ruimtelijke ontwikkeling’ bij de gemeente Ede. Hoewel dit ook erg uitdagend was miste ik toch de projecten op het gebied van IT.

Nu ben ik aan de slag voor gemeente Amsterdam

Na een jaar heb ik gesolliciteerd bij Arande. Dit is een interim management (project, programma, portfolio, proces, agile) bureau die vooral in de sectoren Overheid en Onderwijs actief is. Op dit moment voer ik een opdracht uit voor de gemeente Amsterdam voor het implementeren van een applicatie voor de afdelingen Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

Als trainee heb je vrijheid om allerlei rollen en onderwerpen uit te proberen

Voor mij is de meerwaarde van een traineeship dat je vaak als ‘extra’ persoon in een team terecht komt (en niet op een vooraf bepaalde functie). Dat betekent dat je echt je eigen opdracht en taak moet gaan vormgeven op de manier die bij jou past en die nuttig is voor de organisatie. Hierdoor krijg je vaak veel vrijheid om allerlei dingen uit te proberen. Soms gaat dat super goed, soms faal je best wel. In het traineeship mag het allemaal en word goed begeleid door een coach.

Het leert je veel over jezelf en hoe je in de rest van je werkende leven je werk afstemt met collega’s en opdrachtgevers.