Terug naar overzicht

Ben jij Beschikb@@r?

Iedereen hoort erbij, toch? Helaas blijkt het voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt lastig om een fijne passende baan te vinden. Ervaar jij dit ook als werkzoekende? Ben jij bijvoorbeeld al langdurig werkloos, statushouder of heb je een arbeidsbeperking? Dan is ‘Beschikb@@r’ iets voor jou. Dit is een initiatief van gemeente Lingewaard. Lees op deze pagina hoe je dit kan inzetten om een baan te vinden die bij jou past.

Word lid van onze LinkedIn groep

Met de groep Beschikb@@r op LinkedIn komt vraag en aanbod bij elkaar. Met dit netwerk kom je in contact met werkgevers of intermediairs die er voor openstaan om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, of aan te nemen. Daarnaast help je deze werkgevers en intermediairs met jouw ervaring en kennis. Zo help je ze om hun organisaties toegankelijker te maken voor mensen die kwaliteiten in huis hebben, maar net de aansluiting missen.

Maak jezelf beter vindbaar door de term ‘Beschikb@@r’

Met de term Beschikb@@r geef je aan dat je openstaat voor een baan. Dat doe je eenvoudig  via je LinkedIn profiel. Zet de term als laatste in je kopregel, omdat het uitgangspunt je professie en kwaliteiten zijn. Die zijn leidend! Ook kan je in je persoonlijke informatie de term ‘beschikb@@r’ opnemen,  zo kan een werkgever jou makkelijker vinden.
Via de gratis handleiding vind je de uitleg hoe je dit stap voor stap doet:

 • Om de handleiding te downloaden, klik hier
 • Om de handleiding als webtekst te bekijken, klik hier
 • Joyce de Kleijn

  ‘Als consulent sociaal domein ondersteun en monitor ik kandidaten bij gemeente Lingewaard. Samen onderzoeken we of er meer potentie in zit om de stap naar werk te maken. Ik krijg energie van mensen die ik een stap vooruit zie maken’, vertelt Joyce. Joyce is naast haar werk als consulent sociaal domein ambassadeur voor ‘Beschikb@@r’.

  Laat jezelf zien!
  ‘Ik ben ambassadeur geworden omdat ik graag mijn ervaring op het gebied van werk vinden met een afstand tot de arbeidsmarkt wil delen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen om mee te doen in een inclusieve maatschappij. Dat kan alleen als ze zelf ook actief deelnemen en zichzelf laten zien in wie ze zijn en wat ze beweegt. Het zou mooi zijn als er steeds meer voorbeelden komen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die een baan vinden.’

  De weg naar haar huidige baan
  Joyce is via een traineeship terecht gekomen bij gemeente Lingewaard. ‘Via LinkedIn ben ik benaderd door een recruiter die mijn profiel had gezien. Ik had aangegeven dat ik beschikbaar was voor een functie in het sociaal domein. Via een detacheringbureau waar hij voor werkt heb ik kunnen solliciteren op een vacature Traineeship Wmo consulent. De stage mocht ik bij de gemeente Lingewaard doen op de afdeling sociaal domein. Vervolgens kreeg ik hier een eerste opdracht aangeboden.

  Het werk als consulent Sociaal domein
  In mijn huidige werk ondersteun en monitor ik kandidaten die een indicatie voor Wmo dagbesteding/begeleiding en of een uitkering bij ons hebben. Samen met de kandidaat en het netwerk ga ik onderzoeken of er meer potentie in zit om de stap naar werk te maken. Als die potentie er is dan bekijk ik samen wat dan haalbaar is. Als consulent heb ik een regisserende rol en monitor ik de trajecten die afgesproken zijn. Daarnaast maak ik gebruik van voorzieningen en instrumenten uit de Wmo en de Participatie wet.  Ik vind het fijn om in contact te zijn met mijn kandidaten en hun netwerk. Maar ook het gevoel van waarde te zijn in mijn werk en erbij horen onder collega’s geeft mij energie.’

  Advies van Joyce
  Mijn advies die ik mee wil geven is laat jezelf zien en geef een realistisch beeld van jezelf. Maak voor jezelf helder wat je nodig hebt om te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan werkplek, voorzieningen en ondersteuning. Ga vervolgens in gesprek met werkgevers /recruiters en vertel over de meerwaarde die jij voor werkgever bent. Profileer jezelf als professional op social media en blijf doorzetten. Uiteindelijk komt die baan er en dan zijn alle afwijzingen die je misschien hebt gehad zo weer vergeten. Het kost wat tijd en energie maar het levert uiteindelijk altijd iets op. ‘

Ervaar jij afstand tot de arbeidsmarkt?

Dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij de LinkedIn groep ‘Beschikb@@r’. Weet je niet of je tot deze groep behoort? Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kandidaten die afstand kunnen hebben tot de arbeidsmarkt, deze kandidaten:

 • Zijn (langdurig) werkloos
 • Hebben een arbeidsbeperking
 • Willen een carrièreswitch maken, maar hebben geen werkervaring
 • Zijn 50 jaar of ouder en hebben geen werk of willen ander werk
 • Zijn statushouder (voormalig vluchteling)

Ben jij recruiter, intermediair, of HR manager?

Dan kan jij je ook aansluiten bij dit initiatief. Via deze pagina lees jij er meer over.

© Foto’s van gemeente Lingewaard