Terug naar overzicht

Menno Zeillemaker - Project Management Officer

  • Menno Zeillemaker - Project Management Officer

Menno Zeillemaker is 22 jaar, deeltijd student Bedrijfskunde aan HAN en werkt als Project Management Officer bij De Connectie.

Binnenkomen als vakantiekracht, doorstromen naar een vast contract om uiteindelijk te solliciteren op de functie van Project Management Officer. Menno deed het!

Na de HAVO begon Menno in 2017 aan de Hogeschool van Utrecht. Hij kwam er al snel achter dat de studie Integrale Veiligheidskunde niet helemaal voor hem was weggelegd en ging aan de slag bij één van de 85 Gelderse overheden. Menno begon in de zomer van 2019 als vakantiekracht bij de Connectie. De Connectie is een bedrijfsvoeringorganisatie voor de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. Menno zou oorspronkelijk een kleine twee maanden meewerken aan het project CMDB, maar dit werd uiteindelijk een half jaar. Ook kreeg Menno een vast contract binnen het team Werkplekbeheer aangeboden. Na een sollicitatieprocedure kwam hij terecht in zijn huidige rol van Project Management Officer. In deze rol is een hbo-opleiding een vereiste. Omdat Menno deze kans niet aan hem voorbij wilde laten gaan, pakte hij naast de functie van Project Management Officer ook een deeltijdstudie hbo-bedrijfskunde op aan de HAN.

“Als PMO’er ben je met iedereen die bij het project betrokken is in contact en je werkdag ziet er nooit hetzelfde uit. Het mooie aan mijn werk als Project Management Officer is dat mijn deeltijdstudie bedrijfskunde heel goed aansluit en prima te combineren is”

Als Project Management Officer heb je een ondersteunende rol. Je bent betrokken bij diverse projecten en werkt samen met heel veel verschillende projectleiders. De PMO’er is verantwoordelijk voor de projectplanning en het agendabeheer en bij kleine projecten is het de PMO’er die de coördinatie op zich neemt. Je houdt je dagelijks bezig met rapportages die de projectleiders aanleveren om te zorgen voor het verbeteren van de algemene bedrijfs-en projectprocessen. Menno voegt daaraan toe: “We zijn ontzettend hard aan de weg aan het timmeren. We organiseren bijvoorbeeld (coronaproof)overleggen waarbij we heel veel mensen in het bedrijf met elkaar in contact brengen om ervoor te zorgen dat projecten tot een succesvol einde worden gebracht. Dat is soms een flinke uitdaging, vooral omdat sommige processen relatief lang stil hebben gestaan. Het kost dan ook vaak veel tijd om dit goed te krijgen.”

Wat betekent werken bij de overheid voor jou?

“Werken bij de gemeente betekent voor mij de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen, een inkomen te hebben en daarnaast mijn hbo-diploma te halen. Ook kan ik uit persoonlijke ervaring zeggen dat het werken bij de gemeente of een overheidsorganisatie baan-zeker is. Ik ben natuurlijk aangesteld op een positie waarvan het nog maar de vraag is of die wel geschikt is voor mij, maar ondanks dat heb ik geen moment getwijfeld over mijn baanzekerheid.”