Terug naar organisaties

Gemeente West Betuwe

Wij zijn West Betuwe en wij zijn een wendbare organisatie die aan maatschappelijke opgaven werkt, samen met onze partners buiten. Wil jij werken voor onze 52.000 inwoners? Verspreid over maar liefst 26 dorpen en stadjes, schitterend gelegen aan de Waal of Linge? Solliciteer dan bij ons in Geldermalsen!

Bij ons mag je leren, jezelf ontwikkelen en zelf leiding nemen. Je werkt straks steeds vaker vanuit programma’s en projecten. En dat betekent soms ook in wisselende teamsamenstellingen. Bij ons kun je dus volop groeien en bloeien, net zoals het fruit in West Betuwe.

Onze kernwaarden

De menselijke maat (dichtbij en op maat) in West Betuwe zorgt ervoor dat de persoon centraal staat door:

Durf: we denken in oplossingen en doen wat nodig is.

Mensgericht: we sluiten aan bij wat de ander nodig heeft.

Vertrouwen: we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

Vakbekwaam: we geven een duidelijk en deskundig antwoord.

Gedrevenheid: we zetten waar nodig het extra stapje.

Dienstverlenend: we zijn gemakkelijk, snel en altijd te bereiken.

 • Maak kennis met Otto

  Ik ben Otto de Nobel. Ik werk bij de gemeente West Betuwe als medewerker duurzaamheid, milieu, klimaat en afval. Behoorlijk brede onderwerpen dus, die op dit moment in een flinke stroomversnelling zitten. Samen met mijn collega’s in Team Duurzaamheid houd ik me daar dagelijks mee bezig.

  Wat houdt je werk zoal in?

  Iedere dag is verschillend. Mijn takenpakket bestaat onder meer uit het behandelen van subsidieaanvragen en leningen op het gebied van duurzaamheid en milieu, voor zowel inwoners als ondernemers en verenigingen in de gemeente. Dit is zowel op het uitvoerende als het informerende vlak: ik pak de aanvragen op en ik geef webinars waarin ik de mogelijkheden rondom een nieuw soort lening verder toelichtte.

  Een mooi voorbeeld van een onderwerp waar ik aan bijdroeg is het hele traject rondom de subsidieverordening klimaat, water en riolering en de aanvraag ervan. Inwoners kunnen met deze subsidie maatregelen bekostigen om bijvoorbeeld een groendak aan te laten leggen of regenwater op te vangen en te hergebruiken. Zo stimuleren we vanuit de gemeente dat inwoners ook hun steentje bijdragen.

  Wat is het leukste aan je werk?

  Mensen kunnen helpen is eigenlijk altijd mijn grootste drive geweest. Dat wist ik al toen ik aan mijn opleiding tot sociaal-pedagogisch werker begon en dat geldt nu nog steeds. Binnen een gemeente zijn er zoveel manieren om dat te doen. Met de werkzaamheden die ik doe, van het verstrekken van leningen en het ontwikkelen van beleid tot het verder helpen van inwoners, krijg ik echt het gevoel dat ik mensen help. Dat geeft mij een fijn gevoel, dat je op deze manier echt een verschil van betekenis kan maken.

  Lees hier het hele verhaal van Otto: Maak kennis met Otto | Gemeente West Betuwe

  Wat is jouw volgende stap?

 • Maak kennis met Sasha

  Mijn naam is Sasha Perozo Alberti. Sinds 1 augustus werk ik als adviseur datagedreven werken bij de gemeente West Betuwe. Mijn functie valt binnen de flexibele kern. Dat betekent dat ik binnen de gemeente op verschillende projecten en in verschillende teams kan worden ingezet, net waar er op dat moment behoefte is aan mijn expertise. Dankzij deze opzet hoeft West Betuwe minder externe werknemers in te huren, maar blijft de kennis en kunde binnen de gemeente.

  Ik was een tijdje terug ook net verhuisd en merkte steeds meer dat keuzes die gemaakt worden in een gemeente, in een provincie of op rijksniveau, binnenshuis impact kunnen hebben. Er is veel grote, complexe problematiek waar een gemeente mee te maken heeft, waarbij het ook voor inwoners heel belangrijk is dat de juiste beslissingen worden gemaakt. Voor mij voelt het daarom belangrijk om daar aan bij te dragen.

  Wat houdt jouw functie precies in?

  Bij gemeente West Betuwe staat datagedreven werken op dit moment nog in de kinderschoenen. Er is veel data beschikbaar, maar die wordt nog lang niet overal op de beste manier ingezet. De specialisten in de verschillende teams hebben veel kennis van de inhoud van hun vakgebied, maar hebben vaak nog vragen die data kunnen beantwoorden. Ik ben hier om te helpen die brug te slaan en de bestaande kennis en data met elkaar te verbinden. Datagedreven werken helpt ons om onze dienstverlening stap voor stap te verbeteren en de kwaliteit ervan te meten. Het geeft ons bijvoorbeeld inzicht om klanttevredenheid te verhogen en wachttijden te verkorten.

  Lees hier haar hele verhaal: Maak kennis met Sasha | Gemeente West Betuwe

  Wat is jouw volgende stap?

 • Maak kennis met juridisch adviseur Tuğçe

  Ik ben Tuğçe Ayici-Erkun. Ik werk sinds januari 2022 als juridisch adviseur bij de gemeente West Betuwe, als onderdeel van het team Juridische Zaken. Binnen mijn functie geef ik gevraagd en ongevraagd advies aan verschillende teams over juridische onderwerpen.

  Hoe ben je bij de gemeente terechtgekomen?

  Na mijn rechtenstudie kon ik verschillende kanten op. Ik wilde geen advocaat worden, maar het bestuursrecht vond ik wel interessant. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij gemeente Beuningen. Na een aantal jaar werken was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn enige optie daar was om door te groeien naar een managersrol, maar dat wilde ik niet. Ik wilde me juist breder gaan ontwikkelen, voor een grotere gemeente gaan werken en een meer adviserende dan uitvoerende kant op.

  Wat spreekt je aan in werken bij de gemeente?

  Het is bijzonder hoeveel impact je kan hebben op inwoners als gemeente. Het gaat natuurlijk veel verder dan alleen het aanvragen van een rijbewijs of een paspoort. Of het nu gaat om het herinrichten van een fietspad of het verzorgen van een rolstoelvoorziening: wat we hier doen kan verschil maken voor onze inwoners.

  Werken bij een gemeente gaat ook gepaard met een bepaalde verantwoordelijkheid. Je werkt voor de inwoners, want zij betalen je salaris. We werken hier met gemeenschapsgeld, dus is het zaak dat je daar bewust en integer mee omgaat. Ik vind het heel belangrijk om dat op de juiste manier te doen en daar af en toe bij stil te staan.

  Kun je iets vertellen over de ontwikkelingskansen binnen de gemeente?

  Er is hier heel veel ruimte voor eigen inbreng. Ik krijg hier andere kansen dan in mijn vorige baan. Als hier een bepaald proces al tien jaar op dezelfde manier wordt uitgevoerd, maar jij ziet een mogelijkheid om dat anders of beter te doen, is daar ruimte voor en staan mensen er voor open. Dat is heel prettig, want dat geeft je ook het gevoel dat je zaken kunt verbeteren. In plaats van te twijfelen of iets direct af te schieten, worden nieuwe ideeën hier omarmd. Zo kun je echt een bijdrage leveren.

  Wat wordt jouw volgende stap?

Locatie
 • We werken vanuit een nieuw gemeentehuis in Geldermalsen met moderne faciliteiten en een bloeiende binnentuin.
 • We zijn goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer.
 • We liggen centraal in Nederland. Langs de A2 en A15 tussen Utrecht/’s-Hertogenbosch en Arnhem/Nijmegen.
 • En langs de Linge en de Waal.
We bieden verder
 • Een CAO voor gemeenteambtenaren.
 • Een Pensioenopbouw bij het ABP.
 • Een ruime verlofregeling en (deels) doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Een goede reiskosten- en/of thuiswerkvergoeding.
 • Thuiswerkplek voorzieningen, zoals een laptop en telefoon.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris.
 • Toegang tot gratis trainingen en coaching bij onze Academie.
 • Dagelijks vers fruit uit de regio.

Maak kennis met Deisy, medewerker Klantcontactcentrum bij de gemeente West Betuwe.

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures