Terug naar organisaties

Gemeente Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre ligt centraal in de Achterhoek. Een gemeente waarin de natuur in combinatie met de stadse en dorpse sfeer centraal staan. De gemeente bestaat uit twee grote(re) kernen -Groenlo en Lichtenvoorde- en zes kleine dorpen met in totaal bijna 30.000 inwoners. De gemeente is groen vanwege veel agrarisch gebied, en kent ook economische activiteiten gericht op nieuwe technologie zoals het verduurzamen van energie. Wij kenmerken ons als een evenementengemeente met een rijk verenigingsleven, waardoor onze organisatiekracht groot is. Op het gebied van cultuur, welzijn en sport is er een divers aanbod. Wij zijn verder een gemeente die zich extern sterk(er) wil neerzetten. Vanuit eigen kracht zoeken wij de samenwerking met buurgemeenten en andere partners.

Waar staan we voor?

Het waarborgen van de leefbaarheid binnen onze gemeente is erg belangrijk. Onze inwoners worden daarbij zoveel mogelijk betrokken. Beleids- en uitvoeringsprocessen worden, waar dat kan, op een interactieve manier vormgegeven. We gaan daarbij steeds meer van burgerparticipatie richting overheidsparticipatie. Aansprekende resultaten daarvan zijn Stad Groenlo en de Zwarte Cross. Dit alles vraagt om verantwoordelijke en betrokken professionals. Professionals met ambitie, net als Oost Gelre.

Hoe werkt het bij ons?

Werken bij de gemeente Oost Gelre betekent werken vanuit de kernwaarden; uitnodigend, aandachtig en eerlijk. Onze platte organisatie van ruim 190 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur met professionals die de verantwoordelijkheid en het vertrouwen krijgen van het management en de directeur. In onze ondernemende organisatie krijg je volop gelegenheid en kansen om je ideeën, initiatieven en plannen voor de toekomst waar te maken. Iedereen heeft de ruimte om zichzelf te zijn met daarbij veel vrijheid van handelen. Onze informele samenwerking is gebaseerd op gelijkwaardigheid en respect voor elkaar waarbij we duidelijk resultaatgericht werken en aansluiten bij de vraag van de burgers, ondernemers en andere maatschappelijke organisatie. Je krijgt volop mogelijkheden om te leren en volop kansen om je te ontwikkelen, zowel binnen je vakgebied als in je loopbaan. Kortom, je kunt rekenen op afwisselend, zelfstandig werken in een informele en vooruitstrevende organisatie met een prettige werksfeer.

Kijk voor meer informatie op www.oostgelre.nl.

De inwerkperiode  

Hoe het inwerken verloopt, is maatwerk en afhankelijk van de functie. Ook ligt het aan de wensen van zowel jou als je nieuwe collega’s in het team. In de praktijk zien we veelal dat jij als nieuwe collega in de eerste periode deels op kantoor ingewerkt wordt door een collega. 

Op je eerste werkdag word je welkom geheten door de directeur met een bakje koffie of thee. We vragen daarnaast je leidinggevenden op kantoor aanwezig te zijn die dag. Ook kan het zijn dat je die dag Lisette, Mariska of Kirsten (adviseur personeel en organisatie) ontmoet voor een nadere kennismaking over het reilen en zeilen binnen onze organisatie.  

Als je in een essentiële functie werkt, dan spreek je collega’s deels op kantoor. Daarnaast worden er informele contactmomenten gepland, de koffiekletsmomenten. Ook overleggen collega’s wandelend en word je bijgepraat via digitale bijeenkomsten over allerlei dingen die op dat moment spelen. 

We kunnen allemaal thuiswerken, dat is goed geregeld. We verstrekken daarnaast dingen zoals een tweede beeldscherm, laptop, bureaustoel als je dat wil. Je bent minder aanwezig op kantoor, en proeft daardoor helaas minder onze fijne informele werksfeer. Ook zal het wat langer duren voordat je alle collega’s hebt ontmoet. Dat is jammer, maar ook zo komen we een heel eind en maken we er een fijne start van!