Terug naar overzicht

Miranda en Harry: een gouden duo op gebied van ICT

Er zijn van die gouden duo’s die bij elkaar worden gebracht en waarbij de samenwerking automatisch goed verloopt. Bij gemeente Bronckhorst werken Miranda Kiewiet en Harry Luesink samen bij de afdeling Informatisering & Automatisering. Miranda is ondersteuner digitale interactie en Harry adviseur informatisering en automatisering.

  • “Door de collega’s op een goede manier te ondersteunen, halen wij voldoening uit ons werk!”

Miranda Kiewiet en Harry Luesink hebben verschillende achtergronden en zijn via hun eigen weg terecht gekomen bij de afdeling Informatisering & Automatisering in Gemeente Bronckhorst. Miranda heeft tuin- en landschapsinrichting gestudeerd en de Pabo gedaan. Harry studeerde energietechniek en volgde een opleiding ICT aan NOVI hogeschool. Wat ze allebei altijd gehad hebben, is affiniteit met ICT. Ze reageerden beiden op een vacature via Werken in Gelderland en werden directe collega’s.

Harry: “In mijn functie maak ik beleid rondom informatisering en automatisering en ik breng advies uit naar het management. Daarnaast verzorg ik projectbegeleiding en ondersteuning van Functioneel beheerders en ben ik verantwoordelijk voor afstemming tussen werkvloer en automatisering.”

Miranda: “Ik houd mij onder andere bezig met het opleiden van collega’s in digitaal samenwerken. Dit betekent dat ik vragen van collega’s beantwoord en groepsgewijze workshops organiseer. Ook ben ik functioneel beheerder van Microsoft365.”

De verbinding en samenwerking voor Harry en Miranda zit ‘m vooral in nieuw beleid. Wanneer nieuw beleid van Harry wordt toegepast en veranderingen worden doorgevoerd is het aan Miranda om dit op een goede manier bij de gebruikers uit te rollen. Andersom komen er ook signalen bij Miranda terecht die door Harry weer nader onderzocht kunnen worden ter verbetering van de bedrijfsvoering. Een mooie wisselwerking die goed werkt voor Miranda en Harry. Ze delen ook een belangrijke drijfveer: “Door de collega’s op een goede manier te ondersteunen, halen wij voldoening uit ons werk!”

De ontwikkelingen in de ICT gaan al jaren heel hard en lijken voorlopig ook nog niet stil te staan. Juist die veranderingen maken het werk voor beide heel interessant. Miranda: ”Ambities heb je in dit werk sowieso. Ik moet en wíl bijblijven bij de ontwikkelingen van MS365 en collega’s meenemen om digitaal up to date te blijven. De ontwikkelingen gaan hard, het heeft veel aandacht nodig om iedereen daarin mee te nemen.” 

Harry: “Dat merk ik ook in mijn functie. Ik ben bewust bezig met het vergoten van kennis binnen gemeente Bronckhorst en vernieuwingen door te voeren die een meerwaarde zijn voor de bedrijfsvoering.”

Wat betekent werken bij de overheid voor jullie?

“Het imago dat ambtenaren hebben en waar over gesproken wordt op bijvoorbeeld de verjaardagen is in de praktijk vaak anders. De gemeente is een dynamische werkomgeving met veel uitdagingen. Elke dag is anders en er kunnen onverwachte situaties ontstaan waar je snel op moet reageren. Bijvoorbeeld omdat het belangrijk is voor de werkprocessen van collega’s of zaken waar ook de inwoners van Bronckhorst mee te maken hebben natuurlijk. De mensen die er werken zijn loyaal en hebben hart voor hun werk.”